Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Ensimmäinen youtubesota

Nyt käytävää Ukrainan sotaa voidaan pitää ensimmäisenä youtubesotana. Tekniikan kehitys on johtanut siihen että verkosta voi katsella käytännössä livenä sotatoimia. TV ja muut mediat ovat tässä mielessä eilispäivän tekniikkaa.

Vietnamin sotaa pidettiin ensimmäisenä TV-sotana. Historioitsijat määrittäkööt mikä oli viimeinen. Joka tapauksessa joku konflikteista ennen Ukrainaa.

Internet on ollut siunaukseksi tiedonvälitykselle ja samalla taannut että oikean kuvan maailman tapahtumista haluava sellaisen voi hankkia. Perinteiset mediat ovat menettäneet totuuden hegemonian. Ja sekö riepoo sekä journalisteja että joitain journalismin kuluttajia. Miten joku kehtaa kertoa asioiden oikean laidan, miksi kaikki eivät halua noudattaa narratiivia.

Tällaiset ihmiset ovat vaarallisia. Venäjällä on nähty mitä aikaansaa kun valtio valtiollistaa tiedotusvälineet ja totuuden. Samaa haikailevat mediat länsimaissa, haluavat narratiivilleen monopolia. Siksi pitää muitten sanomisen vapautta rajoittaa milloin minkäkin seikan perusteella. Putinisteja kaikki tynni vaikka itse eivät sitä tajua.

Mielenkiintoista tavaraa youtubesta löytyykin, mutta uutisia katsoessaan on syytä harjoittaa medialukutaitoa. Venäjän puolta taisteluista ei juuri ole esitelty lukuunottamatta tössittyä propagandavideota jossa piti esitellä sankarillisen Venäjän armeijan toimintaa natseja vastaan. Kyseisessä filkassa sensori oli joko tahallaan tai vahingossa jättänyt ääniraidan päälle ja kävi ilmi että kopteri ei laskeutunut vapaaehtoisesti vaan pakosta. Toisaalta Venäjä videoiden puutetta selittää poissulkeminen sosiaalisen median alustoilta.

Useissa ukrainalaisissa pätkissä joissa esitellään minkin kolonnan tuhoa, romua on ollut kuin Raatteen tiellä. Ukrainan taistelu on herättänyt uudelleen kiinnostusta Suomen talvisotaa kohtaan. Raatteentiellähän suomalaiset motittivat ja tuhosivat pääosin ukrainalaisista koostuneen 44. divisioonan.

Muutenkin sodankäynti on edennyt perinteisesti. Ei tullut tälläkään kertaa paraatimarssia Kiovaan kuten ei Talvisodassa vastaavaa tullut Helsinkiin.

Ihmettelin miksi youtubevideoissa ei juurikaan näkynyt kaatuneita, mutta sotaromua sitä enemmän. Sitten muistin että kyseessä on Youtube. Raaemman kuvan ja kuvat saa jos katselee muita sodasta kertovia sivustoja.

Sotasimulaatioissahan Ukrainan piti kukistua muutamassa vuorokaudessa. Mikä simulaatiossa sitten meni pieleen? Ehkä se että venäläinen nuorukainen ei ole valmis tapattamaan itseään tai tappamaan melkein samaa kieltä puhuvia olemattoman syyn vuoksi.

Vastaavasti ukrainalaiset taistelevat kodin, uskonnon, ja isänmaan puolesta. Ehkä uskonto voidaan jättää pois sillä kyseessä on tällä kertaa ortodoksien jäsentenvälinen. Korvatkaamme uskonto sanalla yhteiskuntajärjestys. Nukkehallitustahan tai Dneperjoen hallitusta der Failiurer Putler Ukrainaan on kaavailemassa.

Der Failiurer kaavailee Neuvostoliittoa takaisin. Sotatoimista päätellen armeija on saatettu jo kiitettävästi neuvostomalliin, siinä mielessä operaatiota voi pitää menestyksenä. Kuvista ilmenee että kaluston ylläpito ja huolto on ollut nitsevoo, ammuksista, polttoaineesta ja ruoasta on rintamalla pulaa kuin ennen aikaan Neuvostoliitossa. Puhumattakaan majoitustarpeista.

