Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi

Perustavia arvovalintoja

Maaseudulla on oma arvo. Joissain maaseudun tiiviissä yhteisöissä on vielä hyvin säilynyt kylähenki ja naapuriapu: kylän lapsista huolehditaan yhdessä, tehdään talkootöitä, ikäihmisistä pidetään yhdessä huolta ja naapurit huolehtivat toisistaan. Tämän kaltainen yhteisö on hyväksi ihmiselle, koska se kasvattaa ottamaan vastuuta omista lähimmäisistään ja luo turvallisuutta. Maaseutua yritetään kuitenkin autioittaa monilla vastuuttomilla päätöksillä, kuten ajoneuvoveron korotuksella, kyläkoulujen lakkautuksilla ja terveyspalveluiden kurjistamisella. Tätäkö halutaan?

Perheellä ja suvulla on oma arvo. Yhteiskunta rakentuu sen varaan. Ihmiset tarvitsevat toisiaan. Lähimmäisenrakkaus on kaikille ihmisille kuuluva ominaisuus. Nykyään tämä ei ole enää itsestäänselvyys. Vanhuksia unohdetaan laitoksiin, sukulaisista ei pidetä huolta ja isäntiä tuomitaan sakkoihin siitä, että he ovat puolustaneet omaa kotiaan murtovarkailta. Mitä enemmän vastuuta lähimmäisistä ulkoistetaan valtiolle, sitä kylmemmäksi yhteiskunta menee. Voiko näin jatkua?

Työllä on oma arvo. Jos joku on omalla työllään ansainnut palkkansa, sitä pitää arvostaa, koska se on vaatinut uhrauksia ja valvottuja öitä. Yhden menestys heijastuu myös koko yhteisöön. Suomessa on tilaa yrittää, mutta onkin päättäjistä kiinni, annetaanko siihen mahdollisuus. Kateus on tuhoava voima. Ahkeruudesta ja luovuudesta ei tule rangaista – vaan päinvastoin – siihen tulee kannustaa.

Itsenäisyydellä on oma arvo. Menneet sukupolvet ovat tehneet suuria uhrauksia, jotta jälkipolvet saisivat elää vapaina omassa isänmaassaan. Valtiollisen itsenäisyyden takeena on viime kädessä oma armeija. Mitä enemmän EU:lle annetaan valtaa, sitä vähemmän suomalaiset saavat päättää asioistaan. Ihmiset tietävät kylissä paremmin omat asiansa kuin Brysselin byrokraatti. Kunta on perheiden ja sukujen muodostama yhteisö, jossa tulee olla turvallista elää ja ihmiset voivat vaikuttaa omiin asioihinsa. Kuntien pakkoliitoksilla viedään vaikutusmahdollisuudet ja autioitetaan reuna-alueet. Tämäkö on toivottava suunta?

Nämä kaikki ovat perustavia arvovalintoja.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000