Perussuomalaiset

Arja Suuronen

Lähidemokratiatoimikunta on monessa mukana

Lähidemokratiatoimikunnan kokouksia on pidetty kolme kertaa syksyn aikana. Toimikunnan esityslistat ja pöytäkirjat löytyvät ouka- sivulta:

https://www.ouka.fi/oulu/paatoksenteko-ja-hallinto/lahidemokratiatoimikunta

Lisäksi syksyn aikana osallistuin mm. seuraaviin tapahtumiin ja koulutustilaisuuksiin: Lapsiystävällinen kuntakoulutus, Yhdenvertaisuussuunnittelu kaupunkilaisten hyvinvointia rakentamassa, Puolivälinkankaan suuralueen yhteistyöryhmän kokoukseen ja Omaisraati-keskustelutilaisuuteen Tuiran asukastuvalla.

Viimeisin kokous pidettiin 15.10.-17 Hiukkavaaran monitoimitalolla. Aktiivipyöräilijänä testasin samalla minulle uuden reitin Pyykösjärveltä Hiukkavaaraan. Apuna käytin Jalankulku- ja pyörätiet- opasta. En halua käyttää kännykän navigaattoria, koska pyöräteiden opasteet tulee olla riittäviä matkantekoon ja haluan nauttia pyöräilystä. Hintasta lähtien reitti oli yhtä suoraa lähes perille asti, tosin kaipasin enemmän opasteita ja erityisesti suurempaa opastaulua, mistä näkyisi, mitä reittejä on tulossa vastaan. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on tehnyt hyvän kirjallisen oppaan jalankulku- ja pyöräteistä, josta on apua matkaa suunnitellessa.

Hiukkavaaran monitoimitalo sijaitsee keskellä ei mitään. Alueelle rakennetaan asuintaloja ja muut palvelut kuten kaupat tulevat myöhemmin. Monitoimitilan avaria, värikkäitä ja monipuolisia tiloja esitteli johtaja Anne Moilanen. Koulun toiminta-ajatuksena ovat avoimet oppimisympäristöt ja yhdessä oppiminen pesissä yhteisopettajuuden avulla. Lisää tietoa aiheesta löydät seuraavasta linkistä

https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo/rehtorin-terveiset

Aikuiset lapseni eivät käyneet kouluaan noin hienoissa koulutiloissa. Paulaharjun koulun homeongelman takia koululaiset olivat vuoden evakossa kaupungin yritystilassa. Hyvä perusopetus voidaan toteuttaa myös vanhemmissa koulurakennuksissa. Monipuoliset tilat ja laitteet antavat opetukselle uusia ulottuvuuksia. Oli ilahduttavaa huomata, että rahaa kohdennetaan lapsiin, nuoriin ja heidän hyvinvointiinsa. Tutustuminen paikan päällä itse näkemällä ja kokemalla avartaa mieltä ja auttaa ymmärtämään, miksi uuden koulun rakentaminen voi olla kallista. Koulun tiloja ei ole tarkoituksenmukaista pitää tyhjillään oppituntien jälkeen vaan tilat ovat iltaisin kuntalaisten käytettävissä ja vuokrattavissa.

Kokouksessa käytiin myös keskustelua kaupungin yhteisestä visiosta ja arvopohjasta. Lue lisää oheisesta linkistä.

https://www.ouka.fi/oulu/paatoksenteko-ja-hallinto/oulun-strategia

Oulun kaupunginvaltuusto on käynnistänyt kaupunkistrategian päivitystyön. Kaupunginstrategia Oulu 2026 valmistelun tilannekatsauksen selosti strategiapäällikkö Kari-Pekka Kronqvist. Aihe herätti odotetusti vilkasta keskustelua. Kokouksessa luettelimme myönteisiä asioita kuten osaamisen taso, edullinen asuminen, turvallinen kaupunki sekä oululaisten nuori ikärakenne. Haastaviksi koettiin yksinäisyys, työttömyys, turvattomuus ja eriarvoisuuden lisääntyminen. Oulun vetovoimaisuuden, innostavuuden ja tavoitteellisen toiminnallisuuden tulee säilyä voimavarana. Muuten jämähdämme paikoilleen ja Oulu jää pieneksi kaupungiksi. Siihen Oululla ei ole varaa, koska haluamme, että Oulusta tulee Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026.

Esityslistalla oli Oulun Rajakyläyhdistyksen ry:n kohdeavustuspyyntö Suomi 100 juhlalounaan järjestämiseen 850,65€ alueen vähävaraisille asukkaille. Tämä ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouksen lopussa keskustelimme, miten voimme edistää ikäihmisten tietotekniikan taitoja, kun yhä useammat viranomaispalvelut vaativat sähköistä tunnistautumista. Vanhempi ikäluokka on heikommassa asemassa digiosaamisen suhteen, koska tietokoneet ja Internet yleistyivät koteihin vasta 90- luvun lopussa. Suuri vastuu tietotekniikan ohjauksesta lankeaa edelleen vapaaehtoisille ja läheisille. Yhteiskuntamme vaatii ja edellyttää tietotekniikan hallintaa viranomaisasioimisessa esim. kanta-palvelu, omahoito ja pankkiasiointi, siksi mielestäni kaupungin pitäisi osallistua voimakkaammin ikäihmisten ja muiden tietotekniikan ohjausta ja neuvontaa tarvitsevien opastukseen. Kaupungin tulisi perustaa matalankynnyksen neuvontapisteitä keskeisille paikoille

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Totta tuon digitaalisuuden laita kun on ihmisiä jotka eivät ole koskaan edes käyttäneet älykännyköitäkään jotka ovat jo tietokoneita pienoiskoossa. Heitä on enemmänkin,eivätkä halua edes siirtyä tietotekniikkaan.
Liian nopealla vauhdilla on siirrytty digimaailmaan osan ryhmän kustannuksella ja ehdottomasti heille pitää säilyttää ns.takaportti,eikä vaatia ”pakollisuutta yht.kunnan ulkopuolelle jäämistä”.
Nk. vanhaa hyvää palvelua suosivat myös ainakin osa keski-ikäisiäkin,eikä jäädä ainoastaan digimaailman helmoille/- armoille.

T. Seppo

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000