Perussuomalaiset

Esa Korkia-aho

Lakia tulkkauspalveluista muutettava

Nykyinen laki tarjoaa maahanmuuttajille, pakolaisille ja laittomasti maassa oleville tulkkauspalvelut kaikilla toimialoilla.

Tätä palvelua tarjotaan, riippumatta siitä kuinka kauan on maassa ollut. Kustannukset ovat varsin suuret pelkästään Helsingissä. Tulkki tulee paikalle aina kun tulkki on paikalle tilattu ja vaikka itse asiakas ei paikalle tulisikaan, tulkin käynti veloitetaan.

Eri toimialoilla työskenteleviltä ihmisiltä on tullut palautetta, siitä miten voi olla mahdollista, että henkilöille tarjotaan tulkkauspalveluita jopa 15-20 vuoden maassa oleskelun jälkeenkin. Kotoutuminen on tässä tapauksessa epäonnistunut ja pahasti. Lisäksi tämä rasittaa työntekijöiden työtaakkaa, kun kaikki käsiteltävät asiat käydään käynnin aikana kahteen kertaan läpi tulkin kautta. Palautetta on tullut myös siitä, ettei asiakkaat itse välttämättä saavu paikalle, mutta tulkki tulee.

Pyysin kaupungilta tilastoja kuinka paljon tulkkauspalveluita käytetään. Käyntikertoja per asiakas, turhien käyntien määrää jne. Sain vastauksen vasta toisellä pyyntö kerralla ja silloinkin asia oli delegoitu toiselle henkilölle.

Vastauksena sain, ettei eri toimialoilta ole yhtenäistä tilastoa. Kustannukset sentään löytyy, muttei sen tarkempaa seurantaa.

Toteumatiedot sisältävät kuulemma epävarmuustekijöitä ja arviokin olisi hyvin karkea. Eri toimialojen yhteissumman sentään sain, joka on noin 4,7 miljoonaa € (4 700 000,00 €). Summa on mielestäni valtava ja silti siitä ei ole sen tarkempaa tilastointia tai lukuja! Lohdutuksen sanoina minulle kerrottiin, että pakolaisten kohdalla saadaan korvauksia valtiolta. Kaikki nämä rahat ovat kuitenkin verovaroilla kustannettu.

Lakia tulisi muuttaa (Tämä on myös työntekijoiden toive) niin, että palveluita voisi käyttää ilmaiseksi esimerkiksi 2 enismmäistä vuotta, mutta sen jälkeen omavastuu kasvaisi tai asiakas maksaa itse tulkkauspalvelunsa. 

Tulkin turhista käynneistä tulisi aina veloittaa asiakasta, jos asiakas ei ole saapunut paikalle tai perunut tulemistaan hyvissä ajoin. Tulkkauspalvelut ovat vain yksi osa maahanmuutajien ja laittomasti maassa olevien kustannuksista. www.kuntaluvut.fi sivuilta voi kukin katsoa oman kuntansa kulut koskien asumistukia, toimeentulotukia jne.

Helsingissä suurten pakolaismaista tulleiden tuet olivat seuraavat Asumistuet 107 523 750 €, työttömyystuet 183 594 097 € ja toimeentulotuet 94 842 793 €. Tästä ja näistä luvuista huolimatta maahan halutaan lisää maahanmuuttajia.

Maahan ovat tervetulleita koulutetut ulkomaalaiset, joilla on ennen maahantuloa työpaikka ja asunto-asiat kunnossa He paikkaavat erityisesti osaamiseen perustuvan työvoiman puutetta.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Nyt Esa olet tarttunut , tärkeään asiaan , joka on tullut Suomelle kalliiksi ja raskaaksi ja joka vain koko ajan , pahenee ja Pahenee !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kuinka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden, jossa testataan kielitaito? Ja silti tarvitsevat tulkkauspalveluja?
Miten on asia muissa eu-maissa vai onko Suomi ainoa ikuista tulkkipalvelua Kelan kustantamana tarjoava hölmölä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Käämijä
Hämmentynyt
#6

Laki tuntee poikkeuksia ja niitä voi hyödyntää.
https://migri.fi/poikkeaminen-kielitaitoedellytyksesta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Äänestäjä
#3

Mikään ei ole tarpeeksi, kun on kyse maahanmuuttajista tai vähemmistöistä. Kaikki on liikaa, kun on kyse enemmistöstä.
Iäiset tulkkauspalvelut on vain yksi esimerkki päättäjien maahanmuuttajat edellä politiikasta. Missään muussa maassa päättäjien ei tulisi mieleenkään toimia näin, olisivat entisiä päättäjiä pian. Täällä onnellisten maassa kaikki käy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vaahteramäen Iida
#4

On ok että on tulkaus tarjotaan erityistilanteissa joissa kielen tarkka ymmärrys on kriitistä esim. jos olet syytettynä rikoksesta. Perus kela käynti ei osu tähän mutta jos jatketaan tätä niin siihen on kohtuulisen helppo helpotus järjestää. Jos jää tulkki käynti väliin ilman yli vuorokauden peruutusta niin lähteen lasku aivan samalla tavalla jos jää hammaslääkäri välistä. Lisäksi voi laittaa tulkauksen järjestämisen eston jos joku on jättänyt väliin useita kertoja tulla paikkalle sovittuna aikana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mukawa maahanmuuttaja
Iloinen
#5

Hyvä olisi olla myös varallisuutta makanaan niin että pärjää ensimmäiseen palkkapäiväänsä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000