Perussuomalaiset

Janne Koskela

Jaettiinko tuet oikein?

6 kommenttia

Business Finland eli BF jakoi rahaa yrityksille, jotka voisivat kehittyä koronan jälkeen. Hakemuksia tulvi ovista ja ikkunoista ja myönteisiä lappuja jaettiin. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että on tarvinnut olla kuin yrityksen omaperäinen hakemus sisään, niin rahat tipahtivat tilille.

Kohuhan siitä tuli, itku ja poru. Alkoi tarkistus tukien myöntämisen perusteista. Tarkastuksen kohteena olivat käsittelyprosessin asianmukaisuus ja päätösten säädöstenmukaisuus, myöntö- ja hylkäysperusteet, hakemusmäärät ja käsittelyajat sekä myönnetyn rahoituksen aiottujen käyttökohteiden sääntöjen mukaisuus.

BF arvioi hakemusten rahoituskelpoisuuden osalta erityisesti, miten toiminnan kehittäminen on kuvattu. Rahoitushakemuksiin kuvatut kehittämistoimenpiteet ja koronaepidemian vaikutus on tulkittu matalalla kynnyksellä. Tämä on aiheuttanut tulkinnanvaraisuutta erityisesti kehittämisen ja varsinaisen liiketoiminnan välillä.

Rahoituksen hakemisessa ja käsittelyssä on painotettu käsittelyn helppoutta, yksinkertaisuutta ja nopeutta. Tarkastuksen mukaan tässä on käsittelyprosessin osalta olennaisilta osin onnistuttu. Myöntö- ja hylkäyspäätöksiä on pääsääntöisesti perusteltu annettujen ohjeiden ja kriteerien mukaisesti. tarkastuksen perusteella BF ei ole rahoittanut sellaista yhtiötä, joka rahoituspäätöksen ajankohtana olisi asetettu konkurssiin tai yrityssaneerausmenettelyyn maksukyvyttömyyden vuoksi, tai jolla olisi ulosotossa verovelkaa, tai joka olisi menettänyt yli puolet merkitystä osakepääomastaan kertyneiden tappioiden vuoksi. Tarkastusraportista kirjoitti Talouselämä-lehti.

Kiire oli kova ja raha poltti BF taskuja, rahaa jaettiin kiireen vilkkaan. Eipä katsottu ollenkaan yrittäjän menneisyyttä ja aikaisempaa konkurssi ja velkahistoriaa. Rahaa piti vissiin saada menemään, koska sitä alussa jaettiin myös yhden henkilön yrityksille kuten vaikkapa oululaiselle, pihan perällä toimivalle peräkärrykauppiaalle. Selvityksen mukaan aikomuksena laajentaa mopojen ja moottoripyörien korjaukseen sekä tukkukauppaan. BF tuki hanketta ihan mukavasti 71 400 eurolla. Kysyin BF:lta miten tuo tuki on mahdollinen, ja vastauksena kuulemma Oulussa tarvitaan mopokorjaamoa.

Kun taas kainuulainen kylpylä, joka laajentaisi toimintaansa ei saanut euroakaan! Kyllä minusta täytyisi tukea ennemminkin kainuulaista kylpylää kuin yhden miehen peräkärrykauppiasta Oulussa. Kainuussa on muutenkin vähän töitä ihmisillä ja olisi luullut, että siellä rahaa tarvitaan matkailun turistivirtojen elvyttämiseksi ja kehittämiseen. Kylpylä Kainuussa ei ole pelkästään kylpylä, vaan matkailun solmukohta
ja sen aluetaloudelliset vaikutukset ovat merkittävät.

Kuka takaa, että yrityksien sepittämät korkealentoiset suunnitelmat joihin rahaa nyt saa helpolla, tulevat lopulta toteutumaan? Kyllä totta on se, että tilaisuus herättää oman hyödyn tavoittelijat, jotka ottavat helpon rahan ja hyödyn vastaan. Haitat jäävät yhteiskunnan kontolle.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Kiinnitäisin huomiota tähän Hallituksen ”apinan raivolla” tapahtuvaan muuhunkin rahanjako paniikkiin.
Li Andersson on ”luvannut” jakaa meille kaikille satasen. Maksanee vähintään rapiat viisikymmentä miljoonaa.
Ukrainan ”erityisosaajille” piti taata vähintään kolmeksi kuukaudeksi palkka? Työvelvoitteesta ei puhuttu mitään. Ehtoihin kuului myös tervydenhoito. Voiko tulija hoidattaa vaikka hampaansa kuntoon? Vaikka heti charterkoneen laskeuduttua Suomen kamaralle? Kunnallinen hoito on kuormittunuttta. Ilmeisesti KELA antaa maksusitoumuksen yksityiselle puolelle?
Mailmalta on raahattu, eri tavoin kolmattakymmentätuhatta siellä oleskellutta veropakolaista. Viimeisiä tuodaan erityisjärjestelyin tulevalla viikolla.
Entä ne parisensataa ”taaperoa”, jotka odottelee Kreikassa täysihoitoon pääsyä?
Jutta pehmitteli meitä tänään odotettavissa olevaan ”vastuun kantoon”, Afrikan auttamiseksi ja Koronabondien hyväksymiseksi.
Hyvin on menopuoli kunnossa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Aikoinaan vanhat ihmiset sanoivat , jos on kuusenkaatajaa , niin kyllä on oksan ottajaa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Jannekin. Kyllä; Pieleen on paljon mennyt. Ja näin jumalaton kansa; kuten näytilläkin olevat. ’Laillisten varkaiden viidakossahan’ me nykyään elämme; kun,-Raamatun Sanalla ei ole tilaa ihmissydämissä; eikä kai liioin lakipykälissä, että niitä kuuliaisesti; Jumalaa peläten; noudatettaisiin. Jeesushan sanoo: minkä te teette yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni; sen te teette minulle. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Marinin hallituksessa ei näytä olevan yhtään aitoa bisnesselämän tuntijaa.

Harry Harkimo on sanonut aikalailla oikeat suorat sanat tästä asiasta – hän sentään tuntee bisnesselämän raadollisuuden, vaikka poliitikkona ei olekaan kovin kaksinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#5

”Hjallis”saattaisi olla erittäin pätevä Valtiovarainministeri,koska osaa Talous/Bisnes hommat?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Näille räkälöille ja ravintoloille jotka yrittää tehdä porukoista juoppoja osan kohdalla onnistuneet ei tarvitse mitään tukia sen paremmin kuin lentokoneyhtiöt mitkä kuskaa vain turisteja ympäriinsä levittämään kaikkia tauteja ainot lennot mitä voi tukea on välttämätön tavaran kuljetus lennot tosin aiken roskan kuskaamiseen ulkomailta ei tarvitse tukia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000