Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Suomi sairastui ”uuslapuanliike-syndroomaan” kesällä 2023

Historiaan perustuva essee laillisen yhteiskuntajärjestyksen merkityksestä Suomessa 2023

Seuraava kirjoitus pyrkii selvittämään vuoden 2023 poikkeuksellisia tapahtumia. Kuten Aristoteles aikoinaan totesi, kaikki tieto ja filosofia alkaa ihmettelystä – ja se on tässä etualalla.

Mitä ihmettä tapahtui vuoden 2023 vaalien jälkeen? Miksi media meni sekaisin? Kesä on suomalaisessa politiikassa aina luppoaikaa mutta nyt alkoi kuulua jo keväällä, että media on kerännyt ”kauheaa materiaalia” tulevista ministeristä – ketä he sitten olivatkaan.

**

Suomalaiseen politiikkaan ja yhteiskuntaan iski vakava sairaskohtaus kesällä 2023.

Politiikka sairastui ns. ”uuslapuanliike-syndroomaan”.

Kun aito Lapuan liike kyyditti ja pahoinpiteli uhrejaan pimeillä kujilla ja tienvarsilla, niin nykyinen” uuslapuanliike” toimi avoimesti päivävalossa. Uudet Lapuan miehet vuonna 2023 häpäisivät ja mustamaalasivat omat uhrinsa mediassa ja sosiaalisessa mediassa.

Tarkoitus oli nähtävästi sama: pelotella toisinajattelijat hiljaiseksi.

Lopullinen kohde oli myös sama: vanha Lapuan liike halusi kyykyttää suomalaista duunaria laskemalla palkkoja ja organisoimalla Vientirauha-liikkeen, että se voisi repiä laman varjolla suurempia voittoja työntekijän selkänahasta.

Uuslapualainen liikehdintä lähti siitä, että maahanmuuton pitää olla pidäkkeetöntä ja jokainen, joka vastustaa euron kokkeja oli itsestäänselvästi rasisti tai natsi. Maahanmuuton piti olla vapaata siksi, että duunareiden vaatimukset kohtuullisesta palkasta olisi mahdollista hiljentää. Kyse oli uudenlaisesta orjuudesta, jossa näiden tulijoiden ylläpito annettiin veronmaksajien kontolle.

Stalinistinen noitavaino

Kesän 2023 aikana median poliittinen hurmio yltyi sellaisiin korkeuksiin, että jokainen, joka halusi kunnioittaa huhtikuun 2023 vaalitulosta tai Suomen lain periaatteita oli salaisesti natsi ja rasisti tai ainakin pesukarhu. Hallituksen muodostamisen jälkeen jokaisessa Ylen uutislähetyksessä tai HS:n etusivuilla nostettiin esille ”skandaaleja”. Ne jakautuivat kahteen osaan: 1) hallituksen muodostamisesta aina 10.7. ns. ”natsikohu” ja 2) heinäkuusta syyskuun alkuun ”rasistikohtu”.

Median ärhäkkyys näkyi erittäin hyvin Porin Areenassa, jossa lehdistön edustajilta näytti menneen tolkku. Seurasin keskusteluja ja väittelyitä Porissa hämmentyneenä. Toimittajien silmä paloi kiihottuneena. Median antoniinat kailottivat kimeään klaneettiin ja pyhä viha voitti järjen. Yleisö katseli keskusteluja huvittuneina.

Huomasin sen itse kun minulle tv-lähetyksessä väitettiin, että pesukarhu on natsien symboli. Mikä symboli? Onko se kuvattu natsilipussa? Milloin tästä eläimestä on tullut natsi? Onko punatulkku natsi kun siinä on punaista? Onko leppäkerttu natsi kun siinä on punaista ja mustaa? Mitä hulluutta tämä oli?

Kesän meininki oli yhtä sairasta kuin Salemin noitavainoissa tai Stalinin ”kansanvihollisten” metsästyksessä.

Etsittiin salaisia noitamerkkejä, kaksoismerkityksiä, kryptisiä hakaristeja & numeroita symboleja ja eläimiä, jotka sitten yhdistettiin natsismiin. Jos kesätoimittajien näkemyksiä sattui kritisoimaan niin kyse oli ”maalittamisesta” ja ”vihapuheesta”.

Lyhyesti: media nosti itsensä kesällä 2023 Jumalan asemaan ja siitä tuli kuten katolinen kirkko – täysin erehtymätön.

Kummallista kyllä, median älämölöö-ketju tiesi ennalta, että väärien ihmisten katumus ei ollut aitoa, pahoittelu ei merkinnyt mitään sillä kysymyksessä olivat olemuksellisesti natsit, jotka eivät voineet katua pahuuttaan.

Heinäkuun lopun maailmanlopun hyrske

Heinäkuun lopussa meno villiintyi täysin. Hallitus oli vankka eikä eronnut.

Nyt käynnistyi suuri eskatologinen taistelu, jossa valkeuden lapset metsästivät pimeyden ruhtinaan joukkoja.

Tavalliset kansalaiset ällistyivät siitä pyhän vihan määrästä, jota media osoitti juuri vaalivoiton saaneelle puolueelle.

Ja aivan kuten Lapuan liikkeen aikana – pelko hiljensi ihmiset. Mentiin poteroon ja katsomoon. Pelättiin toimittajia. Eri mieltä olevat journalistit on teilattu brutaalisti. Esimerkkinä tästä Vesa-Pekka Kangaskorven kohtelu (https://www.hsj.fi/ajankohtaista/2023/09/jakolinjoja-kaivava-mediajohtaja-looppi-3-2023/).

Kiertoisku ulkomailta

Media osasi myös iskeä kiertokautta.

Uutisia vuodatettiin ulkomaalaisille luotetuille toimittajille. Kun uutispulasta kärsivä Eurooppa uutisoi suomalaisten pahuutta niin sitten ihmeteltiin, että ”ulkomaillakin pelätään suomalaisia natseja”. Ketju oli yksikertainen: a) suomalainen woke-toimittaja b) Suomessa oleskeleva ulkomaalainen woke-vihervasemmistotoimittaja c) ulkomainen media saa tiedot näiltä ja uutisoi d) suomalainen woke-kauhistelu iltapäivälehdessä.

”Ulkomaillakin ihmetellään…”

Suomi oli kärsinyt mainehaitan. Kyseessä oli kuitenkin ihan kotimainen ja itsetehty skandaali.

Uuslapualaisuuden ydin: laki on ”kapea” – henki tärkein

”…siihen aikaan jolloin minä luin lainoppia – minä tosin kuulun entisiin juristeihin – selitettiin, että laki on olemassa sitä varten, että eri kansalaiset ja eri yhteiskuntapiirit voisivat turvallisina elää toistensa vierellä, ja joka lakia rikkoi, se oli ehdottomasti rangaistava. Nyt on kuitenkin, ennen kaikkea Lapuan liikkeen taholta, koetettu saada aikaan uusi lakikirja, jossa on muutamia aivan toiseen suuntaan käyviä määräyksiä. Tärkeimpinä pykälinä lakikirjassa on ensinnäkin se, että lain kirjainta saa rikkoa. Jokainen on oikeutettu panemaan lakiin itse hyväksi harkitsemansa sisällön, jos vain hänen tekonsa vaikuttimet ovat isänmaalliset…” (Väinö Tanner eduskunnassa 19.12.1930).

Väinö Tanneria tulkiten voisi todeta, että Suomen laki koki riettaan metamorfoosin kesän 2023 ”uuslapuanliikkeessä”. Siitä tuli ”kapeaa”.

Lapuan liike totesi aikoinaan, että ”me teemme mitä tahdomme”.

