Perussuomalaiset

Janne Hartikainen

Vantaan strategiasta löytyy vahingollisia epäkohtia

(Julkaistu alun perin Vantaan Sanomissa 03.10.2021)

Rohkaisen jokaista Vantaan asukasta tutustumaan oman asuinpaikkansa strategiaan ja pohtimaan, edistääkö se aidosti asukkaiden hyvinvointia ja kaupungin taloudellista menestymistä.

Tuoreena valtuutettuna velvollisuuksiini kuuluu tutustua laajasti paitsi Vantaan nykytilanteeseen ja taloudellisiin tunnuslukuihin, myös strategiseen viitekehykseen, jossa tulevia kehityssuuntia ja tavoitteita hahmotellaan.

Tältä pohjalta haluan nostaa esiin strategiaan liittyviä epäkohtia, jotka ovat mielestäni kaupungin taloudelle ja sen asukkaille vahingollisia.

Kunnianhimoiset hiilineutraaliustavoitteet ovat yksi selkeimmistä esimerkeistä siitä, miten ideologialla ajetaan muutoksia, jotka eivät tuo pienintäkään lisäarvoa asukkaille.

Hiilineutraaliustavoitteiden varjolla pyritään hankaloittamaan yksityisautoilua ja edistämään joukkoliikennehankkeita, selkeimpänä esimerkkinä surullisenkuuluisa ratikka. Pelkkä ratikan suunnittelu maksaa tavallisille vantaalaisille valtavia summia vuodessa, vaikka päätöstä sen rakentamisesta ei ole tehty. Yksityisautoilu on mielestäni perusoikeus ja myös monelle välttämättömyys työssäkäynnin kannalta. Kaupungin kannalta työssäkäynnin hankaloittaminen on tuhoisa kehityssuunta. Vantaa ei tule ratkaisemaan ilmastonmuutosta. Sen sijaan huonoilla toimenpiteillä voidaan aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa.

Puhuttaessa nettomuutosta ja tavoiteltaessa kasvua, muuttoliikenteessä tulisi kiinnittää erityistä huomiota muuttoliikenteen laatuun ja sen taloudellisiin seurauksiin. On ehdottoman tärkeää houkutella hyviä veronmaksajia Vantaalle, mutta muuttoliike itsessään ei ole tavoittelemisen arvoinen asia. Esimerkiksi huonossa yhteiskunnallisessa asemassa olevan henkilön vastaanottaminen Vantaalle ei synnytä veronmaksajan kannalta positiivista nettovaikutusta. Pahimmillaan tämä voi edistää alueiden epätasa-arvoista kehitystä ja synnyttää eri syistä turvattomuuden tunnetta.

Positiivinen erityiskohtelu on mielenkiintoinen konsepti, joka nousee Vantaan strategiaan tutustuessa toistuvasti esiin. En pysty näkemään, miten tällainen eriarvoistava kohtelu voisi edistää tasa-arvon mielekästä toteutumista. Jokainen asukas tulee kohdata yksilönä, eikä pyrkiä uhriuttamaan kokonaisia ihmisryhmiä.

Näiden ajatusten pohjalta rohkaisen jokaista Vantaan asukasta tutustumaan oman asuinpaikkansa strategiaan ja pohtimaan, edistääkö se aidosti asukkaiden hyvinvointia ja kaupungin taloudellista menestymistä.

On helppoa kylvää rahaa erilaisiin ideologisiin hankkeisiin, mutta kaikki nämä varat ovat viime kädessä peräisin veronmaksajan taskusta. Valtuutettujen tehtävä on edustaa äänestäjiään ja saada näiden ääni kuulumaan kunnallisessa päätöksenteossa. Veronkorotukset tai lisävelka eivät ole kestäviä ratkaisuja kaupungin kehittämiseen millään mittarilla.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

HEI. KIITOS 😕 JANNEKIN. KIVA JA HYVÄ, KUN SINÄ EROTAT HENKIVALTAHERRAT, KETKÄ SIELLÄ YRITTÄVÄT VIEDÄ ETEENPÄIN ASIOITA: TOINEN ON ❤️ KUOLEMAN HERRA, JA TOINENTAAS: ELÄMÄN, JA YLTÄKYLLÄISYYDEN HERRA: JEESUS KRISTUS. KIITOS 😕 , SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Juuri näin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

Vantaa on muuttunut n. 30 vuoden aikana maahanmuuttajien kaupungiksi, valitettavaksi. Myyrmäki pitää kiertää kaukaa. Jos on asiaa terveyskeskukseen tai siellä olevaan hammashoitolaan, on se lähes täynnä maahanmuuttajia.
Jos tulet junalla Helsingistä Myyrmäkeen iltaisin, huomaat, että suomalaiset ovat kaikonneet matkalla.
Miksi Vantaa haalii maahanmuuttajia, varsinkin muslimeja? Nyt tulee Pekan tuomana lisää 20 afgaania? Miksi? Kuka päätti?
Kuka pian maksaa verot Vantaalla, jos työtätekevät muuttavat pois?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Länsi-Vantaata, Myyrmäkeä ja Martinlaaksoa pidettiin kauan Vantaan ”parempana kulmana”. Nyt ne ajat ovat muisto vain.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Vantaalla on liikaa mamuja. Sen huomaa joka paikassa.
Viihtyvyys ei ole enää sitä luokkaa, mitä se oli vielä 10 – 20 vuotta sitten.

Hyvin epämiellyttäväksi on mennyt asuminen Vantaalla.

Vantaa köyhtyy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Ihmiset on aika väsyneitä politiikkaan. Ei uskota tavallisen kuntalaisen vaikutusmahdollisuuksiin. Siksi ei osallistuta, eikä oikein jakseta perehtyä papereihin, vaikka tärkeää se voisi ollakin.
Sama juttu ilmeisesti useimmissa kunnissa.

Vantaalla suuri ongelma on mamujen jatkuva lisääntyminen.
Ihan kuin kaupunki olisi antanut periksi tämän ongelman edessä. Ei edes mietitä keinoja, joilla mamu-tsunamin voisi pysäyttää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000