Perussuomalaiset

Henri Myllyniemi

EU:n vaikein vuosi

21 kommenttia

Euroopan Unioni on toistaiseksi kovimmassa vaarassa luhistua. Alkaneesta vuodesta tullee EU:n vaikein vuosi. Osa syistä on valettu perusrakenteisiin, ja niiden ilmeneminen on ollut edessä myöhemmin. Ongelmia ei olla kuitenkaan korjattu. Tämä voi johtua EU:n kansallisvaltioiden omista intresseistä, joiden on katsottu olevan EU:n valtarakenteita tärkeämpiä. Toinen vaihtoehto on, että korjaaminen tiedettiin alunperinkin mahdottomaksi, ja että tämän tunnustaminen olisi johtanut jo EU:n repeämiseen.

Kolmen kohdan katastrofisuunnitelma

Ensimmäinen mahdollisuus tuntuu loogiselta: miksi kukaan päättäjä viittaisi kintaalla oman maan kansalaisilleen? Komissaarit ovat jo jonkun aikaa neuvoneet ystävällisesti maiden johtajia, että heidän tulisi luopua ”äänestäjien pelosta” ja tehdä EU:ta hyödyttäviä päätöksiä. Se on luonnollisesti helppo puhua komissaarin suulla, koska komissaari ei ole joutunut jännittämään omaa valintaansa kansalaisvaalien jäljiltä.

Toinen mahdollisuus on kiperämpi. EU ehti vuosikausia toimimaan yhteisönsä hyväksi. Se helpotti maiden välistä kauppaa, ihmisten liikkuvuutta ja yhdensi Eurooppaa. Sitten alkoi mennä pensseli liian suureksi taidemaalareiden taitoihin nähden. Ihmisten vapaata liikkumista helpottava Schengen-sopimus ei ottanut huomioon tarvetta yhteiselle ulkorajan valvonnalle. Toimi sälytettiin Frontexille, jonka budjetti on murusia EU-maiden budjeteista. Kuviteltiin, että nyt tässä säästetään. Esimerkiksi Saksa tai Belgia pystyivät pudottamaan rajavalvonnan kuluja huikeita määriä. Schengen luotiin ”hyviä aikoja” varten.

Säheltäminen ei jäänyt kuitenkaan siihen. Haluttiin, että ihmisten ohella myös pääomien tuli liikkua Euroopassa vapaasti. Päätettiin kyhätä yhteisvaluutta-alue ilman toimivan yhteisvaluutan työkaluja. Pääomat virtasivatkin Euroopan maista toiseen, karkeasti sanoen ”pohjoisesta etelään”. Jotkut näkivät tilanteen olevan hälyttävä. Pohjoisten maiden pankit lykkäsivät luottorahaa etelään. Etelässä tehtiin mittavia monumentteja. Pitkälti maatalousmaiden halki alkoi kulkea monikaistaiset moottoritiet, rahaa valui korruptioon ja lahjontaan. Kaikki olivat tyytyväisiä. Pohjoisten maiden pankkien tulosodotukset kirmasivat ulos kiertoradalta ja eteläiset eurooppalaiset saivat omin silmin todistaa ”ihmeellisen EU:n” kaatavan mannaa ja hunajaa jättimäisestä tuutista.

Tyytyväisyys kukoisti aina siihen asti, kun tuli laskun paikka. Yhtä-äkkiä tulosodotukset vaipuivatkin miinuksille. Euroopan pankit olivat viittä vaille kanttu vei. Hätäpäissään päättäjät valjastivat oman maan kansalaiset maksamaan laskun. Muodollisesti puhutaan tukiluotoista. Niiden takaisinmaksu on yhtä epävarmaa kuin ne oli aikanaan pankeille. Maksukyvyttömiltä ei saa rutistettua velkoja takaisin vain velkojaa vaihtamalla. Toivottomat roskalainat kipattiin myös suomalaisten niskaan. Suomessa toimivilla pankeilla oli alle 30 miljoonaa euroa riskiluottoja. Niitä lähdettiin suojaamaan ensi alkuun 1000 miljoonalla eurolla. Nyt ovat sitten auttajatkin liemessä.

Kolmas sähellys tuli EU:n liian vauhdikkaasta itälaajentumisesta. EU:n budjetti alkoi paisua rakennerahastojen imiessä yhä suurempia varoja. Sinällään on tietysti eurooppalaisittain hyvä, että Varsovan liiton rautasaappaan alle jääneet maat saisivat myös paikkansa auringossa. Vauhti oli vain liian kova. Kyyninen sanoisi, että hosuttiin – ja tarkoituksella. Ikään kuin päättäjät tiesivät, että koko roska tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa.