Se myös puolusteli 1930-luvulla rikoksiaan sillä, että Lapuan liike toteutti ”lain henkeä” mutta ei sen kirjainta.

Samoin tapahtui vuonna 2023. Hallituksen perussuomalaiset jäsenet alistettiin nöyryyttävään tutkintaseremoniaan, jossa iltapäivälehtien kesätoimittajat oli komennettu etsimään vuosikymmeniä vanhoja sosiaalisen median letkautuksia. Ja aina uudelleen farisealainen media ja RKP:n moraaliryhmä totesi, että ”voi kamalaa!”.

Hallitus oli kaatumassa lehtien mukaan joka päivä ja RKP:llä oli kerran viikossa ”kriisikokous”.

Ministerit eivät siis olleet rikkoneet lakia vastaan tai edes tehneet mitään skandalöösiä ministerinä olleessaan; he eivät edes ehtineet tehdä mitään väärin.

Siirryttiin taannehtivaan lainsäädäntöön ja neuvostoliittolaiseen lain tulkintaan. Laki ja sen noudattaminen todettiin ”formaaliksi” ja ”kapeaksi tavaksi” tulkita asioita.

Tärkeintä oli ”lain henki” ja oma tulkinta.

Niin vihapuhetta kuin rasismia ei ole vieläkään kyetty määrittelemään juridisesti niin, että sen perusteella oli voinut tuomita ihmisiä länsimaisissa tuomioistuimissa. Aivan samalla tavalla kuin Mäntsälän kapinan aikana jokainen, joka vastusti kapinaa oli epäilyttävä: patkuli tai petturi.

Median uuslapuanliike ja vihanlietsonta

Se mikä tässä uuslapuanliikkeessa ihmetytti, oli vihan siementen hillitön kylvö.

Se oli täysin vastakkaista sille suurelle ajatukselle, jota virallinen Suomi on noudattanut sitten vuodesta 1918. Presidentti Ståhlberg pyrki aikoinaan laastaroimaan kansalaissodan haavoja, Svinhufvud esti Lapuan liikkeen kapinan Mäntsälässä, Mannerheim ja Ryti pyrkivät pelastamaan koko Suomen yhdessä Väinö Tannerin kanssa, Paasikivi ja Kekkonen toimivat myös omalla tavallaan koko Suomen eheyttämiseksi.

Nyt on toisin.

Entinen pääministeri totesi, että ”keskitietä ei ole” ja lähti sitten kansanedustajan paikalta kansainväliseen firmaan saamaan isoja rahoja. Kyseinen firma saa rahoituksensa tunnetuilta arvomaailman johtajilta: Saudi-Arabialta ja Venäjältä.

Samaan aikaan Arvo Pohjaa reflektoitiin hyvisten mielenosoituksissa. Siellä vaadittiin ministerin päiden leikkaamista ja väkivaltaa.

Se ei ole kuitenkaan mitään ja ihan väärin tulkittu. Koska se on parempaa ja pyhempää vihaa kuten aikoinaan Otto Wille Kuusinen ”kommunistisesta vihasta” totesi.

Haluan tässä painottaa vihan saarnaamisen vahingollisuutta. Tie Suomen kansalaissotaan kulki vihan saarnaamisen polkuja. Väkivalta ei synny ilman vihaa. Näin kävi vuonna 1918 kun sosiaalidemokraattiset vihan saarnaajat kiersivät pitkin Suomea. He valmistelivat maaperää tulevalle kapinalle vihalla ja valheella Kt. Ehrnrooth, Jari: Sanan vallassa, vihan voimalla : sosialistiset vallankumousopit ja niiden vaikutus Suomen työväenliikkeessä 1905-1914. 1992.

Ja lopulta viha syntyi: vuoden 1918 kapina syntyi ennakkoluuloista ja valheinformaatiosta. Kapina sai aseensa Venäjältä.

Historia toistaa itseään

Kesän 2023 suuri teema oli vihanlietsonta. Hyve-media saarnasi voimallisesti vihaa kesällä 2023 ja levitti sen siemeniä.

Seurauksena oli edellä mainittu uuslapuanliike.

Vihan siementämisen seurauksena Suomi on nyt sairastunut vihasta, jota on systemaattisesti ja tietoisesti levitetty yhteiskuntaan. Tämän vihan kummeina ovat vasemman laidan poliittiset puolueet ja ennen kaikkea media, jonka toiminta ylitti kaikki journalismin ohjeet. Mediasta tuli poliittinen toimija; nuoret kesätoimittajat tekivät parempaa maailmaa.

Hyvänä esimerkkinä tästä jännittyneestä ilmapiiristä on se, että sain kuulla, että syksyllä 2023 kaikki eri poliittisten puolueiden jäsenet eivät enää tervehdi toisiaan eduskunnassa. Pitäneekö paikkaansa?

Yleensä vaalit ja niiden tulokset rauhoittavat politiikanteon mutta vuonna 2023 kesällä ei näin tapahtunut. Oli aivan kuin meillä olisi ollut kaksivaiheiset vaalit, joissa ensin rahvas sai kertoa oman alhaisen mielipiteensä… ja sitten tuli median ”toinen kierros” joka pyrki muuttamaan vaalien tuloksen omalla toiminnallaan. Todettakoon vielä, että vihan saarnaaminen on helppoa mutta sen lopettaminen vie aikaa.

Jugoslavian esimerkki

Pahimpana esimerkkinä tästä vihanlietsonnasta oli Jugoslavia 1980-luvun lopulla. Esimerkiksi Jugoslavian sisällissotaa edelsi pari vuoden aika, jolloin Jugoslavian liittovaltio oli vielä olemassa mutta eri kansallisten blokkien mediat harjoittivat täysmittaista kiihotusta toista vastaan. Vuodesta 1989 lähtien alkaneet kansallisuuksien väliset vihamielisyydet eivät vielä aiheuttaneet ulkomaitten väliintuloa vaan asioiden annettiin mennä omaa latuaan. Aseina tässä prosessissa käytettiin dehumanisaatiota ja demonisaatiota; toisilta etnisiltä ryhmiltä piti viedä pois heidän ihmisarvonsa ja lopuksi myös mustamaalata toinen viholliseksi. Kansallismieliset serbit alkoivat eriytyä omaksi valtiokseen ja muodostamaan aseellisia joukkoja. Samoin myös kroaatit ja lopulta myös Bosnian muslimit. Seurauksena oli sisällissota, etniset puhdistukset ja joukkomurhat. Ainoa, joka olisi tämän tapaisesta kehityksestä tyytyväinen Suomen kohdalla on itänaapurimme Venäjä.

Tällainen vihanlietsonta sopii Putinin pelikirjaan. Tässä mielessä Putin tykkää Suomen mediasta?

Entä ne puolueet ja poliitikot, joiden viha oli ”parempaa vihaa”?

Entä onko meillä parempia esimerkkejä toisissa puolueissa?

Onko meillä jotain moraalisia korkeuksia, josta voi heitellä kiviä?

Epäilen.

Epäilen, että perussuomalaisten poliitikot eivät ole syyllistyneet juutalaisvastaisen vihan tai homojen vastaisen vihan levittämiseen. Olen melko varma siitä, että kukaan PS:n poliitikko ei ollut osallistunut natsiorgioihin aseiden kanssa saunassa ja hailannut siellä.

On melko ilmeistä, että PS:n poliitikot eivät olleet harjoittaneet eläinrääkkäystä ja vanhusten asuntojen vandalisointia eikä kukaan PS-poliitikko ollut todennut, että ”Hitler olisi voinut olla ihan hyvä johtaja Saksalle”. Kukaan PS-poliitikko, ei ollut syyttänyt maalla asuvia ”insestistä” tai siitä, että siellä oli hyvä asua kun kukaan ei kuule jos hakkasi vaimoaan.

