Perussuomalaiset

Arja Suuronen

Ennakoiva työ kannattaa Sotessa

Yksi vaaliteemoistani on soten kehittäminen potilas- ja asiakaslähtöisesti. Pidän tärkeänä hoitajamitoituksen noudattamista ja kasvaviin ikäihmisten palvelutarpeisiin vastaamista oikea-aikaisesti. Omaishoitajien asemaa tulee kehittää edelleen ja heidän työkyvyn ja terveyden ylläpitämistä tulee tukea. He tekevät arvokasta työtä 24/ 7 pienellä palkkiolla. Ilman heidän työpanostaan sote olisi polvillaan. Omaishoitajien palkkiotasoa tulisi nostaa.

Olen huolissani mielenterveys- ja päihdeongelmien lisääntymisestä. Avoimet psykologin virat tulisi saada täytettyä julkiselle sektorille, sillä tarve on suuri. On väärin, jos osastojaksoa joudutaan odottamaan kuukausia. Sen aikana vointi voi romahtaa. Panostaisin entistä enemmän oikeatasoisiin ja oikea-aikaisiin matalankynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluihin, mihin voisi hakeutua myös virka-ajan ulkopuolella ilman lääkärin lähetettä. Päihde- ja mielenterveyspäivystyksen aukioloja tulisi pidentää, sillä hätä ei lue virka-aikoja. Nyt päivystys vastaa palvelutarpeisiin virka-ajan ulkopuolella. Hoitopolun rakentaminen matalankynnyksen kautta on mielekästä, inhimillistä ja tarkoituksenmukaista.

Yhtä tärkeää on päättäjien pohtia ja selvittää monenlaiset juurisyyt ongelmien taustalla ja mitä niille aiotaan tehdä. Miten saadaan kaikki nuoret pysymään mukana ja elämänhaluisina.

Ennakoinnin ja ehkäisevän työn merkitystä sotessa ei voi liikaa korostaa. Se on valistamista, oireiden ja ongelmien tunnistamista riittävän ajoissa ja omaisten huomioimista. Tällöin henkilö tai perhe saadaan nopeasti avun ja tuen piiriin. Myös kuntoutustoimenpiteet käynnistyvät ja kuntoutuminen alkaa.

Arja Suuronen

Sairaanhoitaja, FM

Kuntavaaliehdokas (ps.)

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Lasse Hietanen.
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Arjakin. Sinulla on Hyvät ajatukset ja aatteet, tehdä ja toteuttaa: Oikeanlaista Terveystyötä. Mielestäni nuorilla aiheutta mielenalueella ristiriitaisuutta suuresti, kun toinen, väärä henkivalta on saanut Suomessa, niin suuren: Sydämensijan nuorten Sydämissä. Ennen oli toisin. Oli Pyhäkoulut lapsilla, ja sitäkautta: Lapsesta ja Jeesuksesta, tuli Hyvät Ystävät keskenään. Siitä sai: Lapsi ymmärryksen, että minulla olisi hyvä olla: Jeesuksen Kristuksen mieli, eikä, sairas, paholaisen mieli. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Arjakin. Sinulla on Hyvät ajatukset ja aatteet, tehdä ja toteuttaa: Oikeanlaista Terveystyötä. Mielestäni nuorilla aiheuttaa mielenalueella ristiriitaisuutta suuresti, kun toinen, väärä henkivalta on saanut Suomessa, niin suuren: Sydämensijan nuorten Sydämissä. Ennen oli toisin: Oli jo kotona: Kristillinen kasvatus, ja Pyhäkouluopetus. Lapsesta ja Jeesuksesta tuli Hyvät Ystävät keskenään. Siitä sai: Lapsi ymmärryksen, että, minulla olisi hyvä olla: Jeesuksen Kristuksen mieli, eikä, sairas, paholaisen,- mieltä, ja ❤️ sydäntä särkevä mieli. Hän antaa sairaan mielen, Jeesus, Terveen mielen Siksi Hän tuli tänne maanpäälle, että jokainen nuorikin Suomessakin: Olisi Terve mieleltään ja muutenkin. Jeesus Kristus on parhain Lääkäri. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Arjakin. On, vaan ikävää, kun tuo sielujemme vihollinenkin on ymmärtänyt tuon ennakoivan työn tärkeyden, ja tällälailla: Halveksii Perussuomalaista: Kristillispohjaista blogityötäkin: Haluaa mm. Siirtää Kunnallisvaalienkin ajankohtaa myöhemmäksi ajankohdaksi, ettei Perussuomalaiset, pärjäisi, niin hyvin, kuin, kantasuomalaisetkin haluaisivat, kun heiltä varastettiin rahat. Suomessa on varasvalta, joka vetää ”maton” pois, Kntasuomalaisen, jalkojen alta. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Arjakin. On, vaan ikävä, kun tuo sielujemme vihollinenkin on ymmärtänyt tuon ennakoivan työn tärkeyden, ja, tällälailla: Halveksii Perussuomalaista: Kristillispohjaista blogityötäkin: Haluaa mm. Siirtää kunnallisvaalienkin ajankohtaa myöhemmäksi ajankohdaksi, ettei Perussuomalaiset, pärjäisi, niin hyvin, kuin kantasuomalaiset haluaisivat, kun
heiltä varastettiin rahat. Suomessa on varasvalta, joka vetää ”maton” pois Kantasuomalaisen, jalkojen alta. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#5

Ihan yksinkertaisimpia ennalta ehkäisyjä olisi , lapsille / kaikille , liikunta parempi vielä ulkona tapahtuva liikunta !?! Siitä olisi hyvä alkaa kuntoa nustamaan !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000