Perussuomalaiset

Jani Mäkelä

Tulevaisuus edelleen koulutuksessa

Koulutus on tärkein voimavara pienelle vientivetoiselle hyvinvointimaalle. Palkkakisassa emme pärjää halpamaiden kanssa, eikä meillä ole isoja sisämarkkinoita. Huonot ajat vaativat ehkä leikkauksia, mutta osaaminen on avain huonoista ajoista nousuun.

Opiskelijoilta on tällä hallituskaudella otettu liiaksi. Opintorahan indeksikorotusten leikkaaminen ei enää käy, tukien on mahdollistettava päätoiminen opiskelu. Seuraavan hallituksen tehtävä on huolehtia opiskelun edellytykset kuntoon tasapuolisesti.

Nykyinen koulutuksemme ei vastaa työelämän vaatimuksia tai tuota valmiita ammattilaisia. Vastuu asian korjaamisesta kuuluu sekä oppilaitoksille että työmarkkinoille.

Aloituspaikkoja huonosti vetäviltä aloilta on suunnattava paremmin työllistäville. Oppilaitosten täytyy tehostaa työelämäyhteistyötään. Kannusteeksi osa niiden rahoituksesta voidaan sitoa koulutusta vastaavaan työhön päässeiden valmistuneiden määrään.

Yritykset eivät toisaalta voi odottaa valmista toimettomana ja keskittyä jakelemaan potkuja työtä ulkomaille siirtäen. Yhteiskunnan rahaa tarvitsevat vain Suomessa työllistävät yritykset. Yhteistyön oppilaitoksiin mm. oppisopimusjärjestelyissä tulee toimia.

Suomalaista koulutusta ylläpidetään verovaroin. Muuhun maailmaan verrattuna, ilmainen koulutus yliopistotutkintoon saakka on suuri etuoikeus. Tämän oikeuden väärinkäytön estämiseksi ulkomaalaisilta opiskelijoilta tulee periä lukukausimaksu.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

AMK-kouluissa koulutetaan liikaa medianomeja, kun pitäisi kouluttaa putkimiehiä.

Yliopistojen ja korkeakoulujen innovaatioita tuottava tutkimus on ajettu alas, professoreilla ei ole omaa rahoitusta, nuoret pojanklopit ja tytöt päättävät TEKESissä monen alan ”superosaajina”, mikä on tärkeää kullakin kyseisen alan professorin alueella.

Peruskouluun kaavaillaan aineopetuksen ja opettamisen sijaan aihelähtöistä oleilua. Kaikialla sanotaan: ei tarvitse osata mitään, kylläs e tieto Internetistä löytyy. Kun ei osaa eikä tiedä mitään, ei voi mitään Internetin sisälöstä tai maailmasta ymmärtää. Lukutaito rapistuu, peruslukutaitokin, kriittistä lukutaitoa ei juuri ole. Uutiset luetaan lehdistä totena ilman kritiikkiä. Opportunistiset poliitikot voivat hallita maatamma, kansa ei ymmärää, kuinka sitä kusetetaan koko ajan. Puhutaan kaunista, mutta käsi vie koko ajan takataskusta rahaa.
Ernrothien ja Herlinin oligarkkisuvut omistavat maamme teollisuuden ja meidan, ja hallitsevat maatamme. Herrojen keskiviikkoklubissa RKP-Kokoomus-Keskusta-SDP-Soininvaara-päätoimittajat ja lehtien omistajat, teollisuus- ja pankkiherrat, tekevät päätökset. Eduskunta on kumileimasin.
Vain perussuomalaisia äänestämällä voimme saada muutoksen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000