Nyt kun hallitus sai eduskunnan luottamuslauseen, on aika vetää henkeä ja alkaa uusi ottelu. Media on tehtävänsä tehnyt ja

se menee vähäksi aikaa taustalle.

Vuoron ottaa nyt demareiden hallitsema ay-liike, joka nappaa nyt viestikapulan. Tehyn sairaanhoitajia kiihotetaan epätosilla argumenteilla. Ay-aktiivit komennetaan toreille ja työläisten etujen puolustaminen on vaihdettu moraaliposeeraukseen.

RKP:n strukturaalinen post-kolonialismi

Tässä yhteydessä on vielä hyvä viivähtää RKP:n roolissa kesällä 2023. Sen esittämät syytökset rasismista ja natsismista olivat kaataa hallituksen.

Mutta mikä RKP sitten on?

Objektiivisesti katsottuna RKP:n historiallinen rooli Suomessa on ollut puolustaa ruotsinkielisen vähemmistön (etu)oikeuksia. Se on sinänsä laillista ja luvallista.

Juho-Kusti Paasikiven päiväkirjojen käsityksen mukaan tätä asiantilaa piti sietää nurkumatta ja suomenkielisten piti osoittaa suurpiirteisyyttä ruotsinkielisille; piti olla suurpiirteinen (generös) sillä tämä vähemmistö antoi Ruotsille intressin olla kiinnostunut Suomen asioista. Sodan jälkeen kyseessä oli elämän ja kuoleman asia.

Tähän vedoten Suomi on rakentanut kaksoisjärjestelmän, jossa meillä on ruotsikielisiä sairaaloita, kouluja ja yliopistoja. Ruotsinkielinen vähemmistö on kyennyt linnoittamaan asemansa vanhan rahan ja näiden instituutioiden ympärille. Kyseessä on kallis samba. Mietin joskus kukahan tämän ylimääräisen rahamenon joskus laskisi. Onko sillä hintalappu? Paljonko me lahjoitamme RKP:lle vuosittain?

Järjestelmä täydentyy sillä, että Ahvenanmaalla on aivan oma lintukotonsa. Se on suomalaisten veronmaksajien ylläpitämä enklaavi, jossa suomenkielisillä ei ole täysiä oikeuksia.

Mainittakoon tässä kuinka ulkoministeri Carl Enckell kuvasi muistelmissaan sitä miten aikoinaan vuonna 1921 kansainliitto ratkaisi Ahvenanmaan poliittista asemaa. Asiaa tutkiva raati kiinnitti huomiota siihen miten kuultavaksi tulleet saariryhmän asukkaat ylistivät omaa aluettaan ja pitivät sitä paratiisista seuraavana. Arvioitsijoiden oli vaikea uskoa näiden hyvinvoivien ja varallisuutta uhkuvien ahvenanmaalaisten kurjuutta tai valituksia suomalaisten harjoittamasta sorrosta, jos kaikki oli tosiaan niin hyvin kuten he kuvasivat.

Kultaiset taskukellot ja hyvinvoivat olemukset kertoivat jonkinlaisesta hobittilasta, jossa heillä oli niin hyvä olla.

RKP – uusikolonialismin puolue?

Jos haluaisi olla epähieno, käyttää woke-kieltä ja antaa sen perusteella arvionsa ruotsikielisen vähemmistön tilanteesta niin voisi väittää, että….

…ruotsinkielisten etuoikeutettu asema on pitkäaikaisen uuskolonialismin lopputulos.

Suomenkielinen enemmistö on nurkumatta maksanut ja kustantanut tämän pienen vähemmistön paremman aseman.

Kaikkien kolonialisti-tutkijoiden etsimä konsepti: ” “la situation coloniale” on nähtävissä RKP:n historiassa ja toiminnassa. Mitäpä sitä peittelemään! Ehkä mielenkiintoisimpana esimerkkinä tästä on se, että perussuomalaiset nuoret eivät ole järjestönä hakukelpoisia valtionapuun. Toivoin taannoin kovasti, että opetusministeri olisi ymmärtänyt tämän epäoikeudenmukaisuuden ja korjannut asian. Mutta ei.

Freudenthall – ruotsinkielisen rasismin ja RKP:n henkinen isä

RKP:n jatkuva koohotus PS:n rasismista on merkillistä myös siksi, että kyseisen puolueen henkinen isä oli täysi rasisti.

Olen armoton boomeri mutta yritän löytää päivän sanan. Se on HC Rasse.

Kyseinen Axel Freudenthal oli Ruotsista Suomeen muuttaneen isän lapsi, siis ensimmäisen polven Suomessa syntynyt maahanmuuttajaisän lapsi.

Freudenthal keksi, että maassa, jonne isä oli muuttanut, eli ruotsalaisia alempiarvoinen rotu, maan enemmistö eli

suomenkieliset.

Hän totesi mm. jokseenkin seuraavaa suomenkielisistä ”mongoleista”, joita hän siis piti omana rotunaan.

– rodun määrittää kieli, ruotsinkieliset ovat Suomessa germaaneina kulttuuria luova ylempi rotu, suomenkieliset alempi rotu

– suomalaisugrit eivät ole koskaan pystyneet luomaan kulttuuria, poikkeuksena ehkä unkarilaiset

– suomenkieliset ovat pitkäselkäisiä ja lyhtjalkaisia soveltuen näin parhaimmillaan maanviljelystöihin

– jos suomenkieliset kuolisivat sukupuuttoon, ihmiskunnan suojelusenkeli ei tätä itkisi heidän haudallaan

RKP:n suhde suomenkielisiin on aina perustunut puolueen oppi-isän maksiimiin: suomalaisten puhuma suomen kieli teki heistä alemman rodun.

Puhut suomea – olet alempi.

Uuskolonialistinen rotusortopalkinto?

Freudenthalin nimissä jaettua rkp:n kulttuuripalkintoa jaettiin vielä 2000-luvulla ja sen sai mm. Tarja Halonen.

Kun Freudenthalin rasismia nostettiin esille vuonna 2013 eli vain 10 vuotta sitten, rkp:n tiedottaja totesi (löytyy Wikipedian Freudenthal-artikkelista), että kulttuuripalkinnon jakamisesta tai jakamatta jättämisestä ei ole tehty päätöstä.

Enäähän sitä ei jaeta Freudenthalin nimissä, mutta kovin pitkään näin tehtiin.

Kysymys on tietenkin tämä: kuka tai mikä puolue Suomessa on oikeasti kannattanut rasismia tai kunnioittanut rasististen näkemysten esittäjää hänen mukaansa nimetyllä kulttuuripalkinnolla ihan viime vuosiin saakka?

Ja merkillistä kyllä ihan suomenkielisetkin ovat tyytyväisinä ottaneet tämän ”uuskolonialistisen kulttuuripalkinnon” vastaan heitä alempana rotuna pitäneen maahanmuuttajataustaisen ruotsalaisen nimissä. Onko siis niin, että rasismia ei ole/ ei ole ollut suomenkielisten nimeäminen alempiarvoiseksi ”roduksi”? Eikö tässä täyty rasismin määritelmä?

Historiallisena taustana Freudenthalin näkemyksille oli luonnollisesti 1800-luvun niin kutsuttu skandinavismi, jolla oli myös

poliittisia tavoitteita (Suomen takaisinyhdistäminen Ruotsiin), mutta joka tosiaan (protofasistisesti) julisti germaanisen rodun ylivaltaa, mihin valtapiiriin kuuluivat siis määritelmällisesti ruotsinkieliset Suomessa.