Pari miljoonaa muutti kaiken

Eurokriisi ei kuitenkaan kaatanut koko korttitaloa, vaikka se kesällä 2012 oli todella lähellä. Kriisi ei ole kuitenkaan päättynyt, sillä tukipakettimailla on vielä rutkasti tukiluottoja maksamatta takaisin. Trendi lainanlyhennyksissä näyttää olevan se, että kun luotot ehkä saadaan takaisin joskus tämän vuosisadan jälkimmäisellä puolikkaalla niin sen rahan senhetkisellä arvolla saa ostettua tikkukaramellin – näin kärjistäen. Euroopan keskuspankin tavoite on puolittaa rahan arvo noin 40 vuoden välein. Käytännössä likimain nollakorkoiset tukiluotot vastaavat sitä, että lainaan pankilta tai naapurilta euron, ja maksan muutaman kymmenen vuoden päästä puoli euroa takaisin. Ja velkojat esittävät sangen tyytyväisinä diilin erinomaisuutta.

Varojen menetys ei kuitenkaan näkynyt suoraan pohjoisten maiden käytettävissä olevissa varoissa. Kansalaiset saivat edelleen leipänsä pöytään. Nurina alkoi vasta sitten, kun julkishallinnon muita menoja piti karsia tai sen tuloja kasvattaa verotusta kiristämällä. Eurokriisi on ja voi hyvin, eurokansalaiset eivät. Päättäjät pystyivät kuitenkin luomaan demonisia kuvia tuhoutuneesta Euroopasta, jos yhteisvaluuttaa ei olisikaan. Samalla vedottiin siihen, että suomalaistenkin työpaikkoja pelastellaan. Pelastustoimien tehokkuutta jokainen voi katsella vaikka Tilastokeskuksen taulukoista ja graafeista.

Sen sijaan Schengenin tuomat ongelmat kansalaiset äkkäsivät melko nopeasti. Meteli oli sen mukaista. Lukuisat Schengen-maat ovat aloittaneet rajatarkastukset. Toiset ovat turvautuneet vieläpä raja-aitoihin. Kansalaisten mielialat näkyivät siis nopeasti. Pari miljoonaa siirtolaista ja turvapaikanhakijaa muutti tilanteen nopeasti. Nyt puhutaan Schengenin hajoamisesta.

Schengen ja euro ovat EU:n pyhimmin vaalittuja virstanpylväitä. On mahdollista, että toisen luhistuessa luhistuu toinenkin.

EU:lla on muitakin haasteita

Unionin päänsäryt johtuvat myös muista pienemmistäkin asioista. EU päätti viisaudessaan ruveta kovistelemaan Puolaa, koska maan uusi konservatiivinen hallitus alkoi muokata maan medialakeja. EU tosin päätti muutama vuosi sitten katsella toisaalle, kun Unkarissa tehtiin samaa. Unkarin silloinen – kuin myös nykyinen – pääministeri Viktor Orbán jäi vaille toimenpiteitä. Orbán kun kuuluu puolueensa kanssa EPP-europarlamenttiryhmään. Puolan laki ja oikeus -puolue tunnustaa EFD:n värejä.

Puola ja EU ovat päättäneet mitata nappiensa suuruuden ja kovuuden asettamalla ne vastakkain.

Itäinen Eurooppa – se, jonka EU niin kipeän nopeasti halusi reviirilleen – on kapinoinut EU:n pakolaispolitiikkaa vastaan. Brysselille ”kiusallisia häiriöpesäkkeitä” on Puolan lisäksi muutama muukin maa.

EU:n lounaisessa nurkkauksessa tapahtuu myös EU:lle hankalia asioita. Katalonia on aloittamassa itsenäistymisliikeensä, eikä EU ole onnistunut asemoimaan itseään kummallekaan puolelle kiistassa. EU taitaa pohjimmiltaan olla Katalonian itsenäistymistä vastaan, mutta asettumalla vastahankaan se saattaisi vain kiihdyttää itsenäistymishaluja.

