Perussuomalaiset

Ilkka Sillanpää

Viranomaisten palkkiot - kun palkka ei riitäkään?

5.2.2024 Sipoon kunnanhallituksessa oli käsiteltävänä virkamiestemme normaalin työajan ylittävät työaikakorvaukset – kuten iltakokoukset jne.

Periaatteena on että joko virkamies saa työaikakorvausta TESsien mukaisesti tai sitten he ovat työaikakorvausten ulkopuolella ja palkka on kokonaispalkka, mutta saavat kertakorvauksia kokouksista. Nyt nämä johtavat virkamiehet, joita työaikakorvaukset eivät koske, on kunnanhallituksen päätöksessä lueteltu ja asia siten selvempi. Tosin tietoa noista kertakorvauksien määristä ei kokoukseen tuotu, vain viitattiin esitystekstissä KVTESsiin, jonka tulkintaohje sanoo pelkästään: ”Toimivaltainen viranomainen päättää kertapalkkioiden suuruudesta.”

Sain henkilöstöpäällikkömme Rosenströmiltä nopean ja täsmällisen vastauksen avoimiin kysymyksiin, joita vasta tänään halusin selvittää. Yleensä nuo kertakorvaukset (eli viranomaisten kokouspalkkiot) määritellään hallintosäännössä, jonka valtuusto hyväksyy. Sipoon hallintosääntö määrittelee kuitenkin vain luottamushenkilöiden palkkiot, ja kertakorvaukset on päätetty 2000-luvun aivan alussa kunnanhallituksen päätöksellä ja niitä on viimeksi tarkistettu vuonna 2009 samoin vain kunnanhallituksen toimesta.

Kokouksessa kysyin muista kokouspalkkioista, joita esim. kunnan edustajana toimisesta erilaisissa ylikunnallisissa järjestöissä ja niiden vuosikokouksissa maksetaan. Nykyisellään viranhaltiat saavat ne omaan taskuunsa, eikä tämä päätös niihin ota edes kantaa. Mutta saimme lupauksen, että niistä tuotaisiin erillinen esitys aikanaan – ja että perusteltua olisi, että kunta maksaisi niistäkin normaalien sääntöjensä mukaan työaikakorvauksen tai kertakorvauksen kuten toimielinten kokouksista ja he eivät saisi erillisiä ja oletettavasti runsaita kokouspalkkioita vielä palkkansa päällisiksi.

Olen halunnut selvittää juuri tuota kokouspalkkioasiaa jo pitkään ja olen kiitollinen henkilöstöpäällikön kiertelemättömästä vastauksesta. Kunnanhallituksen käsittelemistä asiakohdista merkittävä osa on erilaisten kuntajärjestöjen kokousedustajien nimeäminen ja useimmiten joku johtavista virkamiehistämme niihin nimitetään. Koska virkamiestemme palkat ovat kilpailukykyisiä muuhun kuntakenttään verraten, ei ylimääräisten ja huomattavien palkkioiden tule kuulua kuvioon.

#talous #politiikka #viranhaltijat #palkkaapalkanpäälle??

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Jostain syystä uudet blogit ja kirjoitukset ei päivity?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

No se olisi ainakin hyvä jos sivustojen ylläpitäjä.Estäisi sen yhden persuvihaaja trollin kommentoinnin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000