Perussuomalaiset

Henri Myllyniemi

Tasavaltamme suurin julkinen hanke

Suomen tasavallan julkisista hankkeista ja niiden kannattavuudesta on käyty viime aikoina keskustelua, viimeksi välikysymyskeskustelussa. Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki totesi kansantajuiselle kielelle käännettynä, ettei narulla voida työntää. Hän tarkoitti, ettei rahaa joka paikkaan lykkäämällä saavuteta aina ihan sitä, mitä ensikuvitelmissa haikaillaan.

Suomi sai Euroopan komission tämän syksyn talouskatsauksessa hyistä kyytiä. Komissio toteaa muun muassa sen, ettei Suomen sinällään mittavat tutkimus- ja kehitysvarat ole tuottaneet likimainkaan hyviä tuloksia.

Suomen nykyinen rahoitustilanne huomioiden – myös yksityisellä puolen – on omituista, jos yksityistä rahaa ei löytyisi investointeihin. Kannattaviin kohteisiin rahaa yleensä löytyy. Julkishankkeisiin tarvitsee tarrautua silloin, kun kyseessä on yleinen hyöty. Ei kukaan yksityinen taho halua rahoittaa vaikkapa moottoritien kunnostusta, jos siitä ei ole odotettavissa tuloja. Silti teiden on hyvä olla kunnossa. Se on koko kansakunnalle hyödyllistä.

Mutta mikä onkaan tasavaltamme suurin julkinen hanke kautta aikain?

Se on euromaiden tukitoimet. Miljardiluokan vastuut. Suoria lainoja ja velkatakauksia. Takaukset lankeavat meidän maksettavaksi, jos velallinen ei veloistaan suoriudu.

Tässä kohtaa onkin hyvä hetki katsastaa, miten suurin julkinen hankkeemme porskuttaa.

http://yle.fi/uutiset/kreikan_velat_jaavat_lainoittajille/7609924

Täydellinen pannukakku. Noilla rahoilla näitä suomalaisia työpaikkoja olisi voitu pelastaa vaikka korjaamalla mittaava määrä julkisia homevaurioisia rakennuksia (koulut, päiväkodit, vanhustenkodit, sairaalat…) tai pistää tiet ja raideliikenne viimeisen päälle.

Saksalaiset ja ranskalaiset pankkiirit olivat vain suomalaisten terveyttä tai liikkumisen mahdollisuutta tärkeämpiä. Asiat tärkeysjärjestykseen!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Hankkeen osasuorittaja
Vihainen
#1

Kyllä Jutalle ja Jyrkille on julkinen monumentti rakennettava ja siihen rakennelmaan täytyy sisällyttää heitä avustaneet virkamiehet. Valokuva siitä sitten joka vuotiseen jälkivero ilmoitukseen. Eivät pääse unohtumaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Henri Myllyniemi Freelancer-toimittaja
#3

Näinä aikoina suututtaa minuakin se, että näperrellään muutamien kymmenien tai jopa satojen miljoonien investointipaketteja, kun vastuita on revitty miljardikaupalla ilman, että olemme saaneet mitään muuta tilalle kuin teeskentelyä kaiken olevan mallillaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Vihainen
#2

Tämän vuotisella eu maksun korotuksella olisi maksettu talvivaara kevyesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000