Katalonian tilanne on Espanjallekin ongelmallinen. Maahan ei joulukuun vaalituloksella saada kovin eheää enemmistöhallitusta. Maan talous on palautumassa pahimmasta kuopastaan, mutta epäselvä hallitustilanne ja kuningaskunnan rajojen ennalta-arvaamattomuus voivat hyvinkin hyydyttää alkaneen talouskasvun.

Espanjasta itään. Italian eurovastaisuus kasvaa, ja kannatuksen horjuessa on maan pääministeri Matteo Renzi joutunut turvautumaan Brysseliä sivaltaviin ulostuloihin voidakseen kosia kriittisiä äänestäjiään.

Venyykö? Paukkuuko?

EU:lla on ollut kuitenkin kyky venyä yli kansallisten päätöselimien yläpuolelle. Usein se on tehty viimeisenä hetkenä ja jonkinlaisena kompromissina. Yleinen trendi kansalaismielipiteissä on, että EU on ollut jo muutaman vuoden yhä enemmän epäluottamusta herättävä toimielin. EU on vielä pienten jäsenmaiden ”painajaishallituksista” selvinnyt painostamalla. Jos johonkin suureen jäsenmaahan tulee selkeä EU-vastainen hallitus, alkaa lähtölaskenta koko kioskille. Tämä siinä tapauksessa, ettei Schengen ehdi romuttua sitä ennen.

Yhtä kaikki: EU:lla on kiperin vuosi edessään. Euroopan tilaa on mielenkiintoista seurata. Sanotaan, että mullistuksia odotellessa aika käy usein pitkäksi, kun mitään ei tapahdu. Mutta sitten kun tapahtuu, niin tapahtuu todella paljon. Tässä mielessä EU:n luoviminen vastatuulessa on poikkeuksellista. Ennustan vuodesta 2016 tulevan huikea uutisvuosi Euroopan saralta. Eipähän käy oma aikani pitkäksi.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


21 kommenttia
Persut "ei" persettä myy
#1

On se hyvä että Eu:n päättäjille alkaa tulemaan järki päähän yksi toisensa jälkeen Ensin Englanti, Unkari ,Puola ,Tanska nyt Tsekkikin mahtavaa 🙂

On se hyvä että edes Suomesa Väyrynen otti kantaa omaan kansalais aloitteeseen ja sanoi ettei äänestäminen ole enään järkevää kun aika ei enään riitä vaan tarvitaan nopempia päätöksiä ! Tämänkin Suvakit luultavasti ymmärtävät väärin ja kääntävät en mielen muutokseksi.

On se hyvä Että Soini on nyt astunut julkisuuteen ja sanonut suorat sanat muutamasta asiasta mm. Tukenut Puolaa, Sanonut, EI ! arvonlisäveron korotukselle (pakolaisten rahoitttamiseksi Suomen hinta ja kustannus tason nostolla ja sä työttömuuden teolla jota alv nosto aiheuttaa )
Soini sanoi myös EI Saksan ja Stupin polttoainen veron nostolle pakolaisten rahoittamiseksi joka nostaa kaikkia mahdollisia hintoja !!!

http://demokraatti.fi/presidentin-kova-viesti-muslimien-integraatio-on-kaytannossa-mahdotonta/

On se hyvä että Eu:ssa on jotakin toivoa näkyvissä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Isänmaa tai kuolema
#10

Sana dēmokratia on muodostettu alkuosasta dēmos (δημος), ”kansa ”väkijoukko”, ”monet” ja kratos (κρατος) ”komento” tai ”valta”. https://fi.wikipedia.org/wiki/Demokratia

Suomessa kansalla pitäisi siis olla valta, ainakin jos Suomi on demokrattinen tasavalta? SDP (=sosiaali demokraattinen puolue)haluaa vain sosiaalisissa asioissa kansan valtaa. Muissa asioissa SDP haluaa etteivät itsenäiset kansat eivät saa itse päättää asioistaan vaan ”kaikkien maiden proletariaatit” määrittelevät miten muiden maiden proletariaattien pitää elää ja toimia kussakin EU maassa!
Vaaleilla valitsemattomat vasemmistobyrokraatit ajavat tätä agendaa EU:ssa.