Vielä kerran: Rkp:n kulttuuripalkinto nimettiin tämän rasisti-Freudenthalin mukaan, joka ajatteli että paremman tai

huonomman ”rodun” määritteli ihmisten äidinkieli.

Ajatushan on itsessään aivan älyvapaa – varsinkin maassa, jossa opintielle lähteminen edellytti ruotsinkielistymistä (esim. Cygneusten ym. suku), kun suomenkielistä koulutietä ei ennen Jyväskylän lyseon perustamista ollut olemassa.

Kun rkp:n oikeaa rasismi-ideologiaa eivät persujen nykyrasismia huutavat (ei myöskään arvostella Haaviston käsittämätöntä Hilter-olisi-ollut-ihan-kelpo-johtaja-jos-kommenttia) halua muistella, niin eivät rkp-läisetkaan jostain syystä halua muistella Freudenthalin henkistä perintöä.

Se on kuin vaiettu ja häpeällinen salaisuus perhepiirissä. Media on taas historiasta täysin tietämätön. Kaikki nämä biaudet-adlercreuzit ovat ilmeisesti kokeneet jonkinlaisen selektiivisen muistinmenetyksen tässä asiassa.

Freudenthalista puhuminen ohitetaan lauseella: ”se on asiatonta”.

On mielenkiintoista, että RKP:ssä on myös järkeviä ja asiallisia ihmisiä, jotka olisivat halunneet kesällä 2023 lopettaa tämän vouhottamisen PS:n rasismista. Nämä asuvat lähinnä länsirannikolla ja näiden suhteet PS:n kanssa ovat kypsyneet asiallisessa kunnallisessa yhteistyössä. Rannikolla ei nähdä viholliskuvia; siellä ollaan pragmaattisia.

Siellä ei ole applesiinimarmeladin tuoksuista kartanonherra-ärkoopeeläisyyttä tai pääkaupungin wokestoliittoa. Olen yrittänyt hahmotella tämän porukan suhdetta PS:ään psykologisesti: se näyttää olevan jonkinlainen sekoitus animaalista aitosuomalaisuuden pelkoa, joka saa sitten ilmiasunsa ylemmyydentuntuisesta halveksunnasta. Pelätään ja halveksutaan.

Toisaalta, jos katsotaan RKP:n historiaan niin siellä on ollut myös asiallisia ja järkeviä valtiomiehiä, jotka ovat ymmärtäneet kieliryhmien välisten suhteiden sensitiivisyyden ja historian painolastit. Alkaen aina sodan jälkeisestä asutustoiminnasta, jossa karjalaiset eivät voineet tulla asumaan Herran pyhän perintökansan keskuuteen – käyttäen Raamatullista vertausta.

En usko, että sellaiset aidot valtiomiehet kuin Jan-Magnus Jansson, Ralf Törngren, Kristian Gestrin, Pär Stenbäck tai Christoffer Taxell olisivat heitelleet lasitalossa näin isoja kiviä kenenkään päälle.

Edes perussuomalaisten.

Epäilen, että kukaan heistä olisi halunnut kasvattaa perussuomalaisia ”sisäsiisteiksi” – rasistinen ilmaus tämäkin.

Jos jotain tiedän, niin totean, että PS puolue lähti hallitusneuvotteluissa siitä, että menneet ovat menneitä ja pitää katsoa tulevaisuuteen. Ennen oli ennen ja nyt on nyt. Sananlasku toteaa tämän brutaalisti, että joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään. Historian vääryyksiä ei voi korjata mutta tulevaisuutta voi korjata ja tehdä parempaa maailmaa. Tämä ajatus olisi hyvä pohja PS:n ja RKP:n välisille suhteille. Asiallisuus.

Jos RKP haluaa joskus käydä läpi oman menneisyytensä pimeitä rasisti-komeroita, niin se on heidän oma asiansa. Viimeinen ruotsinkielinen kulttuurivaikuttaja, joka kykeni aikoinaan puhumaan suoraan tästä dilemmasta ja pystyi ruoskimaan ruotsinkielisten itsetyytyväisyyttä oli ohjaaja Jörn Donner (kt. esim. https://svenska.yle.fi/a/7-1249740). Ruotsinkieliselle vähemmistölle hän oli ehkä liian intellektuelli ja liian kansainvälinen.

Ihmisvihan saarnaamisen alkuperä: USA ja woke alku meillä Suomessa – 2017

Mistä tämä vihan saarnaaminen on sitten alkanut? Sitä ei ollut Suomessa vielä 2010-luvulla.

Olen pohtinut asiaa ja nähdäkseni perussuomalaisia vastaan aloitettu kampanja ja syytökset ”ihmisvihasta” käynnistyivät ensimmäistä kertaa, kun Pekka Haavisto – silloinkin presidenttiehdokas – puolusteli, kehui ja ylisti valtoimenaan (tarkka aika: 14.7. 2017, noin klo 8.35 Ylen 1:ssä) ”Sininen Tulevaisuus” nimistä poliittista liikettä.

Kyseistä liikettähän ei ole. Ei ole Uutta vaihtoehtoa, Sinistä tulevaisuutta eikä Korjausliikettä.

Kyseessä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun PS puoluetta syytettiin ihmisvihasta. (Tosin vihreä populisti Ville Niinistö käytti kerran vuonna 2015 tätä termiä mutta ei yhdistänyt sitä silloin perussuomalaisiin)

Perusteita silloinen Pekka ei lausunut.

Pekan lause kuitenkin käynnisti prosessin, jossa aloitettiin erään laillisen puolueen poliittinen demonisointi.

Pekka aloitti demonisoinnin Suomessa?

Epäilin silloin, että kysymyksessä oli leimaavaa ja vihaa yllyttävää puhetta, joka Euroopan neuvoston ministerikomitean suositusten mukaan (R 97 20) oli määritelty seuraavasti: ”vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjautuu suvaitsemattomuuteen”. Samoin pohdin myös sitä, että täyttikö Pekan lausuma myös Rikoslaki 11 luku10 § tarkoittaman rikoksen tunnusmerkit?

Se paikka mistä maasta tämä woke-ajattelu tuli Suomeen on USA.

Ei Pekka olisi tätä ikinä itse keksinyt.

Ongelma on vain se, että meillä ei ole ollut rasismia samanlaisena historiallisena ilmiönä kuin USA:ssa. Meillä Suomen laki on ollut tehokas tasa-arvoisuuden ja yhtäläisen kohtelun tae. Suomen laki toimii.

Toisin on USA:ssa. Ei meillä ole näitä ongelmia.

Suomi on tässä suhteessa hyvä maa. Kuten Väinö Tanner alussa todisti. Valitettavasti sosiaalidemokraatit ovat unohtaneet oman tannerilaisen perintönsä. Nykyään: ”keskitietä ei ole”.

Rasistelu loppui väliaikaisesti vuosina 2021-2022

On myös erinomaisen mielenkiintoista havaita, että ”rasistelu” vaikeni kahdeksi vuodeksi vuosina 2021-2022. Syy tähän lienee se, että aluevaaleissa PS sai niin vähäisen tuloksen eikä PS:ää silloin koettu uhkana.

Minulle oli silloin itsestään selvää, että meidän kannattajamme, halusivat protestoida järjetöntä uudistusta jäämällä pois vaaleista. PS:n oli siksi tehtävä gambiitti ja katsottava nämä vaalit yhdeksi kokonaisuudeksi. Työ kannatti – syksyllä 2022 kannatuksemme alkoi kasvaa yli 16%.

Kun kannatus kasvoi, alkoi myös huutelu.

”Rasistelu”, puolueen johdon mustamaalaus, järjettömät huhut, parjaus ja viholliskuvan rakentelu alkoikin syksyllä 2022 vähitellen ja vaalikampanjassa pääministeri Sanna Marin käytti siekailematta ”sini-musta” ilmausta.

