Perussuomalaiset

Jani Mäkelä

Kansallinen etu ja sisäinen solidaarisuus

Eduskunta käsittelee syksyn valtion talousarviota ja oppositio esittää ohessa vaihtoehtobudjettinsa. Osallistuin perussuomalaisten esityksen rakentamiseen. On hienoa, että puolue on taas palannut äänestäjien haluamalle linjalleen. Tästä hallituksessa luistettiin, mutta kesän tapahtumat mahdollistivat korjausliikkeen.

Budjettimme ja sen lainsäädäntöesitysten teema on kansallinen etu ja sisäinen solidaarisuus. Valtion tehtävä on olla suomalaisten edunvalvojana. Suomen on oltava maa, jonka jokainen suomalainen tuntee olevan myös hänen asiallaan. Talouskasvun on jatkuttava ja sen hedelmät jaettava oikeudenmukaisesti. Samanaikaisesti velanottoa tulee vähentää.

Nykymenon arvostelijan tulee kertoa, mistä ottaa rahat sen muuttamiseen. Perussuomalaiset esittävät vapaaehtoisuuteen perustuvan mallin käyttöönottoa kehitysavussa. Varallisuusveron käyttöönotto toisi rahaa yhteiskunnalle ja hidastaisi eriarvoistumiskehitystä. Suursäätiöt ja –yhdistykset laitetaan esityksessämme verolle. Niin Ylen rahoitusta kuin puoluetukeakin leikattaisiin.

Näillä varoilla haluamme keventää tavallisen kansalaisen arkea, josta asumiseen liittyvinä konkreettisina toimina mainittakoon sähkön siirtohintojen voittokaton alentaminen, muuttoavustus ja hallituksen esittämän lämmityspolttoaineiden veronkorotuksen peruminen. Työllisyyttä ja yrittäjyyttä edistetään mm. työtilimallilla ja alv:n alarajan nostolla.

Muistamme pienituloiset eläkeläiset ja muut heikossa taloudellisessa tilanteessa olevat. Esitämme kansaneläkeindeksin mukaisia korotuksia, indeksijäädytykset poistaen. Lääkekorvausten omavastuu purettaisiin alemmissa tuloluokissa. Omaishoitajia tuetaan lisää ja hoitajamitoitusta nostetaan. Perheiden hyvinvointi on yhteiskunnan elinehto – lapsivähennys tulee säilyttää verotuksessa.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Asiaa Mäkelältä! Totuus lienee kuitenkin siinä, että PS on kuin terävä tikka tauluun muille puolueille – osunut täyskymppiin muttei haluta nähdä, kuulla eikä tunnustaa. No, kansan syvät rivit takaavat heille yllätyksen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Hienoa seurata näiden oikeiden Perussuomalaisten edustjien esiintuomia asioita, Mäkelä, Tavio, Meri, Juvonen, Savio, Niikko, Eerola…. näin perussuomalaisina olemme todella ylpeitä teistä, kaikki tuki teidän työllenne. Oi,oi, meinas Laura unohtua, ainoa oikea vaihoehto Suomen tuhoojajoukossa, jaksamista Lauralle, ääni tulee 100 varmasti. Hyvää työtä
on tehnyt koko PS edustajakaarti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Täysin samaa mieltä! Ja ääniä tosiaan tulee! Lisäisin tähän vielä, että kiitos kuuluu myös Halla-aholle, jonka jaksaminen kesästä asti on ollut huikea menestystarina, joka vain jatkuu ja saa uusia lukuja. Heikommat olisi sortuneet taakan alle, mutta ei viiltävän terävä Halla-aho!Kesäkuusta lähtien puolueen toiminta on virkistynyt, tuonut esille paljon uusia kasvoja vaikka ovat ehkä olleet puolueen jäseninä ja vaikuttajina jo vuosikaudet. Uusi johto on tehnyt todella hyvää työtä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000