Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Kuinka viranomaistiedotteita luetaan, tapaus 143

Uutinen 2.5.2021:

Poliisilla oli sunnuntaina noin kello 17 Ruoholahden metroaseman läheisyydessä väkivaltatehtävä.

Helsingin poliisilaitos kertoo nyt Twitter-tilillään, että asiaa tutkitaan useana tapon yrityksenä.

Tapaus ei vaikuta poliisin mukaan liikenteeseen. Metro- ja henkilöautoliikenne kulkevat normaalisti.

Kun poliisi ei tiedotteessaan julkaise epäillyn tuntomerkkejä mutta saattaa silti pyytää havaintoja tapahtuneesta voi olla hyvin varma että kyse on ns. ”unelmasta”.

Tai poliisi tiedottaa tuntomerkkeistä, mutta jotain olennaista jää kertomatta. Saattaapa toisinaan poliisi kertoakin tekijän olevan ulkomaalaistaustainen, mutta median uutisoinnissa saattaa asia hukkua.

Kunhan antaa vain ajan kulua niin tekijän tausta selviää. Selviää kuten selvisi tapauksissa Kaivohuone, Kuusijärvi, Jyväskylän raiskaaja ja niin edelleen. Eikä tekijän tausta tällaisissa tapauksissa yleensä tule hyvän viranomais- ja medialukutaidon hallitsevalle ullatuksena.

Edellä ensin kuvattu tapaus sai tänään välipäätöksen. Yle, jossa tomittajat vaalivat unelmaa, raportoi tuomiosta:

Toukokuun alussa Ruoholahden puukotuksista epäilty 18-vuotias mies sai tänään tuomion.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi syytetyn kahdesta tapon yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta 5 vuoden ja 8 kuukauden vankeuteen.

Iltasanomat tiesi kertoa enemmän: Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 18-vuotiaan Helton Nwety Betuel Muchangan Ruoholahden metroaseman luona toukokuussa tapahtuneista väkivaltaisuuksista viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Iltasanomien hyshyslinja kolttosista tuomittujen maahanmuuttajien taustan kertomisen suhteen näyttää pikkuhiljaa ravistuvan kuin se kuuluisa kokoomuksen ja kepun lanseeraama arvopohja.

Tapauksesta tuoreeltaan uutisoitaessa IS:n linja on yhteneväinen poliisin linjan kanssa. Eipä tästä ole kauaakaan kun IS kertoi raiskauspidätyksistä suomalaisessa jalkapalloseurassa. Odottakaapa muutama kuukausi niin jälleen kerrotaan mistä nämä ”helsinkiläiset” pelurit ovatkaan kotoisin. Viranomaisten tiedotteiden ja eritoten medialukutaidon tärkeyttä ei voi liikaa painottaa näinä aikoina.

Miten BLM etenee? Chicagossa viime viikonloppuna ammuttiin 51:tä joista kahdeksan kuollutta. Ottakaapa enemmän polvelle.

Muistatteko kun kirjoitin jutun vasemmistolaisista pervoista muutama päivä sitten? Näitä riittää. Uusimpana joukkoon liitetty New Yorkin kuvernööri, demokraatti Andrew Cuomo.

Ja vielä osio jota useat ovat odottaneet. Tässä pätkässä Joe kertoo kuinka hänen kotiosavaltiossaan Delawaressa on palanut metsää enemmän kuin Delawaressa ja Mainessa yhteensä. On se Joe skarppi poika. Mitä luulette, jos Trump olisi sanonut samaa olisiko hiljaisuus mediassa ollut samanlaista? Bloginlukutaitoisille vastaus on selvä, mutta ei sekään näytä kaikilta sujuvan. Voi voi.

P.S. Kokeillaanpa valtamedian linjaa. Kun siellä julkaistaan maahanmuuttoa sivuavia ongelmia kommentointi on yleensä estetty. Minäpä toimin samoin. Facebookissa sen sijaan kirjoitusta voi kommentoida.

Tapaus 144.

Tapaus 145.

Tapaus 146.

Tapaus 147.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja