Perussuomalaiset

Ilpo Heltimoinen

Mihin viiteryhmään Suomi kuuluu?

Venäjän toimet Ukrainassa on tuomittu laajasti ympäri maailman. Monelle on tullut yllätyksenä, että nykypäivänä mikään valtio voisi väkivallalla tai sen uhkaa käyttäen siirtää valtakuntien rajoja. Meidänhän piti elää taloudellisesti ja poliittisesti niin verkostoituneessa maailmassa, missä tämä ei enää ole edes mahdollista.

Totuutta on kuitenkin pystyttävä katsomaan suoraan silmiin, Venäjällä on halu ja kyky laajentaa valtionsa rajoja väkivaltaisesti.

Suomi on osa EU:ta, ja EU:lla on yhteinen ulkopolitiikka. EU on määritellyt joukon henkilöitä, joita pidetään syyllisinä Venäjän toimiin Ukrainassa, ja asettanut heille erilaisia sanktioita. Liian vähän ja liian myöhään, mikäli niillä halutaan vaikuttaa Ukrainan tapahtumiin.

Koko Eurooppa on nyt vakavan kysymyksen edessä: Kuinka suhtautua Venäjän toimiin? Vaihtoehdot ovat yksinkertaistettuna: Eurooppa ei tee mitään ja hyväksyy hiljaisesti Venäjän imperialistiset toimet Ukrainassa ja mahdolliset tulevat toimet muissa sen naapurimaissa, tai Eurooppa asettaa tuntuvia poliittisia ja taloudellisia pakotteita. 

Toimien tulee olla vaikuttavia ja johdonmukaisia.

Mikäli EU ryhtyy tarvittavan tiukkoihin sanktioihin, seuraa siitä väistämättä vakavia taloudellisia seurauksia Suomelle. 

Näihin kustannuksiin, joita sanktioista Suomelle väistämättä koituisi, tulisi EU:n yhteisvastuullisesti osallistua. Olemmehan rahoittaneet EU:n kriisimaita vuosia, vaikka kyseiset maat eivät aina ole pysyneet sovituissa sopeuttamistoimissa. 

EU:n on kannettava taloudellinen vastuu jäsenmaihin kohdistuneista haitoista sanktioiden määräämisen jälkeen. Suomi ei saa taas olla maksajan osassa.

Epäilen EU:n kykyä ja halua puuttua Ukrainan tilanteeseen.  Nyt määrätyillä sanktioilla on merkitystä vain EU:ssa sisäpoliittisesti, ja sanktioiden hinnan maksaa suomalainen yritys ja työntekijä omasta kukkarostaan. Ukrainan kriisiä nykyisillä sanktioilla ei ratkaista. 

Nyt tarvitaan tuntuvia poliittisia ja taloudellisia pakotteita Venäjälle, ja EU:n tulee kompensoida jäsenmailleen aiheutuneet kustannukset. Vaihtoehto on se,että hyväksymme uuden etupiirijaon. Henkilökohtaisesti minä en tule sitä koskaan hyväksymään. Yksi kylmäsota riitti minulle ja loputon Gremlin mielistely.

(Tämä kirjoitus on tehty jo viime keväänä) 

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Nimetön
#1

”Nyt tarvitaan tuntuvia poliittisia ja taloudellisia pakotteita Venäjälle, ja EU:n tulee kompensoida jäsenmailleen aiheutuneet kustannukset.” Miten EU voi kompensoida vahingot, kun niitä aiheutuu paljon kaikille EU:n jäsenmaille, velallako? Sen joudumme myöhemmin kuitenkin maksamaan.

Kielitaito olisi eduksi, jos aiotte ottaa kantaa maailmanpolitiikkaan. Eri maissa kerrotaan aivan erilaiset tarinat tapahtumista. Eri maissa myös tuodaan esille eri tapahtumia. Kannattaa vertailla eri maiden tiedostuvälineiden tuottamia aineistoja.

Kreml kirjoitetaan myös englanniksi K:lla. Kylmä sota ei ole yhdyssana.
”maailmassa, missä” tulisi käyttää sanaa ”jossa”, kun viitataan vain yhteen sanaan.

”on tullut yllätyksenä, … mikään valtio voisi väkivallalla tai sen uhkaa käyttäen siirtää valtakuntien rajoja”
Vai yllätys, vallankaappaajien rahoittaminen ja kouluttaminen ja pommitukset, näitä suoritettu Tsaarin Venäjällä, natsi-Saksassa rahoitettu natseja, Vietnam, bolshevikkejä/Neuvostoliitto, Jeltsiniä ja oligarkkeja, Afganistanissa, Jugoslaviassa, Irakissa, Libyassa, Syyriassa, muuallakin Afrikassa, Amerikan mantereella ja muuallakin Aasiassa, ja nyt Ukrainassa, Venäjälläkin yritetty rahoittaa vallankaappaauspropagandaa. Irakissa pommitettu 1,3 miljoonaa hengiltä. Viimeiseksi Afrikan inhimillisen kehityksen indeksillä paras maa, tasa-arvoinen ja kehittynyt, Libya, siirrettiin heimosotien aikakauteen, Syyriaa yritettiin. Ukrainassa onnistuttiin osittain, maa on sekasorrossa, laiton, väkivaltainen vallankaappaus, siviilien (miljoonakaupunginkin) pommittaminen ym. Nämä ovat olleet arkipäivää, eikä suinkaan Venäjä ole ollut tekijä, vaan meidän viiteryhmämme, länsimaat.
Kiovasta on 757 km Moskovaan, Helsingistä on Pietariin 360 km ja 895 km Moskovaan. Venäjällä on täysi syy huolestua NATOn laajenemisesta.

Sokea usko oman maan tiedotusvälineisiin on aiheuttanut monta sotaa. Aikaisemmin ei ollut mahdollisuutta seurata ulkomaiden uutisia samalla tavalla. Nykyään se on mahdollsita Internetin välityksellä. Seuratkaa hyvät ihmiset, myös sinä Ilpo, myös muiden maiden laatimia uutisia. Jos et halua tai et halua opetella toisten maiden kieliä, on olemassa myös joitakin englanninkielisiä ja käännettyjä uutissivustoja. Jos seuraa vain yhden maan uutisia, voi helposti olla äärilaidan edustaja.

Jos haluat ryhtyä vieläkin tuntuvampiin talouspakotteisiin, tarkottaisi tämä suuren loven leikkaamista talouteemme, mikä kerrannaisvaikutuksineen saattaisi johtaa konkurssien aaltoon, jonka vaikutukset kertautuisivat.

Jos mielestäsi Venäjä oikeasti on vaarallinen, niin kerropa, onko oikeasti sitten viisasta toimia Venäjää ärsyttäen ja vihamielisesti? Jos sinulla on moottoripyöräjengiläinen naapurissa, niin vinoiletko hänelle julkisesti? Kerropa, auttaako murjottaminen ja omien tehtävien laiminlyönti avioliitossa? Jos taas Venäjä ei ole vaarallinen (eikä olekaan), niin silloinkaan ei ole pakotteisiin syytä. Eiköhän se yhteistyöllä lähde eteenpäin, vihanpito pitää lopettaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Lisäyksenä Ilpolle:

Luin vaaliohjelmasi, se on lyhyt, mutta Venäjää koskevaa osaa lukuun ottamatta asiaa ja hyvä.

Keskustapuolue kerää lisä-ääniä, koska suomalaiset ovat kuitekin Paasikivi-Kekkosen linjoilla ja NATO-vastaisia ja perussuomalaisissa on esillä NATO-intoilijoita ja Venäjänvihaajia. Venäjä ei ole Neuvostoliitto. Euvostoliitto on toisessa ilmansuunnassa totuuksineen ja tiedostusvälineineen, ja me kuulumme siihen. Et uskonut kommunistien propagandaan, vai uskoitko, vai olitko vielä syntynyt silloin, miksi uskot Euvostoliiton levittämää propagandaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Antti Munnukan blogi Etelä-Saimaasta:

”Tämä Heltimoinen minua kummastuttaa, Ilpo. Ilmeisesti pyrki ja pääsi valtuustoon ei kunnallis- vaan ulkopoliittisin ansioin. Vaati Karjalaa ja Petsamoa palautettavaksi, viisumivapautta torjuttavaksi sekä Bäckmania linnaan valtiopetoksen valmistelusta. Sillä sitä Lappeenrannan talous hyvinkin pelastetaan, saadaan Eksoten laskut maksetuksi ja mummot sekä papat hoitoon, lapset tarhaan.”

Miten Karjala ja Petsamo pitäisi hankkia takaisin, voisitko, Ilpo, kertoa hieman tarkemmin.

Vanhemmat, kokeneemmat ja viisaammat perussuomalaisiin ulkopolitiikasta puhumaan! Tällaiset nuorten ja kokemattomien äärilinjan kirjoitukset vievät äänet Keskustapuolueelle, joka on Paasikivi-Kekkosen linjoilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Oikein. Nyt on se aika jolloin Suomi voi vielä vaikuttaa tulevaisuuteensa. Kun Putinin pitkä varjo on peruuttamattomasti soluttanut Suomen, on myöhäistä katua. Paasikiven-Kekkosen linja oli suvereniteettia ja kansanvaltaa kaventanutta suomettuneisuutta Neuvostoliiton varjossa Trumanin opin vastapainon takaamassa status quo tilanteessa. Venäjä on vielä hetken Neuvostoliittoa heikompi mutta vahvistuu ja jos vastapainoa ei ole, Suomi menee Valko-Venäjän kanssa samaan sarjaan. Sitä trollit ja desantit täälläkin takuulla sankoin joukoin kannattavat kuten itsensä tulevana Lukashenkona näkevä Väyrynen hengenheimolaisineen, joita on joka puolueessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Turhaa länsiliturgiaa
Hämmentynyt
#5

Suomi ei ole mikään viitemaa vaan itsenäinen toimintavapautensa säilyttävä maa!
Maailma on jo moninapaistunut. Vrt. esim. Kiina. On järjetöntä hirttäytyä kiinni yhteen Amerikasta johdettuun länsiliturgiaan, joka hyödyntää raukkamaisesti vanhoja traumoja. Suomen ja Venäjän välille yritetään tekemällä tehdä ongelmia lähinnä aivopesun menetelmin. Ihan turhaa. Se, että muilla on ongelmia, on heidän asiansa. Ei sinne pidä mennä mestaroimaan tai luisumaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000