Perussuomalaiset

Björkbacka Kalervo

ELIITIN KIIRASTULI

5 kommenttia

Some ja mediaraivo on ollut raju, kun oululainen keskustapoliitikko Moilanen ”lipsautti” sanan ”ihmisroska”, jolla hän tarkoitti alkoholisteja ja huumeenkäyttäjiä. Tätä ”ihmisroska” sanaa on käyttänyt myös muuan rovaniemeläislähtöinen kirjailija, kuvatessaan suomalaista maahanmuuttokriittistä valkoihoista miestä. Samoin eräs kokoomusloikkari, joka pilkkasi työttömiä ”rikkaruohoiksi”. Mistä tämä viha ja inho kumpuaa vähäosaisia, syrjäytyneitä kohtaan. Tämä kuvastaa nykyaikaa, elitismiä. Vanhuksia, vammaisia, työttömiä sekä syrjäytyneitä alkoholisteja ja huumeiden käyttäjiä pidetään ”alimpana kastina”, suoranaisena riesana eliitin piirissä. Nämähän käyvät yhteiskunnalle taloudellisesti raskaaksi, eivät tuota. Heitä saa loukata, se on eliitin oikeus. Mutta ei kuitenkaan puututa niihin todellisiin juurisyihin. Vanhukset ovat rakentaneet tämän yhteiskunnan, missä kiitos? Me olemme heille velkaa, siis maksakaamme, huolehtikaamme. Vammainen ei ole itse aiheuttanut ongelmaansa, mutta heilläkin on ihmisarvo, kuka huolehtii? Työtön ei ole itse välttämättä aiheuttanut työttömyyttään. Syynä voi olla huonosti hoidettu talouspolitiikka, joka on ajanut yritykset ahdinkoon. Syrjäytynyt ei ole välttämättä itse aiheuttanut syrjäytymistään. Siihen on moninaisia syitä, kuten esimerkiksi keskittäminen, kylien ja palveluiden alasajo. Siihen saattaa olla syynä raju elämän muutos, avioero, työttömyys tai puolison kuolema.

Vähäosaisten syrjintä ja pilkkaaminen ei ole uusi asia. Se on saanut tässä ajassa vain uuden muodon. Ennen vähäosaisia pilkattiin vain kylillä, baareissa ja olohuoneissa. Nyt se on somessa, mediassa, joka päivittyy hetkessä pitkin maailmaa. Kun valitset sanasi väärin, saat some ja mediaraivon niskaasi ja menetät työpaikkasi, kuten Moilasellekin kävi. Voi kysyä, että oliko rangaistus liian raju väärästä sananvalinnasta. Joutuuhan vääristä sananvalinnoista oikeuteenkin, kun kyse on etnisistä ryhmistä. Onko vähäosainen etninen ryhmä, mielestäni on. Sen vuoksi voi sanoa, että suomalainen eliitti valitessaan sanat ”ihmisroska” tai ”rikkaruoho” syyllistyvät vihapuheeseen ja rangaistuksen pitäisi tasa-arvoisesti olla sama, kun syyllistyy ivaamaan etnistä ryhmää, vähäosaisia. Minulle vähäosainen on ihminen, jolla on ihmisarvo, josta on myös huolehdittava, jos etnisestäkin ryhmästä. Vai pitäisikö eliitillä olla eri lait, kuin tavankansalla, mielestäni ei.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Hyvä kirjoitus. On totta, että Moilanen lipsautti väärän sanan vaikkei kuulemma sellaista tarkoittanutkaan, kuten asiaa selvitti eilisessä Sannikka&Ukkola -tv-ohjelmassa. Mutta mitä voimme päätellä siitä, että Moilanen sai potkut sanomisestaan, mutta nyky-hallitus KOHTELEE näitä syrjäytyneitä aivan ihmisroskana, mutta ei tietenkään ollenkaan sano sellaista ääneen. Tuntuu, että on kauhean suuri ero sillä mitä joku sanoo ja mitä joku tekee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Taappani
#2

Asiaa Kassu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
#3

Kassu kirjoittaa asiaa. On ajan henki mollata, lyödä lyötyä ja lakaista maton alle. Unohtaa. Sulkea silmät. Ja kaikki, vain omien ambitioiden ja agendan sokaisemana. Keskusta, Kokoomus etunenässä, muut sivusta myhäillen. Köyhällä edessä on vain umpihanki ja aktiivimalli, kikyttäkää loikka sekä pakkomokutus. Ei perkl…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

elitisti ketuttaa
Vihainen
#4

Niin, kyllä tämä ryhmä ”ihmisroska”muuttuu hyvinkin tärkeäksi kun aletaan vaaleja lähestymään, systeemissä kun ”ihmisroskan” ääni on yhtä arvokas, kuin tuon ryhmän mollajillakin, eliitillä,hyväosaisilla,rikkailla ja muillakin jotka heikompiosaisia polkevat ja jopa solvaavat. Näkyy olevan niin että omia saa nimitellä ja karsinoida miten vain, mutta annas olla kun menet karsinoimaan näitä maahantunkeutujia niin jopa häkki heilahtaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Osoittaahan se laajemminkin suhtautumista köyhiin ja sairaisiin, esim. alkoholisteihin ”ihmisroskina”, koska heille ei järjestetä asuntoja/kunnollisia asuntoloita eikä kunnollisia terveyspalveluita.

Vertaapa tilannetta asylum-mamuihin!!!
Mamuille tulee asunto/ruoka/terveyspalvelut/vaatteet ja muu tarpeellinen ILMAISEKSI ja HETI kuin illallinen Manulle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000