Tälläistako haluatte Suomen työläiset/eläkeläiset ja pienyrittäjät?
Kumma että prole sankari oli noin isänmaallinen että lanseerasi sloganin ”Isänmaa tai kuolema!” (Patria o Muerte!)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut "ei" persettä myy
#2

Suomi olisi nyt jo pelastettu ”jos” muutamaa päivää ennen Prsitentin vaalien ensimmäsitä kierrosta jos Soini / (persut) ja Väyrynen olisi kyenneet tekemään seuraavanlaisen vaaliliiton .
Soinin olisi pitänyt ilmoittaa että luopuu ehdokkuudesta että äänestäkää kaikki Väyrystä jolloin väyrynen olisi päässyt toiselle kierrokselle ,toinen kierros olisi ollut aika tiukka mutta väyrynen olisi voittanut kuitenkin selvästi koska se olisi saanut kaikki persujen ja Keskustan äänet vaikka loput olisi mennyt puoleksi niin voitto olisi ollut varma.
Soini olisi saanut tästä hyvästä Pääministerin paikan viimmeistään eduskunta vaalissa,ellei hallitus olisi hajonnut jo ennen sitä Uuden Presitentin epäluottamukseen.
Ajatelkaa missä tilanteessa Suomi olisi nyt ???
-Rahaa ei olisi jaettu Eu:lle
-Rahaa ei olii jaettu Kreikkaan,Ukrainaan ,Turkkiin ym.. paska tunkioihin.
-Pakolaisia ei olisi haalittu tänne tällaisia määriä
Eu:lla olisi velä vaikempaa ja Suomella helpompaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

perusäijä
Tyytyväinen
#3

Toivotaan että Britit pistävät viimeisen naulan EU arkkuun irtaantumisellaan. EU on ollut jättimäinen katastrofi Suomella kaikilla mittareilla. Suomelle meni erittäin hyvin ennen EU:hun liittymistä ja Euron käyttöönottoa..

Nyt säästetään kaikessa mahdollisessa, kun EU maksut ovat noin 2 miljardia per vuosi ja pakolaiskulut toiset 2 miljardia vuodessa ,, jos nämä täysin turhat kulut poistetaan olisi kansantalous taas nousu-uralla !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Henri Myllyniemi Freelancer-toimittaja
#6

Brittien EU-jäsenyysäänestys on totta kai yksi ongelma. Pääministeri David Cameron on kuitenkin ottanut nyt pari askelta pakkia hankalimmassa kysymyksessä: maahanmuuttajien sosiaaliturvaoikeuksissa.

On vaikea arvioida sitä, miten britit äänestävät heille tarjottaessa ”huonompaa” sopimuspakettia, kuin mitä maan hallitus on aikonut neuvottelevansa.

Seurataan suurella mielenkiinnolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#4

Täytyy olla aina tyytyväinen, kun joku esittää edes jonkinlaisen analyysin EU:n tempuista. Tempuista joiden maksumiehinä olemme täysimääräisesti.
Maksamme vieläkin raskaasti Lipposen ”kuningastien” kustannuksia,kenties hamaan tulevaisuuteen asti. Vähänkin asioita seuranneelle lienee kirkastunut ”kovaan ytimeen” kuulumisen auvoisuus? Poikkeuksena tietysti Liisa Jaakonsaari. Hänen pehmeät kannanottonsa menevät ihmeen hyvin lävitse mm. YLE:ssä. Eikö meillä muita Meppejä ole? Ei ilmeisisti kykeneviä lausunnonantajia, YLE:n ”omien toimittajien” mielestä?
Ehdottomasti merkittävin EU:n piruettikuvio muodostuu siitä, miten Britit saadaan pysymään tässä talutusnuorassa. Tulevat todennäköisesti saamaan uusia etuisuuksia. Sitten seuraakin vaihe II. Miten homma laajenee muihin maihin? Toivottavasti myös me emme myöskään tyydy jatkuvaan Mopen osaamme?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut "ei" persettä myy
#5

Kyllä kaikesta huolimatta Suomen talous ehkä vielä voitaisiin pelastaa jos halua olisi ja nämä perseen nulija suvakki Stupit saataisiin pois päättämästä .
Ensimmäisenä pitisi saada maahan työnteon ja yrittämisen ja sijoittamisen moraali kuntoon kansalle niin että jokainen tajuisi että sosiaali pummaus eikä toisten kustannuksella eläminen kannata eikä sitä kannateta.
1. toimena moraalin palautukseen olisi
Rahan jaon lopetus Suomesta pois mm. Eu:lle, Kreikkaan ,Kehitysapuun, ym sotimiseen ja Brysselin perseen nuoluun
2. toimena pitäisi lopettaa Venäjän haukkuminen ,ei kannat verta kaivaa ison ja vahvan naapurin nokasta tahalaan.
3. Toimena maan omien asioiden kuntoon laitto mm.
-Pakolaisten ja muiden sosiaali pummien rahastukseen stoppi HETI !
-Julkiseen sektoriin -30 % leikkaus (36 Miljardia vuodessa säästöä)
-Ammattiyhdistys jäsen maksun verovähennys oikeuden lopetus (1 miljardi säästöä)
-Hinta ja kilpailu kyky eu tasolle
-Velkaantuminen seis heti