Yksi der Failurerin päätavoitteista on ollut Ukrainan demilitarisoiminen. Sekään ei ole sujunut sillä Venäjä on toimittanut tankkeja ukrainalaisille kuin Neuvostoliitto aikoinaan Talvisodassa Suomelle. Osa tankeista on heti ajokuntoisia, ei muuta kuin tankin tankki täyteen ja kovaa ajoa. Äsken ilmoitettiin että Ukrainalla on nyt käytössään enemmän tankkeja kuin ennen sotilaallisen erikoisoperaation alkamista.

Tappiosarakkeeseen on kirjattu ukrainalaisten toimesta seitsemän kenraalia. Eivät venäläisetkään ole toimettomia. Youtubevideossa väitetään että eräs sotimiseen ja tovereidensa kuoleman takia turhautunut sotilas olisi taistelutilanteessa jyräyttänyt tankilla eversti Juri Medvedevin jalkojen yli. Ei ole tiedossa miten sotilaan kävi ja onko everstin jalat pelastettavissa. Toisaalta asiassa on ironinen puolensa. Jalaton eversti sopii hyvin kädettömän armeijan upseeriksi. Viimeisin kenraalikuntaan kuulunut, Ukrainassa kaatunut on kenraaliluutnantti Jakov Rezantsev.

Mitä tekee EU? On asettanut pakotteita ja katsoo vieressä kun Venäjä syyllistyy Mariupolissa kansanmurhaan. NATO-maat ovat sentään siirtäneet joukkojaan Puolaan ja Baltiaan. EU:n prikaateista ja divisioonista ei uutisissa ole näkynyt mainintoja.

Ukrainan sota on suoraa seurausta Yhdysvaltain heikkoudesta Afganistanissa. Koko maailman diktaattorit katsoivat kuinka heikko Biden lahjoitti talibanille 85 miljardin edestä sotatarvikkeita. Nyt maalla on enemmän taisteluhelikoptereita kuin useimmilla maailman mailla. Ehkä der Failurer otti mallia Senilixistä ja päätti alkaa toimittamaan sotilaallisessa erikoisoperaatiossa tankkeja Ukrainalle.

Biden ja NATO ovat seuranneet sivusta, tosin varustaneet Ukrainaa. Yhdysvalloissa kansan mielipide on kuitenkin se että Biden ei ole tehnyt tarpeeksi. Polttoaineiden tuonti Venäjällä saatiin lopetettua vasta, ei Bidenin aloitteesta, vaan senaatin painostuksen vuoksi.

Tänään EU kokoontuu ja miettii miten päästään eroon venäläisestä energiasta. Miksi ihmeessä EU lähtee noin tyhmään strategiaan? Trump piti YK:ssa 2018 puheen jossa varoitti mm. Saksaa energiariippuvuudesta Venäjään. Silloin puhe huvitti. Miksi EU ja Saksa nyt toimivat kuten Trump tuolloin kehoitti? Trumpin puhe herätti HS:nkin mukaan hilpeäyttä kuulijoissa. Vieläkö naurattaa?

Päivää ennen ”sotilaallisen erikoisoperaation” aloittamista kirjoitin blogissani: Kun sota näyttää tulevan sen voi käydä ns. proxy-sotana. Tarkoittaa sitä että sota käydään muualla kuin oman maan alueella. Nyt Ukrainaa on tuettava niin massiivisesti sekä materiaalisesti että muilla joukoilla, mm. ilma-aseella että Putin tietää sotineensa. Proxy-sotia on käyty ennenkin ja jos Venäjästä puhutaan niin sen edeltäjä kävi niitä niin Pohjois-Koreassa kuin Vietnamissakin. Ja miksi tyytyä vain Ukrainan tukemiseen? Luulen että revanssihalua löytyy niin Georgiassa kuin Pohjois-Kaukasuksellakin.

