Perussuomalaiset

Jari Kilpinen

Vanhukset kaipaa parempaa hoivaa ja seuraa

Vanhukset kaipaa parempaa hoivaa ja seuraa

On hyvä että kotona asumista tuetaan, mutta tukea pitäisi antaa enemmän. Pikaiset lääkkeiden jaot eivät ole riittävää. Hoitajamitoitusta on korjattava. Mikäli vanhus makaa sängyssä kaiket päivät ja siellä käydään 3 kertaa päivässä vaipat vaihtamassa, silloin kotona asuminen ei ole enää turvallista.

Toisaalta vanhus saattaa tuntea itsensä yksinäiseksi, vaikka pystyy vielä liikkumaankin. Voisi olla matalan kynnyksen ryhmäkoteja, missä jokaisella on omat huoneet ja yhteistiloja. Paikalla ei olisi hoitoa vaan sellaiset jotka tarvitsevat, niin saisivat kotihoitoa kuten kotiinsa. Mikäli sitten vanhuksen tila huononee, niin sitten jossain vaiheessa tulee aika siirtyä palvelukotiin tai vuodeosastolle.

Huonommassa kunnossa olevat vanhukset sitten hoivakoteihin tai terveyskeskuksen vuodeosastoille.

Kodissa tietenkin mahdollisuus olla niin pitkään kuin mahdollista, mutta pitäisi olla muutakin tarjolla.

Vanhusten asiat olisi saatava paremmalle tolalle.

Ilmaisia bussilippujakin ehdotettu kaikille eläkeläisille.
Minä en kannata sellaista, sillä eläkeläisiä on erilaisia ja erittäin hyvä tuloisiakin. Jotkut on takuueläkkeellä 775,27 eur /kk ja joillakin on vaikka 2 500 eur eläketulot.
Meidän pitää kohdistaa aina edut niitä tarvitsijoille eikä antaa kaikille.

Eläkeläisille on jo alennusliput käytössä Helsingin seudun liikenteen alueella.
Tällä hetkelläkin eläkeläisille on alennuksia lippujen hinnoissa HSL:n alueella. 25% kansaneläkettä saaville mikäli saa takuueläkettä on 50 % alennus.
https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput/elakelaiset

On paljon muita asioita jota pitäisi parantaa.
Vanhusten saama apu kotiin on riittämätöntä ja vanhuksella pitäis olla oikeus päästä palvelukotiin, jos ei enää omassa kodissa uskalla asua tai on yksinäinen.
Minusta tärkeintä on laittaa ensin vanhusten asumisasiat kuntoon.

Taitetun indeksin korjaaminen pieni- ja keskituloiselta.

Löytyy myös puheenvuorosta:

http://jariekilpinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262069-vanhukset-kaipaa-parempaa-hoivaa-ja-seuraa

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000