Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi

Kuka puolustaa maaseutua?

Maaseudun kurjistaminen jatkuu edelleen. Jokainen uusi rasite pakottaa muuttamaan pois maaseudulta. Kyläkoulujen lakkautus on yksi esimerkki. Tämä kehitys on saatava poikki.

Maaseudun väestölle tehtiin suurta vahinkoa, kun Keskustan Lehtomäki ajoi läpi surullisenkuuluisan jätevesiasetuksen. Tämän seurauksena haja-asutusalueiden ihmiset on pakotettu hankkimaan kalliit puhdistamot koteihinsa. Kaikilla ei ole varaa tähän. Maaseudun elinvoimaisuuden turvaamiseksi Perussuomalaiset haluavat kumota Keskustan ajaman jätevesiasetuksen.

Helmikuun työttömyysaste oli Suomessa 10,1 %. Tästä huolimatta Keskusta, Vihreät ja Kokoomus kannattavat tarveharkinnan poistamista ETA-maiden ulkopuoliselta työvoimalta. Tämä päätös avaisi ovet ulkomaiselle halpatyövoimalle, joka heikentää entisestään suomalaisten työllistymistä. Eikö riitä, että maassamme on jo satojatuhansia työttömiä? Kuka puolustaa suomalaista? On arvovalinta, halutaanko suomalaisten työllistyminen asettaa etusijalle.

Onko oikein, että suomalaiset veronmaksajat tukevat Keskustan lobbaamaa kannattamatonta tuulivoimatuotantoa miljardikaupalla? Sen lisäksi, että tuulivoimalat alentavat kiinteistöjen ja maa-alueiden arvoja sekä tuhoavat maaseudun kulttuurimaiseman, tuulivoimatuet valuvat Suomesta ulkomaille. On arvovalinta, halutaanko tuulienergian sijasta kehittää kotimaista bioenergiaa, joka luo työtä ja hyvinvointia maaseudulle.

Työssäkäyntialue on kasvanut keskittämispolitiikan takia. Tästä huolimatta Keskustan Sipilä ehdotti vastikään uutta ”väliaikaista” polttoaineveroa tieverkon korjaamiseksi. Veron korottaminen on maaseudun asukkaille jälleen uusi kurjistus. Järkevämpää olisi leikata kehitysavusta 300 miljoonaa euroa ja kohdentaa se tieverkon parantamiseen. Koska öljyn hinta on alhaalla, tämä olisi erityisen kannattava investointi.

Jokaisen päätöksen takana on ihminen ja hänen arvomaailmansa. Vaaleissa punnitaan arvomaailmojen kannatus. Jos haluat, että vanha kurjistaminen jatkuu, silloin kannattaa äänestää samoja vanhoja poliitikkoja, jotka ovat maaseudun tähän pisteeseen pakottaneet.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Eikös Sipilä pian järjestä bioalan yrityksille, joita itse perheensä ja sukunsa kautta omistaa, suuret rahat kun ensin laittaa lihoiksi valtion tuottavan omaisuuden.
Kyllä sisäpiiritietoa omanneena erinomaisesti ajoitetut useat osakemyynnit, työsuojelepäselvyys, Keskustan ”paskalaki” samalla itse paskapöntön valmistajana, kertovat riittävästi tämän ”miehen” moraalista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000