Itse vaalitulos oli hyvä; Lapissa, Oulussa, Vaasassa, Savo-Karjalassa tapahtui ”lempeä siirtymä” PS:n siniseen. Helsingissä ja Uudellamaalla se muutos jäi vähän vajaaksi – tietyistä syistä. Todellinen rasistelu alkoi kuitenkin kun 7 viikon asiallisten hallitusneuvottelujen jälkeen syntyi Orpon-Purran hallitus.

Suomalaisen tervejärkisen demokratian puolustuspuhe

Tämä essee on suomalaisen tervejärkisen demokratian puolustuspuhe.

Totean tässä painokkaasti, että väkivaltaa, anarkismia, epätasa-arvoa ja ilkeyksiä pitää vastustaa aina.

Kuten savolaiset toteavat: ”pittää olla toeselle immeinen”.

Yhteiset sääntömme on kirjattu Suomen lakiin. On tietysti hyvä, että tehdään julkilausumia mutta ne eivät ylitä lakia. Miksi: vetoan taas Väinö Tannerin alun viittaukseen. Meillä ei voi olla kilpailevia lakijärjestelmiä tai ohjeistoa, jotka ylittävät lain. Laki suojelee niin heikkoa kuin vahvaa. Laki ei ole ”kapea” tai ”formaalinen” eikä sen henkeä voi tulkinta vaan on toimittava sen mukaan. Muuten Suomi kulkee mielivallan tielle.

Ystävällinen kehotus Pekka Haavistolle

Ihan tässä lopussa vilpittömästi toivon myös, että Pekka korjaa Hitleriä koskevan lausuntonsa.

Arto Luukkanen

PS: Uusi Suomi sensuroi tämän. Liikaa vertauksia, vaikeita sanoja, historiaa, ikävää, joka ei mene pirtaan…

Osallistu keskusteluun!


68 kommenttia
Nimetön
#1

Entäs tilanne Lampedusassa?
Eikö tätä saada poikki? Tuhansia Afrikan siirtolaisia päivittäin ja melkein kaikki nuoria miehiä. Katsokaa video.
https://www.tagesschau.de/ausland/europa/italien-lampedusa-fluechtlinge-notstand-100.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vassarin taskubiljardikäsi on rajaton!
Iloinen
#15

Ei nuo varmaankaan tänne tule, kun vihervassarivähemmistö on tuutannut Lambedussankin median täyteen pienen Suomen mainehaittaa;-)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

On luonnollista, että äärioikeisto yrittää tukahduttaa vapaan median. Em. blogistin teksti on, kuten hän itsekin tietää, pelkkää vääristelyä, valehtelua ja panettelua. Hävetköön.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Höpö höpö. Puhuuko tässä hurrien edustaja?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Blogin jokainen lause on värittynyttä uskonomaista hölynpölyä ja ps-uskovaisten yliminää ruokkivaa haihattelua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

VV-Uskovaiselle
#25

Sinun jokainen kommenttisi näissä ps-blogeissa.On suoraan vanhanaikaisesta paskaruumasta.Missä kärpäset pörrää,ja valkoiset toukat kiehuvat lehmän jälkeisissä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

VVV:n Tiedotontoimisto
Tyytyväinen
#28

Nimetön on vain wanhoillinen, jolla ei ole mitään omaa kantaa! Koska olet viimeksi puhunut tai kirjoittanut omasta puolueestasi jotakin? Arvasin! Kuulut tuohon kremlistä peräisin olevaan populistipropaganda-punaisiin, joiden ainoa agenda on puhua/kirjoittaa paskaa muista!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Kun kuuntelee vihervasemmistoa( Lindtman, Virta, Andersson ym.) luulisi, että Suomessa on vain pienotuloisia yksinhuoltajaperheitä. (itse asiassa 120 000 kpl, joihin toinen osapuoli maksaa lapsille elatusrahaa?).
Tosiasiassa maahanmuuttajanaiset ehkä? No, nyt pääsevät töihin, vaikka sdp;n Kiljunen ei näin halua?
Myös pääkaupunkiseudulla työttömät, Kela avustuksilla elävät mamunaiset voivat siirtyä halvempiin asuntoihin lähikuntiin, niin suomalaiset työntekijät saisivat kohtuulliset asunnot pääkaupunkiseudulta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Mamut ja pakolaiset on palautettava, sillä meillä ei ole mitään velvollisuutta heitä elättää ja olemme jo auttaneet riittävästi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Juuri näin!Kullat ja Mirhamit on jaettu.On Itämaan tietäjien kotiinpaluun aika.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#44

Olisko entinen ulkoministeri Haavisto saanut aikaan venäläisten autojen maahantulokiellon?
Mitäs luulette?
Entäs entiset viherministerit Ohisalo ja Mikkonen? Mitä tekivät katuväkivallan ehkäisemiksi?
Nyt nämä kaikki viherministerit ovat onneksi oppositiossa ja Mari Rantanen saa enemmän aikaan viikossa, kun nämä kaksi saivat aikaan neljässä vuodessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#49

Nyt vaan kumottava kaksoiskansalaisuus, paitsi EU maiden kansalaisilta.

https://www.verkkouutiset.fi/a/perussuomalaiset-kumoaisi-kaksoiskansalaisuuden/#352ac01b

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Nyt täytyy muistaa että tämänlainen äärioikesto hallitus Lapuan liikkeen kanssa oli asein syrjäyttämässä laillisesti suomen presitentiä. Hävetkää..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Kun väität blogistin kirjoitusta vääristelyksi,valheeksi ja panetteluksi.Niin kaiketi esität tarkat faktat/perustelut kommenttisi perusteeksi?Ja mitkä on ne vapaat mediat Suomessa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

media syndrooma
#17

Ei Suomessa taida olla muuta vapaata mediaa, kuin Suomen Uutiset, joskin vapauksia on täälläkin rajoitettu, varmaan aiheesta. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka Libyan katastrofi, sitä sitä pidetään pääasiassa nyt ilmastonmuutoksen aiheuttaman myrskyn seurauksena, jossa ei ole mitään tolkkua. Katastrofi Libyassa tapahtui samaan aikaan, kun Marokon maanjäristys tapahtui, ja tuon heijastuma murrutti Libyan padon, jossa molemman valtiot ovat samojen geologisten liikkeiden ja mannerlaattojen sauman vaikutusalueella. Tämä on oleellinen seikka, koska todellisuudessa katastrofi oli ensi sijaisesti jättipadon murtumisen seuraus, ei joku sateen aiheuttama vesimassa. Ilmatieteen laitos ei kertonut padon murtumisesta mitään, vaan korkeimman propagandalaitoksen suusta tuli vain Daniel-myrsky. Tuota ei sen enempää ole käsitelty myöskään ylellä tai maikkarilla, vain mitätöntä sivumainintaa. Libya käyttää Saharan pohjavettä noin 6 miljoonaa kuutiometriä vuorokaudessa, joka laskee pohjaveden tasoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmastohihhuleiden raaka propaganda
#26

Näin on, maikkari alkoi propagoinnin Texasin kesän kuumista kesällä, vaikka maikkarin propagandistit eivät ymmärrä katsoa historiaan, kesäisin Texasissa on varsin usein kuumia hetkiä. Talven tultua fossiiliset alkavat palaa, mutta se ei estä kovien pakkasien tuloa, nyt on raaka kylmä talvi tulossa, eikä sitä pysäytä edes musta kultakaan. Maikkarin raaka propaganda on pysäyttämätön ilmiö, kun päättömät ovat saaneet jotain päähänsä, tarina jatkuu, fossiilisten pääasiallinen käyttötarkoitus on pitää elämistä yllä myös talvikausina, ja kesällä lämmittää aurinko. Vihreiden polttamilla metsillä ei ole merkitystä varsinkaan kumulatiiviseen ilmaston lämpenemiseen, lämpövärähtely kun pysähtyy talvikausina raakaan ilmaston kylmenemiseen. Kumulatiivista ilmaston lämpenemistä ei edes ole olemassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihreä syndrooma
#32

