Perussuomalaiset

Janne Aso

Nesteen enemmistöomistus on kansallinen huoltovarmuusasia

Eduskunta pähkäilee parasta aikaa Sosiaali- ja terveysuudistuksen kanssa. Kättä väännetään palveluiden tuottamisesta ja valinnanvapaudesta. Samanaikaisesti valtakunnan hallitus suunnittelee saavansa rahaa valtion kirstuun myymällä Nesteestä ja Vaposta enemmistöosuudet.

Monesti on todettu, että äänestäjän muisti on todella lyhyt. Ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja hallituspuolueet eivät nauttineet kansan luottamusta, mutta hetimiten uuden hallituksen valinnan jälkeen nousi entisten hallituspuolueiden kannatus. Äänestäjän muisti oli siis todella lyhyt. Samoin viimeisissä kuntavaaleissa Vihreät saavuttivat melkoisen voiton vastustamalla nyt aiemmin hallituksessa tekemäänsä politiikkaa. Tällä kertaa oli niin äänestäjien, kuin Vihreiden poliittinen muisti varsin lyhyt.

Vaikka olenkin Perussuomalaisten aktiivitoimija monella tasolla, niin en siitä huolimatta voi kannattaa enemmistön myyntiä keskeisistä valtion yhtiöistä. Itselläni taitaa olla kaiketi liian hyvä muisti. Kataisen hallituksessa omistajaohjauksesta vastannut ministeri Pekka Haavisto (vihr.) esitteli hallitukselle sähköverkosta vastanneen Carunan myynnin Australialaisille pääomasijoittajille, jonka lopputuloksena monen sähkölaskun kokonaissumma kasvanut jäniksen vauhtia. Sähkön siirtohinnat ovat sellaiset, että vaikka kuinka säästäisit sähköä, niin loppusumma vain kallistuu. Asiaa on perusteltu sähköverkon parantamisella, mutta pah sanon minä. Sijoittaja on laskenut sijoitukselleen voittotavoitteen ja suomalainen maksaa. Sähköverkon hallinta on olennainen osa suomalaisten huoltovarmuutta. Normaaliajan häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa kyetään maamme ulkopuolelta vaikuttamaan olennaisesti ja merkittävästi sähköverkkomme toimintakykyyn.

Sama tilanne tulee olemaan edessä, mikäli erehdymme myymään Nesteen enemmistön ulkomaisille sijoittajille tahi jollekin vieraan valtion öljy-yhtiölle. Suomi elää pyörien päällä ja harvaan asuttu maa aiheuttaa pitkiä liikenneyhteyksiä, jotka vaativat polttoainetta. Vaikka maamme pyrkisi pääsemään öljytuotteista tulevaisuudessa kokonaan eroon, niin kuitenkin pitkän ajan tulemme tarvitsemaan öljyjalostamoja, Porvoossa ja Naantalissa. Nesteen määräysvaltaa ei missään tapauksessa saa luovuttaa omien käsiemme ulkopuolelle. Perussuomalaiset eivät saa olla aiheuttamassa uutta ”Carunaa” Suomeen, sillä mehän ärhäkkäästi vastustimme aikoinaan Carunan myyntiä.

Nyt Perussuomalaisten riveistä kaivataan samanlaista viisautta, kuin Guggenheimiä suunniteltaessa ja yritettäessä ajaa, kuin käärmettä pyssyyn. Tuolloin puoluejohto ilmaisi asiat hyvin selkeästi ”Guggenheimille ei tule valtion rahaa, Gug-gen-hei-mil-le ei tu-le val-ti-on ra-haa !”. Tuo sama voimakkuus on kaivetta esiin ja todettava ”Nestettä ja Vapoa ei myydä! Linjaa toistettakoon kunnes viesti menee perille ja vaikka kuinka hitaasti lausuen. Nyt nähdään kuinka Perussuomalaiset erottuvat niistä puolueista, joita olemme itse arvostelleet.

Turvattakoon kansalliset etumme ja erityisesti huoltovarmuutemme. Muutoin on vaarana, että suomalainen maksaa taas kalliisti valtiojohdon suorittaman omistajapolitiikan virheet. Mikäli tässä kohtaa lyömme kirveemme kiveen omaa hölmöyttämme, niin kaukana ei ole se päivä, kun erehdymme myymään pohjavetemme ulkomaisille sijoittajille ja taas maksamme itsemme kipeiksi. Kansa ja kansantalous ei omistajapolitiikan virheitä enää kestä.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Onko järkee vai ei
#1

Huoltovarmuus täytyy palauttaa entiselle tasolle tai paremmaksi.
Ilman ruokaa ei kauan selviä joten kannattaisi peruuttaa viljavarmuusvarastojenkin pienennys ja varastoida 6kk sijaan jälleen 12 kk kulutus.
Kun Euroopan viljapellot liekehtivät ei Suomeen anneta tuoda viljaa vaikka miten puhutte Berliinissä ja Brysselissä solidaarisuudesta…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000