Perussuomalaiset

Janne Aso

Rötösherrat kiinni! - pätee kuntatasolla tänäkin päivänä!

1 kommenttia

Turun Sanomat kertoi 5.10.2016 pääuutissivullaan ja yhdellä koko sivun uutisellaan SDP:n Turussa harjoittamasta ””vaalirahan pesusta””. Lehden mukaan demarit ovat anoneet Turun kaupungilta heitä lähellä oleville säätiöille toiminta-avustuksia ja myöhemmin säätiöt ovat ostaneet SDP:n Väkipyörä -lehdestä mainostilaa markkinahintoja reilusti kovemmilla hinnoilla. Esimerkkinä todettiin tapaus, jossa ilmoitus oli hankittu vapaan lehdistön lehdestä 80 eurolla ja vastaavasti puolueen tukilehdessä ilmoitus oli maksanut 1 500 euroa. Kysymyksessä on ollut tarkoituksellinen veronmaksajien rahojen siirtäminen puolueen taskuun.

Turun Sanomien haastatteleman tutkijan mukaan kysymyksessä on vaalirahasäännösten kiertäminen. 6.10.2016 Turun SDP:n toiminnanjohtaja kertoi ottavansa vastuun toiminnasta ja toimintatapoja muutetaan. Siis minkälaisen vastuun? Tiedotteessa kerrotaan ainastaan vastuun ottamisesta, mutta käytännössä tämän jälkeen ei tapahdu juurikaan mitään.

Vaikkei viime kädessä vaalirahoituslakia olisikaan rikottu, niin ainakin politiikan moraali on kokenut jälleen kovan kolauksen ja siitä kärsivät kaikki puolueet. Turussa SDP:lla oli takavuosina Ruisrockin olutsotkut, joista seurasi sanktioita. Valtakunnassa tunnetaan lautakasat ja taulukaupat, sekä kehittyvien maakuntien vaalituet. 

Luulisi, että vanhat puolueet ymmärtäisivät jo alkaa noudattamaan itse säätämiään lakeja ja säännöksiä. Taitaa olla sillä lailla, että sitä mukaan kun säädöksiä kiristetään, niin yritetään keksiä uusia vaalirahoituksen mentäviä porsaanreikiä. Asiat ovat melkein kuin dopingista kiinni jääneet urheilijat – vaihdetaan uusiin aineisiin, joita ei vielä tutkita ja jatketaan vilpillisesti.

Demareiden puolustukseksi pitää todeta, että en usko heidän olevan yksin toimintamallinsa kanssa. Taitaa olla kuntapoliittinen maantapa kysymyksessä. Perussuomalaiset toimivat näissä asioissa suoraselkäisesti ja rehellisesti, kun taas muilla on enemmän selvitettävää.

Asioiden avaamiseksi kunnolla tulisikin niin Kokoomuksen, Vasemmistoliiton, Keskustan kuin Vihreidenkin raottaa verhot niitä lähellä olevien säätiöiden ja yhdistysten osalta. Veikkaanpa, että sieltä löytyy ihan vastaavaa kuin Turun Demareilta.

Perussuomalaisten on toimittava kunnallispolitiikassa omantunnonäänenä ja näytettävä muille puolueille mallia rehellisyydestä. Nyt rötösherrat ja -naiset kuriin kunnissakin.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Soterahat veroparatiisiin
Hämmentynyt
#1

Viranomaiset palkataan rajusti yhteiskunnan ja veronmaksajan kustannuksella kasvaviin yksityisiin sote-yrityksiin ja ”sitoutetaan” korkeakorkoisella lainarahalla perustettujen tappiota verottajalle näyttävien sote-yritysten veroparatiisissa(luxemburg) sijaitsevaan omistajarahastoon rahakkailla osakepoteilla!
Halutaanko hyväksyä Suomelle miljardien verovahingot tuottava ”verosuunnittelu” vai ymmärretäänkö pitää toiminta valtiollisen ja kunnallisen tahon käsissä ja kieltää veroparatiisiyritysten ja veronkiertorahastojen käyttö?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000