Perussuomalaiset

Toni Seppänen

Vaje ei ratkea vaikka eläkkeelle pääsisi vasta arkussa

Eläkeikää ollaan nostamassa päivästä, viikosta ja puhujasta riippuen 3:lla tai 5:llä vuodella vedoten kohonneeseen eliniänodotteeseen ja kestävyysvajeeseen jonka väitetään aiheutuvan suurista ikäpolvista. Tulevaisuudessa tiskiin lyödään yhä isompia lukuja.

Mikäpä siinä jos töitä todella olisi tarjolla ja töissä saisi olla työuran loppuun asti, näinhän ei enään ole eikä tule olemaan tulevaisuudessakaan.

Kyseessä on varainsiirto veronmaksajien ja ammattiliittojen taskusta eläkeyhtiöiden sekä elinkeinoeälämän taskuun joka tulee myös johtamaan voimakkaaseen matalapalkkatöiden lisääntymiseen kuitenkaan lisäämättä oleellisesti työpaikkojen tai verokertymän määrää.

Kestävyysvajeesta puhuttaessa on hyvä muistaa että se muodostuu kaikista niistä jotka syövät enemmän kuin tuottavat.

Huonolaatuinen maahanmuutto aiheuttaa taloudellista ja sosiaalista kestävyysvajetta suoraan ja epäsuoraan. Jotta eläkeiän nostosta olisi oikeasti jotain hyötyä tulisi myös maahanmuuttoa rajoittaa ja sitä kautta monivaikutteisesti pienentää vajetta.

Vapaa työvoiman liikkuvuus on esimerkiksi tuonut uudellamaalle 100.000 virolaista, jostain se on pois ja näillä määrillä ei kyse ole lillukanvarsista. Ei edes kokonaisista lillukoista vaan lillukkapelloista.

Ei pahalla virolaisille mutta näin se vaan on.

Vähemmän menoja enemmän tuloja, helppoa jos on halua ja rohkeutta.

Miettikääpä tuntemianne ihmisiä, missä ammeteissa ja millä aloilla toimivat he jotka todella eläköityvät perinteisen mallin mukaisesti? Itse en heitä juurikaan tunne ja he jotka ovat eläköityneet saavutettuan eläkeiän kynnyksen toimivat aloilla tai toimenkuvissa jotka huominen pyyhkii pois ellei eilinen sitä ole jo tehnyt.

Eläkeiän nostaminen ei yksinkertaisesti ratkaise kestävyysvajetta vaan sen ratkaisee keskittyminen omien asioiden oikealle tolalle saattamiseen, keskitytään niihin asioihin jotka edesauttavat Suomen ja suomalaisten hyvinvointia.

Huonoa valtiontaloutta ei ratkaista kylvämällä rahaa muille maille vierahille, sieltä ei ole satoa luvassa. Ratkaisu ei myöskään löydy työtätekevän kansanosan näännyttämisestä.

Ratkaisu löytyy terveestä kansallisesta itsekkyydestä, Suomi elää siitä tai kuolee sen puutteesta.

Meillä on vielä perintöä jota vaalia, miten sinä haluat sitä vaalittavan ?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000