Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Wanhat puolueet hätäpäissään...

”…häntä pelotti kauheasti, että mitähän tämä Aapeli silloin tekisi. Mutta ei se tehnyt mitään, varsinkaan, kun Käkriäinen vähän korjaili niitä aitoja, hätäpäissään, muka mieliksi…”

Edellinen lainaus on peräisin savolaisen suuren kertojan Joel Lehtosen novellikokoelmasta ”Kuolleet omenapuut”. Lainaus liittyy kirjakauppias Aapeli Muttisen ja arentimies Juutas Käkriäisen vuokrasopimuksesta syntyneeseen kiistaan.

Juutas ei ollut tehnyt Aapelin vuokraksi sopimia töitä vaan eleli Putkinotkoa aivan oman mielensä mukaan.

**

Sovittaakseen omat puutteensa ja rähinöintinsä Kakriainen yritti ”hätäpäissään” tehdä jotain sovittuja korjauksia.

Niitä oli pakko tehdä vaikka sisulle ”pisti niin jumalattomasti, sillä hänen pitäisi nyt, kuten sanottu, rakentaa tuohon kiviaitaa, rustata…

Juttakin kykeni siihen…

Juutaksen – tuon gorillamaisen arentimiehen ”hätäpäinen” toiminta muistuttaa erittäin sattuvasti wanhojen puolueiden nykyisiä kannanottoja.

Nyt kuunnellaan kansaa ja wanhat poliitikot sieppaavat ilmasta kilvan kansalaisten haluamia aloitteita. Ollaan ”hätäpäissä”.

Se on kuitenkin kannattavaa toimintaa. Esimerkiksi viime vaalien edellä Jutta Urpilainen kykeni loppukiriin omaksumalla kriittisen asenteen Kreikan lainoittamista kohtaan. Se hämäsi ja jallitti äänestäjää. Suuri fuula auttoi – SDP selvisi syöksykierteestä.

Tällä kertaa on ollut mitä mielenkiintoisinta katsoa, miten esimerkiksi ulkomaalaisten kiinteistöjen omistamiseen ollaan nyt aina RKP:n puolustusministeristä saakka huolestuneita.

**

Kaiken huippu kerrottiin tänään. Se on nyt kuulemma niin, että Päivi Räsänen vaati nyt sisäministeriölle tasokorostusta.

Niin. Aivan. Tämä ihminen lakkautti Liikkuvan poliisin ja oli vastuullisena ministerinä kuristamassa poliisia. Tosiasia on selvä: Päivi oli hallituksessa joka supisti, vähensi ja kuristi. Nyt Päivi vaatii ”hätäpäissä” tasokorotusta.

Eikö tämä ole fariseusmaista toimintaa?

Aloitteelliset kansalaiset herätelleet

Faktat puhuvat.

Ulkomaalaisten kiinteistöjen ongelmasta on puhuttu pitkään. Allekirjoittanut on kirjoittanut siitä jo vuodesta 2010 saakka. Tärkeintä on ollut kuitenkin aktiivisten kansalaisten toiminta esimerkiksi Saarijärvellä. Siellä Oiva Miettinen niminen valveutunut kansalainen yhdessä monien muiden paikallisten kanssa on ottanut viranomaisiin ja poliitikkoihin yhteyttä. Pitkään ja hartaasti. Tietoa on. Myös Suna Kymäläinen on ollut kiitettävän aktiivinen tässä asiassa. Onpa jopa tehty lakialoitekin, johon saatiin ensin yli 100 edustajan nimeä mutta sitten….hokkuspokkus…nimiä otettiin pois. Edustajiin iski pelko-niminen tauti.

Nyt sitten – 1,5 kuukautta ennen vaaleja – kaikki ovat tämän asian puolella.

Tämä on sitä ”hätäpäissä” politiikkaa, jonka perimmäisenä tarkoituksena on hämätä ja jallittaa kansalaisia.

**

”Hätäpäissäkin” kelpaa joskus. Tärkeintä lienee kuitenkin se, että jokainen näkee tämän sirkuksen lävitse. Toimittajat eivät valitettavasti ole kriittisiä eivätkä uskalla tai edes hoksaa kysyä mikä tämän ”hätäpäissä” toiminnan takana piilee.

**

Jokatapauksessa – hätäpäissä tai ei – demokratia etenee ja poliitikot kuuntelevat nyt tarkasti kansalaisia.

**

Tämän rohkaisemana kutsun Teidät – en hätäpäissä – vaan vakain tuumin huomenna 7.3. 2015 klo 10-11 Loviisan torille ja klo 12-13 Myrskylään.

Tule rohkeasti puhumaan!

Arto Luukkanen

Järvenpää

www.artoluukkanen.com

ps. Nyt sitten tiedämme. Kokoomuksella on Uudellamaalla kova kaksikko: melkein hjalliton Hjallis ja SDP:stä loikannut Juhana.  Parhaat voimat on koottu…))

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000