Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi

Kaljan kauhistus

Monissa Euroopan maissa olutta, viiniä ja väkeviä alkoholijuomia saa myydä ruokakaupoissa. Yhdysvalloissa alkoholia voi tilata verkkokaupasta suoraan kotiin. Mitä tapahtuu tällä hetkellä Suomessa? Keskustapuolueesta on heitetty ehdotus, että keskiolut pitää kieltää ruokakaupoista (ehdotus tosin peruttiin nopeasti). Viranomainen valvoo pullojen etikettejä, ettei ihmisille synny vaarallisia mielikuvia. Lahdentien varressa oleva Koffin tölkkiä mukaileva maamerkki täytyi poistaa, koska se on alkoholilain vastainen. Kuinka paljon verorahoista maksettuja työtunteja on kulunut – ja tulee vielä kulumaan – tähän aikuisten ihmisten holhoamiseen? Kansa maksaa.

Se, että suomalaiset joisivat poikkeuksellisen paljon alkoholia, on täysin liioiteltu väite. WHO:n julkaiseman raportin mukaan Suomi ei ole Euroopassa edes kärkikymmenikössä alkoholin käytön suhteen. Jos tätä kieltoyhteiskuntaa perustellaan terveyshaitoilla, niin sitten olisi syytä perustaa Alko Oy:n rinnalle myös Valtion Karkkikauppa Oy, Valtion Limonadi Oy ja Valtion Pikaruoka Oy, koska karkit, limsat ja pikaruoka heikentävät kansanterveyttä myöskin. Energiajuomasta puhumattakaan. Alkon monopolin ja alkoholin myyntirajoitusten takia palvelutaso heikkenee, ei synny hintakilpailua, kuluttajien valinnanvara kaventuu, maaseutu näivettyy ja kauppiaat menettävät tuloja.

Koska Suomessa alkoholin myyntiä rajoitetaan täysin mielivaltaisesti, ei ole ihme, että kansa hakee juomat Virosta. Ja näin valuvat suomalaisten rahat ulkomaille, vaikka nämä voisivat mennä myös kotimaisille pienpanimoille ja kyläkauppiaille. Matkailu- ja ravintola-ala kärsivät myös tämän kaiken kyttäys- ja kieltoyhteiskunnan toimista. Suomeen tulee ulkomaalaisia turisteja, jotka haluavat nauttia lomasta hyvän juoman kera, mutta täällä lyödään lappu luukulle.

Suomalainen on oman elämänsä paras asiantuntija. Jos Matti ja Maija haluavat ostaa rankan työviikon päätteeksi, klo 21:05, saunaolutta ja viinipullon, antaa heidän ostaa. Turha sääntely ja kansan kyykyttäminen vihdoinkin pois – sitä on jatkunut jo liian pitkään.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Kielletään alkoholijuomien muutamaa pulloa suurempi tuonti.
Jos EU ei suostu, erotaan EU:sta. Samalla saisimme oman valuutankin ja taloutemme kuntoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kiista alkoholin maahantuonnin rajoituksista voisi olla hyvä tekosyy erota Euroopan Unionista – silloin julkisesti esiin tuotu syy ei olisi euron ja vapaakaupan haitalliset (katastrofaaliset) vaikutukset talouteemme, jolloin euroalue voisi jatkaa rauhassa huonosti päättyvää kokeiluaan ilman tarvetta rangaista meitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000