Juuri näin, missään päin maailmaa ei ole todettavissa nimen omaan hiilidioksidi ja lämpötilan yhteyttä, nuo voivat toimia itsenäisinä kuin muuttolinnut, tuli leviää siellä, missä vihreät liikkuvat terrorismitarkoituksessa. Vihreä syndrooma ei ole hoidettavissa muutoin, kuin lähettämällä terroristit rajan taakse Venäjälle oppiin, siellä riittää metsää poltettavaksi, ei muuta kuin tukka pois ja Siperiaan tai rintamalle kärsimään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Näin on, vaikka asia ei juuri otsikkoon liitykään, niin pakko on mainita, että Afrikka haluaa meiltä rikkailta mailta, kuten Suomelta korvauksia hiilidioksidin aiheuttamista haitoista, kuten kuivuudesta, mutta Suomessa hiilidioksidipitoisuus on tällä hetkellä keskimäärin 420 ppm, kun keskisessä Afrikassa pitoisuus on noin 440 ppm, eli korkein maailmassa, on ollut sitä ympäri vuoden. Media on suurelta osin sika isolla ss:llä, ja yrittää nujertaa meidät sosialidemokraattien toiveiden mukaan kerjäläisiksi, jossa meidän ei tule antaa periksi. Sosialistit, kansallissosialistien aate on suomalaisten perivihollinen, joka kurkki kaikkialla, haisee kaikkialla, toimii kaikkialla ja pyrkii koko ajan laajenemaan, kuin syöpä, jolle on syötetty satoja miljardeja euroja velkarahaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

punaisen lihan syndrooma
#41

Voitaisiin myös väittää, että pohjoisen pallonpuoliskon kesän aikana hiilidioksidin jyrkkä alenema johtaa ilmastojen lämpenemiseen, josta seuraa talvi, kun talven ja lämmityskauden ja hiilidioksidin kertymä viilentää ilmastoa. Yleensä kovien pakkasien aikoina ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on suurinta, mutta ei tuo kesää tee, kireät pakkaset eivät katoa mihinkään, vaikka hiilidioksidi pitoisuudet käy luokassa 450-470 ppm. Maapallon asennon muutos suhteessa aurinkoon ratkaisee kesien ja talvien vuorot, on ainoa ratkaiseva tekijä vuodenaikoihin, myös lämpötiloihin jne. Intian 16 miljoonaa nautaa saavat rauhassa tuottaa metaania ja maitoa tarvitseville, kunhan kuolleet naudat rahdataan vuorille lahoamaan, niin ei ole ilmasto-ongelmaa. Olisiko tuosta oppia myös meille, täällä peräpohjolassa, otetaan naudoista maidot tisseistä, josta tehdään voita, jukurttia ja vaikka juustoa, ja viedään aikanaan kuolleet naudat vaikka tuntureille, eli näin päästään eroon punaisesta lihasta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juustot ja maito lasten oikeuksia
#46

Juuri näin, lasten oikeuksista puhutaan paljon, kun kommunistit ovat samaan aikaan ottamassa lapsilta maidon, juustot ja muut meille vanhempienkin nuoruudesta tutut herkut pois, ja tilalle jotain saksanpähkinöitä tai palmuöljyä tai heinäsirkkoja jne. Syökööt vihreät ja demarit vaikka sontaa, mutta ihmisten ruokiin ei tulla sorkkimaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ehdoton ei anaalipresidentille
#51

Suomessa ollaan ottamassa lapsilta herkut pois ja tarjotaan tilalle anaalipresidenttiä. Voisiko meillä paremmin mennä? Sosialistisen median mainostama vihreiden presidenttiehdokasta ollaan myymässä väestölle todellisena sankarina, vihreiden kuninkaana ja maailman pelastajana, voiko Suomen väestö todella on niin vihertynyt, että todellisuudessa täydellisen kokematon seksuaalipoikkeava olisi se paras vaihtoehto, onhan meillä toki muitakin sosialisteja, jos se on oltava juurikin vihreä ja paljon julkisuutta saanut, mutta vain paljon hammasrivistöään esitellyt mutta vähäpuheinen pikkupuolueen edustaja. Pelkkä hammashymy ja seksuaalinen poikkeama ei tee kenestäkään presidentti-ainesta, olisi oltava näyttöä vaikka päämisterin palleista. Poika-poika suhde ei ole eduksi maamme ulkoasioiden hoidosta, jossa mm. islamilaiset maat, joiden väkiluku on pian luokkaa kolme miljardia maailmalla, tuomitsee homouden, jopa kuolemantuomiot mahdollisia eräissä maissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#54

Ehdoton ei hurri-pressalle,
kolmen pointin Stubb on hurri.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#55

Niin herää kysymys,että kumpi on parempi?Pirjon pipari vai Taunon tuhkaluukku? 🙂 🙂 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

WH
Vihainen
#57

Onko tuleva presidentti kiinnostunut anaalista ei minua paljoa kiinnosta, mutta se että tämä maanpetturi järkkäsi maahamme ISIS-vaimoja, joiden syyttäminen täällä Suomessa ei ole käytännössä mahdollista, ja soppaan liittyvät virkamiehen uhkailut ja laittomat potkut…

…johon todettu ”Pekka Haavisto on toiminut lainvastaisesti, mutta syytekynnys ei ylity”. Samat herrat hokee ”kukaan ei ole lain yläpuolella” kun kyse on esim. Trumpista, tai Halla-ahosta, Tynkkysestä, yms.

Miksi juuri Haaviston kohdalla sanomme, että kyllä, hän syyllistyi rikokseen, mutta hän kantaa poliittisen vastaan rikosoikeudellisen sijasta. Miksi samaa ei ole ikinä tarjottu kenellekään persulle? Koska persujen äänestäjäkunta vain arvoistaisi islamin pilkkaamista? No, miten tämä eroaa siitä että Haavisto pettää maan vihervassareiden arvojen mukaisesti… ja oletamme että vihervassarit häntä siitä itse rankaisisi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#58

Halla-aho on siis kyvytön presidentiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#47

Kyllä tuntuu,että näillä blogi sivustoilla kommentoiva VV-Uskovainen ainakin.On jostakin saanut vielä syödäkseen,sitä paljon otsikoissa takavuosikymmenillä ollutta Hullun Lehmän lihaa. 🙂 🙂 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmasto syndrooma
#38