Odotan edelleen lännen toimia Georgian ja muitten Venäjän agressioista kärsineiden maiden suuntaan. Antakaa heille nyt ainakin aseita. Se helpottaa tilannetta Ukrainassa koska Venäjä joutuu hajauttamaan joukkojaan.

Odotan edellee lännen vihdoin asettavan rajat Venäjän sotatoimille. Toimikaa proaktiivisesti, ei reaktiivisesti. Ottakaa aloite. Ei lännen tarvitse käydä sotaan Venäjää vastaan. Riittää että jos NATO kertoo aloittavansa Ukrainassa sotilaallisen erikoisoperaation, kyllä Venäjä ymmärtää viestin.

Taidan odottaa turhaan. Naisten raiskaukset, siviilien ja lasten murhat saavat jatkua lännen seuratessa kansakunnan kamppailua olemassaolonsa puolesta. Samalla tavalla se teki 1939 Suomen kanssa. Seuraavaksi saamme ehkä nähdä joukkotuhoaseiden käyttöä. Valkoista fosforia on jo käytetty siviilejä vastaan.

Kestäkää ukrainalaiset. Slava Ukraini.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


35 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Kellä mahtaa muisti pätkiä? https://youtu.be/u6vXd6dHcKM

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#7

Bidenilla pätkii muisti kun on niin vanha ja vanhuuden tuomat ongelmat, mutta mitä se kertoo viriilistä ja tarmokkaasta Trumpista joka tolle häviää yli 7 miljoonan äänen marginaalilla. Oikea vastaus, kansa valitsi vähemmän dorgan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#11

Mitähän se kertoo sosiaallisen median jäteistä ja mediasta jotka valehtelivat Trumpista neljä vuotta ja salasivat Hunterin tietokoneen? Mitähän se kertoo sinusta joka ei vieläkään tajua asian merkitystä vaalien tulokseen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#16

Istuvalla presidentillä on aina valtava etu haastajiin nähden ja yleensä aina voittaa kisan. Nyt tuli takkiin ja reippaasti vastustajalta joka ei ees ollu vastustaja. Mitä se kertoo Trumpista?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#20

Aivan oikein. Afganistanista vetäydyttiin Bidenin johdolla. Välivaaleissa nähdään kuinka suosittua Bidenin politiikka on ollut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Tässähän on samaa , kuin siinä sotilashuumori kirjassa :kun kapteeni kysyy alokkaalta : mitä tekisit , jos näkisit minun , vajoavan jäihin?? Alokas vastaa : seuraisin katseella : herra kapteeni !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#6

Putin teki monta pahaa virhettä kuten olemme huomanneet ja on menettämässä asemansa, veikkaan aika nopeasti. Ukrainan kansan yhtenäisyys ja taistelutahto. Lännen yhteneväisyys ja apu Ukrainalle. Bidenkin antoi miljardin ja aseet perään, myös Suomi on kunnostautunut ja EU laajasti. Tämä on hyvä merkki lännelle. Lähentää EU US akselia ja jotain hyvääkin on kauheassa sodassa. Hurraa Ukraina, kestä ja voita!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#12

Kukahan on taas paremmin selvillä tilanteesta, kritikitön perunakuopassa elävä EU-ihalija vai blogin kirjoittaja?
”– Nato, maailman suurin sotilasliitto, pyrkii varmistamaan, ettei se vahingossakaan provosoi Venäjää. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on lyönyt näille Venäjän miellyttämiseen pyrkiville tavoitteille viimeisen naulan arkkuun. Valvomattomat tyranniat moninkertaistavat voimansa päästessään kuin koira veräjästä. Ne reagoivat ainoastaan voimaan.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#17

Länsi toimii viisaasti kun pidättäytyy suorasta sotilaallisesta välintulosta. Lujat pakotteet , aseapu ja Venäjän eristäminen ovat tehokkaita keinoja ja lopulta tuhoavat Putinin. Järkevää toimintaa länneltä!,

