Yrittäjiä koetellaan
Pirkkalassa Suomalainen yrittäjä laittaa pullapuodin kiinni. Pullan myyntikielto oli viimeinen tikki yrittäjälle.
Yrittäjä Anja Ollilan mukaan viimeinen pisara oli terveysviranomaisten määräys siirtää itse tehtyjen pullien myynti kaupan ulkopuolelle.
Terveystarkastajien mukaan pullia ei saa myydä elintarviketilassa, koska niissä on käsittelemätöntä tilamaitoa.
Kyse on ihmisen elintarvikkeeksi hyväksytystä tuotteesta eli tilamaidosta, kuinka se on nyt yht äkkiä niin myrkyllistä?
Tämä on vain yksi pieni esimerkki kaupan alan toimintoja hankaloittavista määräyksistä.
Ollilan kaupassa, joka oli perustettu vuonna 1997 oli muidenkin pienyrittäjien elintarvikkeita ja lahjatavaroita myynnissä.
Terveystarkastaja pelkää baktereja vaikka pullat paistetaan 225 asteisessa lämpötilassa, joka tappaa aikalailla bakteereja.
Terveystarkastajan mielestä myös lähituotantoon liittyy aina enemmän hygieniariskejä kuin teolliseen tuotantoon.
Liputetaan nyt ihmeessa puhtaan suomalaisen ruuan puolesta!!
Pitäisikö ostaa kaupanhyllyltä kiinalaisia pikkupullia? Mistä me tiedetään mistä ja miten NE on tehtyjä. Lähituotetta ostaessa voidaan ihan paikanpäällä kysyä mitä tuote sisältää…..
Tekstin aiheet:
Osallistu keskusteluun!
0 kommenttia