Perussuomalaiset

Janne Aso

PS - Huolenpitoa kaikista ikäluokista

Huolenpitoa kaikista ikäluokista

Kataisen hallitus kävi isolla kädellä lapsiperheiden kukkarolla ja leikkasi lapsilisistä, sekä jäädytti ne kahdesti. Stubbin hallitusratkaisussa luvattu lapsiperheiden verovähennyslisäys ei korjaa tilannetta. Samojen puolueiden ratkaisu, yhdessä vasemmistoliiton kanssa, pakottaa perheen molemmat vanhemmat jäämään kotiin hoitamaan lapsia – ei ole arvovalintakysymys, vaan taloudellinen raipan isku. Perheiden tulee saada ratkaista asia itsenäisesti ja taloudellisesti heille kestävällä tavalla.

Kataisen hallitus sääti vanhuspalvelulain, mutta tulos oli nolla. Indeksejä tuli, mutta kuka hoitaa vanhukset? Vanhustenhoidon resurssit on saatava kuntoon, sillä meidän on hoidettava velkamme niille, jotka ovat tämän maan rakentaneet. Tarvitsemme julkista keskustelua vanhustenhoidon tasosta ja sitä kautta linjauksia miten asiat hoidetaan paremmin. Onko laitosmainen elämä kiitos tämän yhteiskunnan rakentamisesta – ruokaa tai ruoan syöttämistä odottaen ja vaipat täynnä. Mielestäni ei ole – Minkälaisen vanhuuden sinä haluat?

Eläkevaroja hallinnoivien ja eläkevakuuttajien on sijoitettava varoja aiempaa vastuullisemmin ja tuottavammin, jotta eläkevarakertymiä saadaan nostettua. Varojen kertymiseen vaikuttaa merkittävästi, myös miten työllisyysastetta saadaan nostettua. Näillä toimilla voidaan vaikuttaa positiivisesti eläkkeiden tasoon ja päästäisiin eläkkeiden indeksileikkauksista eroon.

Omaishoitajien jaksamiseen on kiinnitettävä enemmän huomiota, sillä heidän työnsä on arvokasta ja kunnioitettavaa. Jokaisen selvityksen mukaan omaishoito on tunnetusti inhimillisempää ja edullisempaa, kuin laitoshoito. Tulevina vuosina hoitopaikoista tulee pakostakin pulaa, siksi omaishoito on tehtävä kiinnostavammaksi. Omaishoitopalkkio tulee saattaa lainsäädännöllisesti verottomaksi.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Seppo Muurinen
Vihainen
#1

Jopa häpeäpilkku – että omaishoidontuesta joka muutoinkin alimmillaan on hyvin pieni pitää maksaa veroa … tukiaisiin-ko EU;n kassavarannon kriiseihin ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000