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

huh huh sano nalle Puh
Hämmentynyt
#13

Persut ”ei” persettä myy. Sen kyllä uskon, mutta kaikki lupaukset ne hallituspaikastaan möi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ekonomisti
Utelias
#7

On korrektia alkaa keskustella maahanmuutosta, kun maahanmuuttokulujen osuus on Ruotsin tapaan 7 % BKT:stä.
Lähde: Stockholm School of Economics.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Henri Myllyniemi Freelancer-toimittaja
#8

Parahin Ekonomisti,

on ilmiselvää, että ekonomian saralla katsellaan silmä kovana kuluja. Tottahan toki – mikäli esittämäsi luvut pitävät paikkansa – nuo ovat hurjia lukemia.

Saanen kaataa hieman lisää vettä myllyyn? Mikäli Ruotsi vain menee myöntämään kaikille 14-17 -vuotiaille turvapaikanhakijoille turvapaikan niin maan demografiasta tulee mielenkiintoista seurattavaa.

Tuolloin jokaista sataa 14-17 -vuotiasta tyttöä kohden olisi saman ikäisiä poikia 116 kappaletta. Tulijoilla on keskimääräisesti vaikeaa saada opituksi kieltä (jotkut onnistuvat hyvin, toiset ei niinkään) ja sitä kautta päästä työelämään kiinni.

Toimettomia, osattomia ja kumppanittomia nuoria miehiä olisi tuolloin tiedossa Ruotsiin. Arvaat varmaan, mitä siitä seuraa?

Jotta katsotaan, miten Ruotsi suoriutuu turvapaikanhakijoistaan. Vai sijoitetaanko heitä nyt sitten muihin maihin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Meillä on unelma
#9

Laskuista unohtui että Ruotsissa on homoja varmaan mailman suurin % väestöstä.
Eikä hätää ,jos naiset loppuu saahan niitä Thaimaasta lisää kun tilaa vaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Isänmaa tai kuolema
#11

Heitän vielä (viimeisen kerran) linkin, josta löytyy ennusteet 18 kk ja 10 vuodelle maapallon suurimmista riskeistä.

(Suomen suurimmaksi riskiksi on arvioitu TYÖTTÖMYYS! Näkyy kartassa.
Maailman laajuisesti suurin riski on HALLITSEMATON PAKOLAISUUS!)

”What are the top global risks for 2016?”
http://www.weforum.org/agenda/2016/01/what-are-the-top-global-risks-for-2016

The number one risk in 2016 in terms of likelihood, meanwhile, is large-scale involuntary MIGRATION,

followed by extreme weather events (2nd), failure of climate change mitigation and adaptation (3rd), interstate conflict with regional consequences (4th) and major natural catastrophes (5th).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jussi Hämeestä
Hämmentynyt
#12

Viime vuosi oli ilmeiseti EU:n vaikein. Vuodesta 2016 tulee kuitenkin vielä vaikeampi. Suvaitsevaisuus saavuttaa ns. ”tapin”. Joudumme valitsemaan suojelemmeko itseämme vai hyväksymmekö kaiken kusetuksen mitä vihervasemmisto jaksaa ymmärtää kunnes rahat on loppu eli troikka päättää Suomen asioista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Ja troikkahan ei saisi tehdä mitään. Se on paha asia. Myöskään ei voi olla tekemättä mitään. Sekin on paha asia vihvasureiden mielestä.
Kaikkiin pannaan kampoihin jotta hallitus ei pääsisi kohentamaan maan tilaa. Ja se kohennus (=nousu) ei tietenkään sovi oppositiolle mitenkään. Jäisiväthan he siten ikuisesti oppositioon.
Eli kampoihin pannaan, kaikkea vastustetaan vaikka omia ehdotuksia ei tule.
Mukana on myös YLE lukuisine vasuritoimittajineen. Myös free-lancerit on ilmeisesti pakotettu mukaan. R.Stiller ja uskomatonta..uskomatonta myös kevyen musiikin toimittajat (mukana Josoer Knutas) jauhavat mamutuspas¤aa ja perussuomalaisia arvostellen musiikkiohjelmassaan -jokamiehen lista- joka ikinen kerta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lagge
#15

