Perussuomalaiset

Janne Luoma-aho

Kuinka koronakriisistä eteenpäin?

Covid-19 virus rantautui Suomeen maaliskuussa 2020. Tällä kriisillä on mittavat vaikutukset Suomen talouteen ja hyvinvointiin. Koko maailmantalous tulee notkahtamaan ja toipuminen tästä pandemiasta tulee kestämään useilla talousalueilla pitkään.

Vähintä mitä tulisi tehdä siinä vaiheessa, kun tämä akuutti koronakriisi on ohi, on se mitä puheenjohtaja Halla-aho on muun opposition kanssa vaatinut. Eli hallitusohjelma on kirjoitettava uudestaan uusilla tavoitteilla. Välttämättä sekään ei ole riittävä toimenpide, vaan uudet eduskuntavaalit saattavat olla edessä. Se olisikin oikea ratkaisu tässä tilanteessa. Eduskuntavaalit antaisivat kansalaisille oikean vaikuttamismahdollisuuden ja päätösvallan siihen, kuinka tätä maata viedään eteenpäin kriisin jälkeen. Maailma ja Suomi eivät ole enää samassa tilassa kuin vuosi sitten eduskuntavaalien aikana ja uskon, että kansalaisten ajatukset ovat osittain muuttuneet tämän kriisin aikana ja sen toteaminen vaalien avulla antaisi vahvan mandaatin uudelle hallitukselle Suomen ”jälleen rakentamisessa”.

Uusien eduskuntavaalien yhteydessä puolueet voivat luonnollisesti tuoda omat näkemyksensä esille, kuinka tästä eteenpäin. Velkarahaa joudutaan joka tapauksessa ottamaan, mutta mihin ne rahat kohdistetaan? Perusasioiden hoitamiseen ja oman maan hyväksi vai muiden maiden auttamiseen? Euroopassa, muun muassa Italia ja Espanja tulevat kärsimään tästä tilanteessa huomattavasti ja tulevat varmasti pyytämään rahaa EU:lta. Suomella ei ole nyt, eikä ole ollut aikaisemminkaan varaa jakaa velkarahaa ulkomaille, vaikka näin on toimittu.

Vallitsevassa tilanteessa Suomen ja suomalaisten pitää olla itsekkäitä. Suomen edun tulee mennä kaiken edelle. Esimerkkinä vaikka seuraavat viisi vuotta kaiken julkisen talouden ja hallinnon voimavarat tulisi keskittää omien hallinnonalojen ydinasioiden kuntoon saattamiseen ilman mitään ”kivaa puuhastelua” joka suuntaan. Perusasioiden kuntoon laittamisen lisäksi Suomen huoltovarmuutta, ruokatuotannon omavaraisuusastetta ja varautumista erilaisiin kriiseihin tulee määrätietoisesti kehittää.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Omavaraisuuteen tulee panostaa , kaikilla sektoreilla enerkiasta lähtien aina ruokahuoltoon asti !!? Ja talous olisi saatava myös aarholliin !? Epäkohtia tuntuu piisaavan yllinkyllin , maailman onnellisimmassa maassa ja niin edelleen jne.!!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Itse asiassa evoluution huipulla oleville tämä kriisihän on unelmien täyttymys.
-Kristilliset, kapakat kiinni
-Persut, rajat kiinni
-Vihreät, autoilu ja lentoliikenne vähentynyt
-Sossut, yhteisen rahan jakoa ilman työvelvoitetta
-Kokkarit, ”erityisosaajille” avoin väylä halpatöihin.
-Kepu, maajusseille arvostusta, tuet taattu.
-Kommunistit, hävittäjähankinnat siirtyvät
-Rkp, suomalaiset osoittavat uhrimieltä, oikeata kieltä puhuville ottamalla riskejä Lapissa. ( Kuten 30-vuotisessa sodassa)
Vain liike NYT ja Hjallis ovat jääneet osattomiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yrittäjä
#3

Jos vuodesta 2015 pakolaisten ym hyysäämiseen tuhlatut rahat olisi säästetty pahan päivän varalle, olisi meillä nyt reilut 10 miljardia ylimääräistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Fyrkman
#4

Mitä menisi pieleen jos tehtäisi näin:
Rahaa kun syntyy vain napin painalluksella, esim kolmen kuukauden ajan jokaisen Eu-maan kansalaiselle näpyteltäis tilille se normaali liksa.
Ja kaikille firmoille normaali nettoansio.
Ei mitään velkaa eikä kuluja kellekään.
Mitä luulette, talousnerot?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

julkinen liikenne tarkkailuun
#5

Rajoitiksia pitäisi alkaa purkamaan, ainakin niitä, joissa väki ei kokoonnu. Näihin kuluu mm. Uudenmaan eristyksen purkaminen, eihän eristystä voida perustella edes laskettulukeskuksilla tai sen tapaisilla kokoontumisilla. Kaikki muu mm. ravintolatoiminta vapauttaa, ilman karaokebaarien viruslinkoja lukuunottamatta. Henkilöautot ovat turvallisin tapa liikkua, ja kaupoissa käyntiä on joka tapauksessa aina riski, paikasta riippunmatta. Harvempaan asutuilla alueilla väentiheys kaupoissa on pienempi, ja näin turvallisempaa. Jo sekin, että kielletään noutopöydät ruokapaikoissa vähentää riskejä tartunnoista. Kaiken kaikkiaan Suomessa ei ole syytä olla paniikissa, onhan meillä ulkorajat kiinni, ja useimmat maassa ovat olleet ns. karanteenissa jo viikkoja, joten ylilyöntejä pitäisi rajoituksissa välttää. Meidän pitäisi palata mahdollisimman normaaliin varautuen kuitenkin koronan häntiin. Se, mikä on nyt vaarana, on hoivakodit jne., jossa korona pyörii hoitajien heikon suojautumisen vuoksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Julkinen liikenne on voimakkain koronan levittäjä. Tuo sopii vihreään aatteeseen hyvin, parempi kun mahdollisimman moni sairastuisi. Vihreä sosialistihallitus ei suosittele yksityisautoilua, vaikka se pelastaisi tuhansia. Näyttää yhä todennäköisemmältä, että juuri Greenpeacen terroristit laittoivat koronan liikkeelle, motiivit ovat kohdallaan. Jo Ukrainassa 27 vuotias jäi kiinni tuhopoltosta, jossa tarkoitus oli saada radioaktiivisesti saastunut maasto palamaan, ja ns. vain huvin vuoksi. Vihreät aktivistit tulisi laittaa tarkkailuun ympäri maapallon, heille murhaaminen edistää ns. maapallon pelastumista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Juuri näin, meillä on nyt hetki, jossa voimme minimoida valtion taloudelliset vahingot, kun samalla toimimme viisaasti varotoimien suhteen. Tästä eteenpäin teemme velkaa kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Pääosa tartunnoista on joko sisätiloissa tai sairastuneet hoidossa, karanteenissa. Hoitohenkilökuntaan kuuluvia ei pidä päästää julkisiin kulkuneuvoihin, vaan kuljetukset on järjestettävä vaikka pienbusseilla ja tarkoitukseen varatuilla takseilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000