Jatkuvasti kasvavan biomassan poltto on elinehto maapallon ruokaturvan kannalta, eli hiilenkierron varmistamiseksi. Ilmakehässä on hiilidioksidia vain noin kahden vuoden tarpeiksi, reilu 800 miljardia tonnia, kun jo sateet tuovat hiilidioksidia alas noin 405 miljardia tonnia vuositasolla. Turpeen käyttöä on jatkettava ja jopa lisättävä, kun se ollaan tämän vuosikymmenen loppuun mennessä lopettamassa Suomessa. Maan kallistuksen vuoksi suoalueet ovat jäämässä kuiville joka tapauksessa maankohoamisen seurauksena, josta seuraa turvevarojen hidas palaminen mikrobien toiminnan seurauksena, jossa palamiskaasut ovat pääosin metaania, eli niitä samoja päästöjä, kun biomassasta muodostuu myös vaikka nautojen käyttämästä heinäkasvien sulatuksesta muodostuu. Heinäkasvit ovat maapallon yleisin ja sopeutuvin kasvilaji, ja ihmiskunnan on hyödynnettävä tuo laji, tai ravinto loppuu erittäin nopeasti. Maamme hallitukseen on saatava sellainen ilmasto- ja ympäristöministeri, jolla on alan koulutusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Näin on, ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos alkoi vuonna 1988, kun IPCC perustettiin ja laitos alkoi käyttää differentiaali- tai enemmän osittaisdifferentiaaliyhtälöitä todistusaineistona, jossa yhtälö kuin yhtälö on tosi tai epätosi, jos äxiä on tarpeeksi, kuin kusiaisia pesässä. Ainoa tosi on tosi, kun muistetaan, kuinka tärkeää on siinä ilmastointoilun ohessa muistaa maapallon väestön ruokkiminen ja turvata edes loppuvuosisadaksi rauha ravinnon osalta, kun noita sotia voi tulla ja mennä ihan vain joidenkin idioottien vuoksi jo muutoinkin, mainitsematta nyt tässä Putinia esimerkkinä. Jotta Suomi säilyttäisi maineensa teollisuusmaan ja tieteessä, meidän tulee lopettaa se päivittäinen ihmisten syyttely ja punainen liha on hyvää, ja hivenaineita aivoissa riittää. Kun katselee noita ministereiden naamoja, niin siellä taitaa useampikin olla rehujen orjia. Kasvisruoka on ensi sijaisesti märehtivien pääravintoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maapallon asento ratkaisee sääilmiöt
#50

IPCC:n ymmärrys tieteestä on varsin heikko ja on erittäin viherpoliittinen. Väitteet yleisesti kuuluvat, että aurinko ei maapalloa lämmitä, mutta jo viikon päästä säteilyn painopiste siirtyy eteläiselle pallonpuoliskolle, ja syksy on jo pohjoisella pallonpuoliskolla käsillä, sateineen. Etelämannerta ympäröivä merijää on edelleen ollut hieman kasvun puolella, ulottuen Atlantin puolella jopa 56,76 S leveydelle, kun sohjovyöhyke yltää jopa leveydelle 54,59 S. Sen sijaan kaakkoisella merialueella magneettinen etelänapa toimintoineen (monimutkaisine elektronivirtauksineen merialueella) pitää yhdessä merivirtauksen avulla napa-alueen merijäätiköt loitolla. Olisi hienoa, jos IPCC palkkaisi oikeita tiedemiehiä, myös naisia tieteellisiin tehtäviin, ei vain punapropagandapäälliköiksi. Ihmiskunnan tärkein tehtävä nyt on varmistaa ravinnon tuotanto ympäri maapallon, ja siinä tärkeintä on huolehtia hiilidioksidin riittävyydestä, ei helvetti sen soikoon vähentämisestä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

CO2 pää
#53

Maapallon ilmakehä sisältää noin 800 miljardia tonnia hiilidioksidia, ja hiilidioksidin hyvän vesiliukoisuuden vuoksi se liukenee vesihöyrystä tiivistyneeseen veteen sekä sadeveteen että vesipilviin, jotka tarvitsevat hiilidioksidia tiivistyäkseen yleensäkin vedeksi yhdessä ilmakehän lämpötilan laskun vuoksi korkeuden kasvaessa. Maapallon suurimpien jokivalumien pohjalta laskennallinen hiilidioksidin hävikki ilmakehästä on luokkaa 405 miljardia tonnia vuosittain, eli ilmakehän hiilidioksidi riittää vain kahdeksi vuodeksi enintään, mikäli pinnalla ei olisi mitään hiilidioksidia tuottavaa palamista, josta seurauksena olisi kasvikunnan kuolema ja eläinkunnan hapensaannin loppuminen, ilman mahdollisuutta saada happijärjestelmä uudelleen käyntiin. Tuo ei tietenkään koske merielämän loppua, mikrobit tuottavat edelleen merissä metaania ja hiilidioksidia, mutta ravinto mantereilla loppuisi varsin nopeasti. Ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta hiilidioksidin tuotantoa on lisättävä rajusti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#56

Näin on, kasvihuonetoimintakaan ei kannata, jos CO2 pitoisuutta ei lisätä, jopa 800 ppm pitoisuuteen. 2000-4000 ppm hiilidioksidipitoisuudet ovat aivan hyviä tasoja, eli ruokaa kasvaa sitä enemmän, mitä enemmän hiilidioksidia on ilmakehässä, mutta tärkeintä on ymmärtää, että ilmakehän vesi pisaroituu sadevedeksi sekä hiilidioksidin että lämpötilan laskun myötä, eli kuivuus on ennen kaikkea vähäisen hiilidioksidin seurausta, josta vesipilvien puute johtaa toki myös pinnan lämpenemiseen. Sademetsien alueilla hiilidioksidin kierto on vahvaa, jossa ympäristö ei kärsi kaupunkilämmöistä, asfalttiteistä tai laajoista lentokentistä. Kuumat kelit johtuvat osaltaan myös heikentyneen maapallon magneettikentän seurauksista, joka mahdollistaa plasman virtauksia magneettivuon silmukoiden saumoista pintaan, jotka ovat siemeniä hurrikaaneille yhdessä suihkuvirtausten kanssa. Viimeisten 3000 vuoden aikana magneettikenttä on heikentynyt noin 30% ja siitä 10-15% viimeisten 150-170 vuoden aikana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Suomalaisen vapaan median puolustaminen on pitkällä tähtäimellä myös ps:n etu. Vaikuttaa siltä, että tehdyt paljastukset ps-rasismista ja -vihapuheesta on puolueen johdon tasolla ainakin julistuksissa jouduttu perumaan ja toteamaan milloin minkäkinlaisin sanakääntein paheksuttaviksi. Tämä on Suomen ja suomalaisuuden voitto: onhan ps hallituspuolue. Blogi osoittaa, että näitä ps-johdon em. julistuksia ei läheskään aina sisäistetä puolueessa ollenkaan: esim. lause ’Totean tässä painokkaasti, että väkivaltaa, anarkismia, epätasa-arvoa ja ilkeyksiä pitää vastustaa aina.’ on itsestäänselvyys kaikissa eduskunnan puolueissa. Konkreettista muutosta ps-politiikan opeissa sisältäisi esim. lausuma, jossa vaikkapa islamin usko vastoin Halla-ahon oppia tunnustettaisiin lähtökohtaisesti kristinuskon kanssa tasa-arvoiseksi yhtenä pallomme suurista uskonnoista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Islamin tunnustamiseen tasa-arvoiseksi liittyy pieni ongeilma: katkenneiden kaulojen määrä siellä, missä näiden uskontojen edustajat ovat liikkuneet jumalaansa ylistämässä.
Kr.usko näyttää kelpaavan, kun tarvitaam sosiaaliturvapaikkaa oleskelulupineen.
Kun en ole kummankaan uskon tunnustaja, mielipiteeni teologiseen asiantuntemukseen saa suhtautua varauksella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Jokainen kehitysmaiden edustaja kyttää pääsyä maksuttoman Suomen hyvinvointipalvelujen käyttäjäksi. Vain sosialistit (Suomen kommunistinen siipirikko; demari, vihreät ja vasemmistoliitto) ovat valmiit ottamaan valtion velkaa rajattomasti, jotta sadoille miljoonille ihmisille voitaisiin tarjota kaikki suomalaisten edut, vaikka sitten suomalaisten etuja leikkaamalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Tuollainen hurmosvouhottaminen ei edistä Suomen eikä kenenkään asiaa. Kuuntele itseäsi: ’Jokainen kehitysmaiden edustaja…..’ Eli ehkäpä n. 3,5 miljardia ihmistä. Tämä on tyypillinen ps-tapa käydä keskustelua. Ps on harha ja hihhuli ja siten aivan turha uskonto.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

