Perussuomalaiset

Arto Sydänhelmi

Hallitsematon maahanmuutto on epäoikeudenmukaista

Hallitsematon maahanmuutto, joka perustuu turvapaikan hakemiselle, lisää pääasiassa kustannuksia ja ongelmia. Siksi se ei voi perustua sille, että vastoin Dublinin sopimusta, valtavasti turvapaikanhakijoita muista EU-maista ilmestyy rajoillemme. 

Ei ole mielekästä herätä aamulla töihin, jos verotuottoja työstä ei ole kohdennettu järkevällä tavalla. Olisi oikeudenmukaisempaa laittaa rahaa esimerkiksi perusopetukseen, nuorten syrjäytymisen estämiseen, perusterveydenhuoltoon ja eläkkeisiin.

 

Euroopan unioni valmistelee lainsäädäntöä, jossa turvapaikanhakijat jaotellaan tasaisesti eri Euroopan unionin jäsenmaihin. Tämä sisältää Suomelle valtavia riskejä. Turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa huomattavasti, koska tulevan EU-asetuksen mukaan esimerkiksi Saksa ja Italia ohjaavat turvapaikanhakijoita muihin maihin. Tämä tarkoittaa Suomelle “maahanmuuttokaaosta”. Pahaa pelkään, että nykyinen hallituksemme on asiassa varsin passiivinen. Sanna Marin on useaan otteeseen mainostanut “hyviä EU-diilejä”, joissa Suomi muun muassa tienaa rahaa maksamalla Italialle. Olemme saamassa maahanmuuttoon liittyvän “EU-diilin”, jota valmistellaan tällä hetkellä. Hallitus tulee vetoamaan asiassa siihen, että asia on EU:ssa päätetty. Kun maahanmuuttokaaos alkaa, vihervasemmistolaiset kannustavat tehokkaaseen kotouttamiseen. Toisin sanoen kaaoksen alkaessa vika on meissä, ei maahanmuuttajissa.  

 

Suomella ei ole kotouttamiseen helppoja ratkaisuja. Tiettyjen maahanmuuttajaryhmien kotouttamisessa on pääsääntöisesti epäonnistuttu kaikissa länsimaissa. Suomessa työttömyys maahanmuuttajien keskuudessa on lähes kolminkertainen kantaväestöön verrattuna. Ei ole oikein, että otamme maahan ihmisiä, jotka kuormittavat jo muutenkin kallista hyvinvointiyhteiskuntaa ilman että osallistuvat sen rahoittamiseen. Tässä on monen vihreän ja vasemmistolaisen sokea piste. Heidän tulisi myöntää, että sellainen kansantalouden yhtälö on kestämätön, missä osa väestöstä ei tee eikä halua tehdä työtä. Tämä on myös moraalisesti kestämätöntä. Hallitsematon maahanmuutto lisää tämän yhtälön ongelmia.  

 

Ylivoimaisesti tehokkainta auttaminen on kehitysavun tai kriisinhallintatyön kautta. Niiden kustannukset ovat selvästi alhaisemmat, kuin toistuvien kotouttamiskurssien, tuetun asumisen, terveydenhoidon maksattaminen veronmaksajilla ja niin edelleen. 

 

Laiton maahantulo ja laiton oleskelu maassa tulee saada loppumaan. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö on pystyttävä ottamaan säilöön ja palautettava kotimaahan. Näin vältytään katoamisilta sekä turvallisuusriskiltä. Perheenyhdistämiseen täytyy löytyä järkevät rajoitukset. 

 

Pakolaisstatuksen antaminen lähinnä nuorille miehille ei ole oikeudenmukaista Lähi-Idän maissa asuvia hädässä olevia naisia ja lapsia kohtaan. Humanitaarinen maahanmuutto, jossa päästetään turvapaikanhakijoita sosiaalitukiamme hyödyntämään, tulee lopettaa. 

 

Palvelin rauhanturvaajana Lähi-Idässä. Näin omin silmin, kuinka auttaminen voi olla tehokasta konfliktialueella. Humanitaarinen työ paikan päällä on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin Suomessa.

 

 

Arto Sydänhelmi (ps)

Kuntavaaliehdokas

Lahti

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Asylum-systeemi on vanhentunut systeemi.

Kenenkään ei pitäis päästä Suomeen eikä muuallekaan asylum-takasanan avulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Arto ynnämuut kiinnostuneet , nyt tulisi kiireesti julistaa , Suomeen hätätila joka ottaisi huomioon , nämä kaikki vaara tekijät !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Keski-Pohjanmaa halusi liittyä Oulun aluehallintoon. Vihervasemmisto ja RKP ”tulkitsivat” Perustuslakia kuitenkin niin, että muutamaa keskipohjalaista ruotsinkielistä ei voi palvella vuosikausia pakkoruotsia opiskelleet oululaiset virkamiehet, vaan pitää olla syntyjään ruotsinkielinen. Nyt sama sakki ja RKP haluavat haalia ulkomailta epäpäteviä ja kielitaidottomia ”hoitajia” polkemaan hoitajiemme palkkoja. Perussuomalaiset vedotkaa Perustuslakiin, koska sen mukaan tämä on Perustuslain vastaista!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000