EU joutaa hajota. Bilderbergin eliitin ja keinottelijoiden pyörittämä himmeli jonka puikoissa vaaleilla valitsemattomat komissaarit käskyttävät munattomia valtioiden hallituksia. Liittovaltiota rakennetaan koko ajan, ensin mamutuksella tuhotaan kansallisvaltioiden yhtenäisyys jotta niitä on helpompi hallita. Omaisuudet siirretään eliitin haltuun, valtiot velkaannutetaan ja kansalaisista tehdään halpatyövoimaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Väyrysen aloite
Utelias
#16

Väyrystä on kiitelty persujenkin taholta, ja yli 50000 on käynyt laittamassa nimensä euroäänestysaloitteeseen. US:n Puheenvuorossa pohditaan nyt, miten käy PS:lle, kun äänestetään eurossa pysymisestä. Demarien Koskelakin on ”huolissaan”, tuleeko PS:lle lähtö hallituksesta, kun muut puolueet äänestävät euron puolesta.
Vai onko PS:n pakko taas tehdä kreikka-kolmoset, jos ei halua joutua huutosakkiin oppositioon? Siis 2 huonoa vaihtoehtoa PS:lle. ??

Voihan Paavo minkä teit, ketku! 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka Pypee
#17

Ei tule ongelmaa. Jäädään vain vähemmistöön ja se siitä. En usko siitä nousevan mitään hallituskysymystä. Demarithan siitä tietenkin ovat niiiin kovasti huolissaan. Luultavasti myös PS:stä löytyy euron kannattajia tähän tilanteeseen joka ei ole Suomelle paras lähteä rinnakkaisvaluuttaa ajamaan, siinä kun on aloittajalla ne raskaimmat riskit. Joka tapauksessa tulee minusta jokaisen saada äänestää omantuntonsa mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka Pypee
#18

Ainoa paskempi juttu on se että tuo Väyrysen aloite voitaneen tulkita laajemminkin euroon sitoutumiseksi mistä voisi olla vielä vaikeampaa päästä eroon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka Pypee
#19

Niin, siis aloitteesta syntyneen mahdollisen äänestyksen hylkäystilanteessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Joka päivä on lehdissä (MVlehdestä puhumattakaan) uutisia tphoiden tekemistä rikoksista. Kotkan sossussakin tph raivosi ja särki virkailijan lasikopin lasin…
Tuo ylläoleva sossutapaus on oiva osoitus heidän henkisestä tilastaan tai paremminkin sen puutteesta. Heidän pitää olla aina oikeassa, eivätkä he osaa myöntyä eikä joustaa. Päreet palavat heti.

Ei oteta huomioon, että nuo tphoot ovat ikänsä olleet väkivaltaisessa yhteiskunnassa ja traumatisoituneita sekä psykopaattejakin on mukana.
Kun tähän soppaan sekoitetaan islamilaisen yhteiskunnan tapakulttuuri uskonto ja joustamattomuus on soppa valmis.
Taharrus g on siitä yksi esimerkki. mennään porukalla cityyn pitämään hauskaa, kouritaan ja nussitaan kaikki naiset…
Myös raiskaaja joka tauoilla rukoilee allahiaan ilmentää mitä yhteiskuntamme tulee heiltä saamaan. Pelkkää harmia.

Mikä ihme aitosuomalaisia ihmisiä vaivaa kun ehdoin tahdoin haluavat tuollaista muukalaisporukkaa maahamme asumaan? Järjenvastaista maanpetturuutt

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

GawainA
#21

Kiintoisaa on nähdä kauanko eurooppalaisten usko eurodieologien toteutumattomiin lupauksiin kestää. Pohjoisessa pinna lienee pitempi, etelässä yleensä lyhyempi.
Jos toimittaisiin kuten liike-elämässä, niin tulos-tai-ulos -menetelmällä olisi jo useampaan kertaan ollut käyttöä. Tällöin joko a) johtoryhmä olisi jo vaihdettu tai b) yritys olisi hakeutunut saneeraukseen.
Poliittisessa EU:ssa kummatkaan eivät toimi, joten EU:lla ”Vaikein vuosi” on todella edessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000