Perussuomalaiset

Ion Mittler

Lapsettomuushoidon kriteereistä pitää poistaa 2 lapsen raja

Matalasta syntyvyydestä johtuvan, työtä tekevien ja sosiaaliturvaa saavien välisen ”huoltosuhteen” heikkenemisen sanotaan olevan yksi suurimpia lähitulevaisuuden uhkakuvia Suomen valtiontaloudelle. Siksi on erikoista, että tätä ongelmaa pahennetaan myös ihan tahallaan ja tarpeettomasti. Sellaisella säännöllä, että lapsettomuushoitoa ei anneta pariskunnille, joilla on jo kaksi lasta, tai joista toinen on sterilisoitu.

Lapsettomuushoidon ehdot, HUS:in kotisivuilla

Sterilisaation jälkeinen lapsettomuushoito on toki ”itse aiheutetun terveysongelman” hoitamista. Mutta hoidetaan julkisella puolella muitakin itse aiheutettuja terveysongelmia, kuten tupakoinnin, ylipainon tai runsaan alkoholinkäytön aiheuttamia sairauksia, sekä tilastollisesti riskialttiiden extreme-urheilulajien kuten skeittaus aiheuttamia vammoja.

Kahden lapsen raja on varsin erikoinen. Okei, niillä on jo kaksi lasta, joten on(ko)han se epäreilua, että he haluavat saada yhteiskunnan tuella vielä kolmannen lapsen. Kiittämättömät, olisivat tyytyväisiä siihen, että kohtalo on siunannut heitä jo kahdella lapsella.

Huoltosuhteen heikkeneminen on kuitenkin jatkuvasti paheneva kansantaloudellinen ongelma. Jos heikkenevää huoltosuhdetta ei saada kompensoitua melko laajalla työelämän tehostamisella, esimerkiksi robotisaatiolla. Siksi tällaiset rajoitukset kannattaisi poistaa hedelmöityshoidon ehdoista. Jos joku kansalainen haluaa saada vielä yhden lapsen, yhteiskunnan tulisi olla siitä kiitollinen, ilman tällaisia reunaehtoja, joiden filosofinen perustelu on lopulta varsin heikolla pohjalla.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Aportti , asia on minua painanut , pitemmän aikaa !? Jos halutaan syntyvyyttä , lisätä , niin eihän , silloin pitäisi tehdä n.10000 aporttia , vuositasolla !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ion Mittler IT-konsultti
#2

Abortti on vahingossa ja tahtomatta raskaaksi tulemiseen liittyvä toimenpide. Ihanteellisessa maailmassa ehkäisymenetelmät olisivat niin luotettavia, että kukaan ei tulisi vahingossa raskaaksi. Silloin syntyvyys olisi saman verran kuin nyt on aborttien vaikutuksesta. Siinä mielessä aborttien kieltäminen ei ole looginen keino syntyvyyden lisäämiseen. Ne ovat syntyvyyttä, jota asianosainen ei ole halunnut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000