Suomi ei ole mikään koko maailman sosiaalitoimisto. Irak voisi maailman kolmanneksi suurimmat öljyvarat omaavana ehkä vähän aikaa ollakin, mutta eiväthän hekään niin hulluja ole kuin Suomen vihervasemmisto.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#43

VV-uskonto/Vihervasemmisto-uskonto se vasta harhainen hihhuli uskonto onkin.Siinä uskonnossa kytee vielä 1918 punakapinan siemenet.Se nähtiin hallitusta vastaan pidetyssä mielenosoituksessa Helsingissä.Siellä kannettiin valkoista lakanaa,johonka oli mustalla kirjoitettu.=Jos jostain pitää leikata,niin leikataan Orpolta ja Purralta päät.Ja oikein oli Orpon/Purran kuvatkin piirretty tuohon lakanaan,ja sakset vielä kuvan alle.Siis selvää väkivaltaan yllyttämistä.Eipä olen ihme,että ovat haalimassa tänne lisää”rauhan uskonnon”harjoittajia.Ruotsissa oli nyt taas”rauhan uskolaiset”ammuskelleet pienellä ajanjaksolla 35 kertaa.Ja muunmuassa 13 vuotias poika oli löytynyt pusikosta päähän ammuttuna.Samoin jonkun jengiläisen yli 60:nen äiti oli ammuttu sänkyynsä.Ei ole VV-uskovaiset sanoutuneet irti täysin,tuosta mielenosoituksen väkivaltaan kehoittamisesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kts. Rikoslaki
Hämmentynyt
#48

Törkeä Laiton Uhkaus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#52

Uhkailu laillisesti lienee sallittua vihervasemmistolle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Vaikka olisi vieraantunut kristillisistä arvoista ja allerginen uskonnoille, tulisi kuitenkin käyttää hieman aikaa sen tutkimiseen mitä tarkoittaa kun joku uskoo JUMALAAN. Se on yksinkertaisesti ensiksikin sitä että IHMINEN ei ole jumala niinkuin vihervasemmiston edustajat ajattelee. Siis: Mitä se tarkoittaa kun uskoo että Jumala on ylinpänä? Ja mikä ero on esim islamilla ja kristinuskolla? Oleellista ymmärtää ainakin nämä kaksi asiaa eikä niputtaa niitä yhteen kun puhutaan politiikasta, esim.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#30

Islamin uskonnon tunnustaminen tasa-arvoiseksi uskonnoksi,kristinuskon kanssa?Siinä vaan kun on yksi suuri mutta?Se kun ei tule toimimaan käytännössä toisinpäin.=Eli väännetäänpä rautalangasta.=Islamin uskontolaiset pitävät muita vääräuskoisina,kristinusko mukaan luettuna.Eli se siitä tasa-arvosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Muslimien ajattelussa kaikki muut kuin muslimit on vääräuskoisia, joita sopii tappaa aina tilanteen niin salliessa.

Islam on kuin kommunismi= tarkoitus on valloittaa koko maailma, alistaa koko ihmiskunta islamille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

VVV:n Tietotoimisto!
Tyytyväinen
#9

Taas on ViherVassariVähemmistön persukravatti osasto päässyt tänne ”evankelioimaan” tälläkin kertaa jäi jopa blogin otsikot ja väliotsikotkin lukematta! Kuulisipa joskus edes yhden punikkiperustelun jollekin asialle, mutta kun suunsa ovat täynnä rasismia ja ilmaston muutosta! eikä ylettömänkään uutiset oikein enää iske!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Sisälukutaito on monessa hyväksi. Kokeile sinäkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#12

Se on vihervasemmisto joka yrittää tukkia suomalaisten suut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maaseudun Tulevaisuus rules!
Tyytyväinen
#14

On luonnollista, että ViherVassaritVähemmistö omistaa vapaan, avoimen ja kaikkia osapuolia objektiivisesti kohtelevan median 😉
Nimettömän kommentti kuvaa äärimmäisen tyhjentävästi vassariylenmediaa, joka on pelkkää vääristelyä, valehtelua ja panettelua eikä ymmärrä edes hävetä, vaikka suuri yleisö näkee kaiken tämän epätoivoisen loan heiton! Häpeä sinä punikkipunkki!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Erinomaisen hieno kirjoitus.
Toivottavasti pääsee jotain kautta laajempaan levitykseen.

Erityisesti rkp:n osuus pitäisi saada levitykseen. Perussuomalaisten lehdessä esimerkiksi.

Pakkoruotsista on päästävä eroon!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikko
Utelias
#4

Kiitos Arto näin se kesä 2023 meni. Porin tapatumasta vielä: Oliko se Antonia Berg huumeissa vai viini humalassa, se sekoili totaalisesti!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Heikki
Hämmentynyt
#8

Minusta hän näytti aivan aate-humalaiselta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

LOL
Iloinen
#19

Punainen aatehumala saa aikuisen miehenkin puhumaan vakavalla naamalla ”persukarhukravateista” suorassa uutislähetyksessä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#10

Antuuuniahan on shamppanjasosialistien oma kotimaatuska!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Se on ainakin varmaa että Arto puoluetovereineen oli ns. ”seipäässä”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Perustele P,,,,reikä
Iloinen
#20

Taas noita ViherVassariVähemmistön hevosmiesten tietotoimiston h e i t t o j a!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Eihän tuo nyt mitään jos joskus on niinsanotusti”seipäässä”?Mutta jos on jatkuva syntymähumala päällä.Niinkuin näyttää olevan monella VV-Uskovaisella,niin se on paljon pahempi juttu.Vanha sanonta kuuluu.=Missä karva kihartaa,siellä on kusta lähellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tavan Suomalainen
Tyytyväinen
#5

Mitä voin tehdä, kun en haluaisi enää maksaa ylen venäjänmielisen toimittajakunnan palkkoja!
Olisin valmis maksamaan vuoden irtisanomisajan yleveron, kunhan pääsisin loppuelämäkseni rauhaan noista ”puna(m)tulkuista” ylen toimittajista!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#13

Täällä toinen kaltaisesi.Jumankauta että kyrsii tuo YLE:n anto.Kun aukaiset TV:n tai Radion.Niin jollei sieltä tule ensimmäisenä sana rasismi,niin sitten se on ilmastonmuutos tai luontokato.Ja TV:sä täytyy olla lähes joka ohjelmassa pakollinen kiintiö h..o tai l…o.Ja jos yrität kommentoida YLE-tunnuksillasi jotain uutista netissä,johonka on annettu mahdollisuus.Niin takuuvarmaa on että kommenttiasi ei julkaista.Jollei se ole YLE:ä/yleistä mielipidettä mielistelevä.Vaikka kuinka asiallisesti kommentoisit,niin jos kerrot totuuden,jostain keskustelun aiheena olevasta asiasta.Ei kommenttiasi takuulla julkaista.Mitenkä meidän yhteiskunnasta on tullut näin Neukkulan/DDR:n propagandaa noudattava yhteiskunta.Tästä ilmeisesti saamme kiittää Lintilän alunperin ideoimaa ja Kiurun toteuttamaa YLE-maksua/Yle-veroa.YLE:läiset käyttää tuon rahoituksen tuomaa turvaa,härskisti hyväkseen propagandassaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

En katsokaan enää TV:tä tai lue valtamediaa, vaan käytän iPadia ja katson mitä haluan. Myös tasokkaita opetusohjelmia matematiikasta ohjelmointiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Voin suositella. YouTube on ilmainen, eikä sisällä mainoksiakaan, kun käyttää Brave-selainta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000