Perussuomalaiset

Arja Suuronen

Pyykösjärvi tuo lisäarvoa lähialueelleen

Ohessa mielipiteeni Pyykösjärven tilasta (Forum 26.9.2017).

Pyykösjärvellä on Oulun kaupungin virallinen uimaranta. Se sijaitsee Puolivälikankaan suuralueella hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Järvi ja sen ympäristö tarjoavat mahdollisuuden lenkkeilyyn, virkistymiseen ja luontoilmiöiden seurantaan. Uimista ja kalastamista ovat rajoittaneet jo pitkään järven rehevöitymiseen liittyvät ongelmat kuten veden happamuus ja sinileväkukinnot. Lähellä asuvana, on surullista ja turhauttavaa katsoa uima- ja kalastuskelvotonta järveä, joka ei voi hyvin. Järven rehevöityminen jatkuu, eikä sitä nähdä mahdollisuutena monipuolisempaan käyttöön. Jotakin uimarannalle ja järvelle tulisi tehdä, koska se on Oulun kaupungin ylläpitämä virallinen uimaranta.

Ongelmaa yritettiin ratkaista jo seitsemän vuotta sitten juoksuttamalla Oulujoesta hapekasta vettä järveen, mutta pysyvää tulosta ei saavutettu. Nyt Pyykös- ja Kuivasjärven ongelma halutaan käsitellä uudestaan valtuustoaloitteessa. Valtuustoaloite on tehokkaampi keino saada asialle näkyvyyttä, keskustelua ja päätös kuin yhden ihmisen laatima kuntalaisaloite.
Päädytäänkö nytkin vain hetkelliseen ensiapuun vai löytyykö korjaava toimenpide? Toivottavasti tämä aloite saa kannatusta yli puoluerajojen ja hankkeeseen saadaan EU-lta avustusta.
Pyykösjärven kunnostamishanke on ennen kaikkea luontoteko ja tuo lisäarvoa muun muassa Puolivälikankaan kehittyvälle suuralueelle, jonka ilmettä halutaan kohentaa. Tulevaisuudessa (Ideasuunnitelmia Puolivälikankaalle) Menninkäisentie 3:n alueella olevat kerrostalot puretaan ja tilalle rakennetaan uusia asuinkerrostaloja, joista osa tulee olemaan omistusasuntoja. Nämä kaksi irrallista hanketta, mikäli ne toteutuvat, luovat yhdessä hyvän kokonaisuuden. Molempien tarkoituksena on saada aikaan viihtyisämpi ympäristö.

Arja Suuronen, Oulu

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000