Perussuomalaiset

Heikki Tamminen

Onko persuilla vaihtoehtoa?

Eduskuntakausi lähenee loppuaan. Olen saanut seurata tapahtumia aitiopaikalta avustajan roolissa. Yksi yli kolme vuotta Perussuomalaisia vastaan käytetty väite on: ”Teillä ei ole vaihtoehtoa”.

Pitääkö tämä väite paikkaansa? Tarkastellaanpa tekoja ja esityksiä objektiivisesti. Listaan tähän olennaisimpia esityksiä.

Perussuomalaiset ovat esittäneet Viron yritysveromallia, jossa yhteisöveroa ei tarvitse maksaa, jos ei jaa osinkoa ja yritys investoi ja työllistää lisää. Malli ei saanut kannatusta hallituspuolueilta.

Perussuomalaiset ovat esittäneet arvonlisäveron alarajan nostoa. Tätä on julkisuudessa hehkutettu jopa hallituspuolueiden kannattajien toimesta, mutta eduskunnassa tämä idea on torpattu.

Perussuomalaiset esittivät, että alle tonnin tulot olisivat aina verovapaita. Tämä ei käynyt.

Persut ovat joka ainoa vuosi tällä kaudella esittäneet, että energiaveroja (sähkö ja polttoaineet) ei saa korottaa ja ovat jopa esittäneet niiden laskua. Tämä ei ole käynyt.

Perussuomalaiset ovat esittäneet suursäätiöille veroa sekä ns. wahlroos-veroa niille, joilla on millä mällätä. Myös puoluetukia on esitetty leikattavaksi.

Aloitteita on lukuisia. Niitä on itse asiassa eniten kaikista eduskuntaryhmistä. Tässä tilastot tältä kaudelta (otos 5.12.2014):

Perussuomalaiset: 1171 aloitetta, 1663 kysymystä, yht. 2834 valtiopäivtoimea

Keskusta: 1016 aloitetta, 702 kysymystä, yht. 1718 valtopäivätoimea

SDP: 263 aloitetta, 591 kysymystä, yht. 854 valtopäivätoimea

Kokoomus: 161 aloitetta, 656 kysymystä, yht. 817 valtopäivätoimea

RKP: 135 aloitetta, 130 kysymystä, yht. 265 valtopäivätoimea

Vasemmisto: 94 aloitetta, 161 ysymystä, yht. 255 valtopäivätoimea

KD: 52 aloitetta, 157 kysymystä, yht. 209 valtopäivätoimea

Vihreät: 29 aloiteta, 155 kysymystä, yht. 184 valtopäivätoimea

Lienee siis suotavaa, että tunnustetaan, että Perussuomalaiset ovat esittäneet tuhansia vaihtoehtoja tai kysymyksiä, mutta jotka eivät ole kelvanneet.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Riittää kun on näkyvät vaihtoehto, Halla-aho. ! Häntä tarvitaan vaaleihin nyt mukaan että saadaan uhkaavasti kasvava nukkuvien perusäänestäjien joukko mukaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#2

Täytyy olla sokea,kuuro kuin välinpitämätön joka ei ”tiedä” tämän puolueen vaihtoehtoja kuin esityksiä … periaatteessa ovat vastaan omissa velkavankeuksissaan josta kaikki maksamme hintaa EU;lle ja lisäksi ovat kaikki – omat sisäiset ”päätökset” tässä hallituksessa olleet koko kansan ”allekirjoittamia” !

Kaikki ei mene globaalinkaan ”kasvottoman” aikajänteen piikkiin jota päättäjät ovat itse hämmentäneet tunnetuin seurauksin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Tyytyväinen
#3

Hyvä listaus. Tuon listan luettuaan, hallituspuolueen kansanedustaja kysyy, missä vaihtoehto. Älynvalo loistaa poissaoloaan. Surkeimmat vielä huutelevat vastuunkantoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#4

Olisiko järkevää listata perussuomalaisten parikymmentä tärkeintä aloitetta ja tehdä siitä esite, jota voisi jakaa muun muassa yleisötilaisuuksissa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000