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Putinisti kommentoimassa. Moskovassa taputetaan kommentille.
Milloin pakotteet ovat saaneet sodan loppumaan? Yhtä harhainen väite jos väittäisit EU:n olevan turva Suomelle. Niinistökin kanssasi eri mieltä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Cartman
#15

Ranskan puolustusministeriön
raportti
https://www.defense.gouv.fr/ukraine-point-situation

The Russian forces around Kiev are making no offensive moves but defend against minor unsuccessful counterattacks from the Ukrainian side (see below). I have seen no hint that Russia strives to get into Kiev. It would be too costly to do that and for little strategic gain. But the forces east and west of Kiev are binding a big part of the Ukrainian army and prevent it from sending reserves towards Donbas. Yesterday an air attack or missile destroyed the largest Ukrainian fuel depot left near Kiev. The Ukrainian army will soon lose its mobility.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Cartman
#18

Kharkiv is about to get encircled.
Dnipro is a strategic target that the Russian forces will like to take by coming up from the south on both sides of the Dnieper river as well as from the north. Russia destroyed a railway station between Dnipro and Donbas from where resupplies were flowing to the Ukrainian forces fighting there

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Cartman
#19

After large progress yesterday Mariupol is now in a mop-up situation. The Azov forces still there have no chance to survive.
Russian passage through Mykolayiv towards Odessa has proven to be difficult. Artillery is now softening up the Ukrainian defense lines. There were unconfirmed reports of large Ukrainian losses in Mykolayiv due to a missile strike on their barracks.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Cartman
#22

The U.S. has tried to use yesterday’s NATO and G-7 meeting to push the Europeans towards sanctioning Russian hydrocarbon exports. It also tried to attach China to Russia and to get the Europeans to sanction its biggest trading partner. Both attempts failed. There will be no additional sanctions on Russia. And while the NATO communique mentions China it only urges it to leave its neutral position. Everyone knows that that is not going to happen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Biden on aikaansaava presidentti. Tehnyt historiaa jo monta kertaa sekoiluistaan huolimatta: inflaatio ja bensan hinnat taivaissa. Kannatus alempi kuin kellään aiemmalla presidentillä. Demokraattien kannatus saatu romahtamaan ja republikaanit suositumpia ensimmäisen kerran sitten 90-luvun. Nyt luvannut ruokapulan.
Korkeimpaan oikeuteen pitäisi saada sukupuolista syrjintää tulkitsemaan tuomari joka ei osaa määrittää mikä on nainen. https://youtu.be/H7yFbX42mpo

Kaikki tämä reilussa vuodessa.
Biden estänyt Migien viennin Puolasta Ukrainan avuksi. Putin kiittää ja EU fani on onnessaan. On se vaan hyvä pressa tuo Biden.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

Joko Joe on muistanut tehdä henkisiä kykyjä mittaavan testin? Miten meni verrattuna Trumpiin? EU-fani osaa varmaan vastata. https://youtu.be/rUGlqIlRyjE

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#8

Joe vauhdissa. https://youtu.be/ADDrSvNyqEY

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#9

Bidenin henkiset kyvyt ovat Biden tasoa Trumpin Trump tasoa. Kansa arvotti kuitenkin Bidenin selvästi paremmaksi ja Trump sai hopeeta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#13

16 % Bideniä äänestäneistä ei olisi äänestänyt Bideniä jos olisi tiennyt Hunterin kovalevystä.
Eikö vaalivaikuttaminen olekaan siunsta tuomittavaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#14

Virkitäpä muistiani. Milloin Biden teki testin? Siis todellisuudessa eikä harhaisessa mielessäsi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Trump päätti vetää joukot Afganistanista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Joukot vetäytyivät Bidenin aikana. Taliban oli jo tuolloin rikkonut sopimusehtoja. Miksi Biden ei reagoinut. Sellaista se on kun lähtee soittamaan suutaan vajavaisin tiedoin. Jauhotus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000