Perussuomalaiset

Tuukka Saimen

VENÄJÄ, HUOLTOVARMUUS, TALOUS JA NATO

Venäjän ja Ukrainan sota nostaa pintaan laajat huolet Suomen huoltovarmuusvarastojen heikosta kapasiteetista sekä paljastaa sen, kuinka heikosti on hoidettu valtion ja kuntatalouden suojausmekanismeja tulevaisuuden haastaviin näkymiin.

Covid-19-virus paljasti jo osittain huoltovarmuusketjun heikkoudet, mutta tästä huolimatta mitään merkittäviä muutoksia huoltovarmuuden varmistamiseksi ei ole tehty. Terveydenhuollon suojavarusteet ovat edelleen heikolla tasolla. Lääkevarastot ovat täysin valmistajien ja maahantuojien vastuulla. Elintarvikevarastot ovat yksityisten yritysten varassa, jotka kannattavuutta tehostaakseen pitävät varastonkierron erittäin lyhyenä.

Suomessa myydyistä elintarvikkeista neljä viidesosaa on tuontitavaraa, ja rahdin hoitavat pääasiassa ulkomaiset logistiikkayhtiöt. Öljyn ja energian tuonnin olemme hoitaneet myös liian yksipuolisesti. 80-90 % tuontiöljystä sekä -kaasusta tulee Venäjältä. Joko olisi aika herätä todellisuuteen ja ryhtyä varmistamaan tulevaisuuttamme?

Korona paljasti myös kriisiajan talouden johtamisen sekä hallinnon merkittävät puutteet. Valtiojohtomme kehui koronan vastaisia toimiaan ja kunnanjohtajat hehkuttivat kriisiosaamistaan. Tätä on vaikea ymmärtää, jos taloudenhoidon ainoa instrumentti on ollut massiivinen velan lisääminen. Velkaisuuden kasvattaminen ja kuntatyöntekijöiden kotona lepuuttaminen täydellä palkalla ilman velvoitteita ei ole vastuullista johtamista.

Huonosti johdettu valtionhallinto ja siitä johtuvat vastuut kaatuvat valitettavasti loppupeleissä kuntien vastuulle. Siksi on välttämätöntä, että kunnat ryhtyvät kartoittamaan taloudellisia riskejään sekä harkitsemaan mitkä ovat välttämättömiä toimintoja kriisiaikoina ja minkälaisiin suojaustoimintoihin voidaan ryhtyä.

Hiilineutraalisuustavoitteet kunnissa ja valtionhallinnossa on keskeytettävä välittömästi, kuntastrategiat on otettava uudelleen tarkasteluun, velat järjesteltävä sekä korkosuojattava ja kassavarantojen riittävyys varmistettava kriisiaikana. Taseet on putsattava turhista rasitteista ja taloudellista ketteryyttä on luotava lisää.

Tämä tarkoittaa hallinnon keventämistä, turhien virkojen lopettamista ja sellaisten infrahankkeiden keskeyttämistä, jotka vaarantavat kunnan tulevaisuuden, mikäli globaali taloudellinen kriisi tai sotilaallinen uhka iskee laajasti yhteiskuntaamme.

Toivon, että vahvat ja johdonmukaiset poliitikot ottavat tulevaisuudessa vastuuta ja ovat valmiita luotsaamaan Suomen suunnan paremmin ennustettavaksi niin taloudellisesti kuin ennen kaikkea sotilaallisesti. Toista samanlaista mahdollisuutta liittyä puolustusliitto Natoon ei enää välttämättä tule.

Ratkaisujen paikka on nyt.

Tuukka Saimen
Yrittäjä, valtuutettu, kaupunginhallituksen jäsen (PS)

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

Se on juurikin noin!Ratkaisujen paikka on nyt!Vaikka näillä palstoilla Venäjämieliset mellastavat,ja muuta väittävät.Maksetaankohan noille”Trolleille”palkka suoraan Kremlistä?Vai Suomen Venäjän suurlähetystöstä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tröffelit LH & RR
Iloinen
#5

Tarkoitat varmaankin lassea ja raimoo!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Siis on puutteita , varmuusvarastonkin suhteen ! Nyt ne paljastuvat on oltu sinisilmäisiä !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Suomalaiset maatilat pelastettava.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. KIITOS TUUKKAKIN. EIPÄ OLE IHME, ETTÄ TÄMÄ SUOMEN ELÄMÄ ON ❤️ TÄSSÄ MALLISSA: EMMEHÄN OLE TEHNEET NIIN, KUIN ❤️ ISÄMME ☮️ MEITÄ KAUNIISTI PYYSI: TYHJÄKSIHÄN, SE MENI TUHLAAJAPOJANKIN RUOKAPÖYTÄKIN, JA TYHJÄ, OLI SIANKAUKALOKIN, KOSKAHAN SUOMESSA. KUN ISÄN SANOISTA, EI VÄLITETÄ, SENTIN VERTAA. IDÄMME TAKUUVARMA SANA LÖYTYY RAAMATUISTAMME: MATT. 6:33,34: UUSI VUOSI VIIMEISTÄÄN: KRISTOKRATIAHALLITUKSENKANSSA: ISÄ, JA POIKA MUKANA, KAIKESSA TEKEMISESSÄ. JEESUSPOIKA ON ❤️ TULLUT TÄNNE SUOMEENKIN: AIVANVAIN:AUTTAMISMIELESSÄ MEITÄ JA PYYTÄÄ MEITÄ KULKEMAAN:HÄNENVIITOITTAMIANSA: VARMOJA TEITÄ. KIITOS. SIINATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000