Perussuomalaiset

Jari Halttunen

Eläkeläisten etiketti hävetti

Kävin keskiviikkona vaalikiertueella Keuruulla. Väkeä oli liikkeellä runsaasti ja makkarat maistuivat kevätauringossa. 

Paikalla oli runsaasti eläkeläisiä. Hurauttipa vaaliteltan läpi eräs ikärouva pyöräpotkurilla ja piti ottaa hieman sivuaskelia, jotta en joutunut yliajetuksi. Hieman asia nauratti ja jutustelu jatkui vilkkaana.

Rouva jatkoi matkaansa paikalliseen ruokakauppaan. Vartin päästä samainen ikärouva huristi ajokillaan samaa reittiä vaaliteltan läpi. Toivotin rouvalle hyvää päivää ja pyysin jäämään juttusille. Kysyin maistuisiko hänelle kuuma grillimakkara sinapin ja mehun kera.

Rouva oli silminnähden iloinen saamastaan huomiosta ja ilmaisesta grillimakkarasta, lupasi syödä makkaransa kotonaan läheisessä kerrostalossa ja sujautti höyryävän makkaran potkurinsa etukoppaan.

Kiinnitin huomioni kopassa olleisiin ostoksiin. Rouvalla oli kopassaan kaksi viilipurkkia, molempien päällä oranssi etiketti, miinus 30 prosenttia. Noudatti kuulemma eläkeläisen etikettiä.

Arvelin rouvan hakeneen viilit leivontaa varten, mutta olin väärässä. Hän kertoi, että rahat riittivät vain niihin ja että rahaa jäi jäljelle parikymmentä senttiä. Niillä olisi pärjättävä pari päivää. Oli kuulemma leikattu eläkeindeksiä ja verot ja vuokra nousivat samalla. Rahaa jää käteen entistä vähemmän, rouva sanoi kostein silmin tuijottaen maahan.

Silmälasitkin olivat vanhat ja hän ei niillä nähnyt juurikaan. Tämä selitti hurjastelun vaaliteltan läpi. Ei ollut varaa uusiin silmälaseihin. Laitoin rouvan koppaan yhden paketin grillimakkaraa ja toivotin hyvää päivänjatkoa. Oli kuulemma kiire syömään päivän lämmin ateria, se vaaliteltalta saatu grillimakkara.

Yksi vaaliteemani on ”Hyvästä lapsuudesta arvokkaaseen vanhuuteen”. Kyseinen tapahtuma jäi kaivamaan mieltäni ajellessani kotiin kiertueelta. Onko tämä arvokasta vanhuutta?

Annammeko me kiitokseksi vanhuksille oranssin etiketin viilipurkissa?

Eläkeläisten etiketin.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

No mutta eihän eläkeläisen kuulukaan syödä, jos ei ole rahaa. Koulutkin pitää olla vain rikkaille, samoin terveydenhoito. Lisääntymisoikeuskin pitää ostaa, ja vesi ja varmaan hengitysilmakin yksityistää. Jos hengität maksamatta hengitysmaksua, sinut joudutaan lopettamaan, koska vankilassakin hengittäisit luvatta toisten omistamaa ilmaa.

Näiden tapaisista ajatuksista voit lukea suomenruotsalaisen eliitin, ja herrojen luottamuksellisen keskiviikkokerhon RKP-Kokoomus-Keskusta-SDP jäsenen, mahtimiehen, oligarkkimme, Björn ”Nalle” Wahlroosin uudesta kirjasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kokoomus juuri taas antoi SDP:n tuella Talvivaaran omaisuuden ulkomaille, puhdistuslasku jäi meille.
EU-maksua ja IMF-tukea lähti taas meiltä isot summat saksalaisten pankkien pelastamiseen ja Ukrainan vallankaappauksen ja teurastuksen rahoittamiseen, että Ukrainakin varallisuus voidaan siirtää ulkomaisilel yhtiöille; vanhusväestö sielläkin laitetaan kurjuuteen, kun eläkkeet leikataan aj terveydenhoito vainnyksityisesti, ja pellotkin menivät Monsantolle, eli ruokaakaan ei sitten enää saa kohtuuhintaan.

Kuolkaa nälkään ja tauteihin, köyhät! IMF-TIPP-EU-NATO tulee, RKP-Kokoomus-SDP apulaisena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

fobba
Tyytyväinen
#3

Hyvin kirjoitettu pakina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nim. Eläkeläinen
Hämmentynyt
#4

Elämänsä työssä raataneet ja eläkkeensä ansainneet ovat todellisessa
köyhyysloukussa. Mielestäni eläkeremontti ja pikaisesti siten, että
maksimieläke 5000 e/kk – vero ja minimieläke 3000 e/kk -vero, ammattiin ja asemaan katsomatta ennen eläköitymistä. Ei herrat ja narrit
tarvitse miljoonien eläkettä. Maamme eläkeindeksi on suorastaan naurettava. Nyt jos koskaan eläkkeet kuntoon ja näin saadaan ostovoimaa, jolla työllistetään maamme massatyöttömyyttä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

M Ravio Joutsa
Vihainen
#5

Näin pienessä maassa kuten Suomi on aivan selvää että jättieläkkeet aiheuttavat pahaa mieltä. Koko kansan hyvinvointi näkyy ja kuuluu kauas. Miten suhtaudumme vähävaraisiin EU:n sisällä ? Ovatko he pysyvää paaria-luokkaa ?
Kaukana ovat ajat jolloin työeläkkeiden määrä oikeutetusti seurasi palkkaa. Nykyisin koko eläkejärjestelmä tulisi uusia. Alle 1000 euron eläkkeet ehdottomasti verovapaiksi.
Harvoin omaa taustaansa voi muuttaa ja hyötyä siitä suurpääoman muodossa. Kaikki eivät voi olla Nalle Wahlrooseja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000