Perussuomalaiset

Arto Sydänhelmi

Hyvät koulut takaisin

Hyvät koulut tarvitsevat elinvoimaisen Lahden

Koulut ovat vetovoimatekijä kaupungeille ja lasten sekä nuorten hyvinvoinnin kulmakivi. Kouluille on turvattava riittävät resurssit, koska ne eivät toimi hyvin itsestään. Siksi Lahden talouden pitää olla vahva. Muussa tapauksessa kaupunki näivettyy, kouluineen.

Kuntavaaliehdokkaana lupaan ajaa elinvoimaista Lahtea, mikä turvaa kaupungille riittävät varat ohjattavaksi myös kouluille. Kaupungin menestyksen keinot ovat hyvät liikenneyhteydet, rakentamisen kaavoitus ja vireä elinkeinoelämä. Lahtelaiset tarvitsevat työpaikkoja, uusia veronmaksajia erityisesti pääkaupunkiseudulta ja palveluita. Lahden tulee saada osansa pääkaupunkiseudun talouskasvusta. Siten kaupunki voi tarjota palveluita asukkailleen, muun muassa hyvinvoivat ja turvalliset koulut jälkikasvulle.

Helsingin Koskelassa tapahtuneen nuoren murhan johdosta, uhrin ja tekijöiden koulu joutui poliisin selvityksen kohteeksi. Tragedia paljasti sen, että kansalaisilla on odotuksia koulujen ja viranomaisten toimintaa kohtaan. Vastaavat tapaukset eivät saa toistua. Kouluopetus ja -kasvatus ovat yhteiskuntamme tärkeimpiä tehtäviä. Pidän kouluja ja koteja merkittävinä sosiaalisuuden, hyvän itsetunnon ja hyvien käytöstapojen opettajana. Koulujen rooli korostuu syrjäytyneiden perheiden ja nuorten kohdalla.

Oppivelvollisuuden pidennys toiselle asteelle on hyvää tarkoittava muutos. Kuitenkin rahat tulisi käyttää koulujen arjen ja nuorten oppimisen tukemiseen erityisesti peruskoulussa. Esimerkiksi luokkakoot tulee pitää pieninä ja eritysopetukseen suunnattavia resursseja tulee kasvattaa. Tämä kaikki vaatii rahoituksen. Elinvoimainen Lahti luo pohjan laadukkaalle koulutukselle ja lahtelaisten hyvinvoinnille.

Arto Sydänhelmi (ps)

Kuntavaaliehdokas

Lahti

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

En ole Arto, aivan varma onko se , oppisopimuksen muutos hyvää tarkoittava ?! Kun eihän voida tietää , mitä kelläkin on mielessä !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000