Perussuomalaiset

Toni Paussu

Vuosaaren rakentaminen ja luonto

2 kommenttia

Vuosaaren rakentaminen ja luonto

Huolestuneena seuraan Vuosaaren rakentamisbuumia asukkaana sekä kuntavaaliehdokkaana. Vallalla on käsitys, että Vuosaareen voidaan rakennuttaa uusi siirtokunta tuhansine asukkaineen, joka oikeuttaa pilkkomaan kalliot ja metsiköt. Tämä ei valtaosalle vuosaarelaisista sovi. Olemme muuttaneet saarelle luonnon ja väljyyden perässä. Osa asukkaista on edullisien neliöhintojen perässä, mutta kuitenkin. Yksittäiset asiat muodostavat kokonaisuuden, vuosaarelaisuuden.

Kiihtyvällä tahdilla Meri – Rastilan metsää ja kalliota ollaan louhimassa kolmen hehtaarin verran uusille asunnoille, puistoja ollaan pienentämässä ja luonnonsuojelualueelle ollaan niin ikään kajoamassa. Viherkäytävät ovat kapenemassa. Asemakaavassa luontoalueiden kohdalla on yhä suuria ongelmia etenkin Pohjavedenpuistossa ja Ullaksenpuistossa. Ongelmia on myös Kurkimoision kohdalla. Kaavaillut asukasmäärien lisäämiset kuluttavat Vuosaaren pieneksi jäävät metsäkaistaleet, jotka jauhautuvat pölyksi lähialueiden asukkaiden ja virkistyskäytön lisääntyessä.

Kannatan Vuotien päälle rakennettavaa kantta ja tämän päälle ja reunaan rakennettavia taloja. Kannatan myös Vuosaaressa metron upottamista syvemmälle ja metron päälle rakentamista. Näin toimiessamme saamme säilytettyä Kallahdenniemen ja Sipoonkorven välisen ekologisen yhteyden.

Tutkimusten mukaan ihmisten hyvinvointiin vaikuttaa oleellisesti luonnon läheisyys, niityt, metsät ja rannat. Uhraammeko hyvinvointimme pois massarakentamisen edessä?

Ennusteen mukaan Vuosaareen 12600 asukasta lisää 2035 mennessä

 

Vuosaari: Kurkimoisio 350, Kallvikintielle suunnitellut muurimaiset kerrostalot 600, Lokkisaarentie/Punakiventie alue, Merikorttikuja 6, 250, Vuosaaren keskustaan muutamat tornitalot yht. alueelle on suunniteltu 2800 asuntoa ja 5000 asukasta, Meri-Rastila 5400, Vartiokylänlahden ympärysalue 7500hlö(uudelleen käsittelyssä), Villenkallio 650, pohjoinen ostoskeskus 350, listaa voisi tässä jatkaa pitkään.

Rajattoman asukasmäärän kasvun ennusteet eivät ole tätä päivää.

Mikä tulee olemaan Helsingin asuntojen tarve tulevaisuudessa?

Vuosi 2020 oli suuntaa antava tulevasta. Etätyö on tulevaisuutta ja Helsinki ei ole enää niin houkutteleva asuinkohde, kuin menneinä vuosikymmeninä, jolloin kaikkien oli mentävä joka päivä fyysisesti työpaikalle. Viime vuonna Helsingistä muutti 2935 asukasta enemmän kuin uusia tuli tilalle.

Helsingin saamasta nettomuutosta viime vuonna 66 prosenttia oli vieraskielisiä, kasvu koostui valtaosin ulkomaalaisista ja tämä suuntaus tulee mitä todennäköisin sellaisena pysymään. Koko Helsingin seudun nettomuutosta kolme neljäsosaa( 75% ) oli muita kuin suomen ja ruotsinkielisiä. Tämänkö takia Vuosaari rakennetaan täyteen?

Helsinkiin kaavaillaan uusia asuinalueita ja olemassa olevia alueita tiivistetään kiihtyvällä tahdilla. Kaavailtuja asukasmääriä ja alueita mm.: Hernesaari 7600 hlö, Malmin lentokenttä 25000 hlö, Kuninkaantammi 5500, Pasila, Kalasatama ja Östersundomin liitosalue 100 000.

 

kaupunginvaltuutettu Vuosaaresta

 

Kesäkuun kuntavaaleissa on ratkaisevaa, miltä alueelta kaupunginvaltuutetut tulevat valituksi. Vuosaarelaisen ei vallitsevassa poliittisessa tilanteessa kannata äänestää ehdokasta Töölöstä tai Etelä-Helsingistä. Heille sopii Vuosaaren täyttäminen kerrostaloilla.

Vuosaaren puolesta

Toni Paussu

Kuntavaaliehdokas(PS), Hki

040-555 3885

https://vuosaarilehti.fi/2021/04/15/mielipide-villenkallion-asemakaavan-paivitetysta-osallistumis-ja-arviointisuunnitelmasta/

https://issuu.com/tietokeskus/docs/20_11_04_tilastoja_11_vuori_kaasila/161

https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2020-12-02/vuosaaren-keskustaan-nousee-tornitaloja-tutustu-tulevien-vuosien-hankkeisiin

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
on maisemat muuttuneet
#1

Minä muistan Vuosaaren vielä 1960-luvun lopulta. Miten ihanaa oli matkustaa sillan yli ja vastaan tuli rauhallinen metsikkömaisema molemmin puolin tietä. Ihana rauhan tunne! Ihana tilan tunne.

Talot oli matalia, sellaisia Merikorttitien korttelien tapaisia. Pieni ostari siellä Kalvarin päässä, mini lampi.

Mutta nyt: mamu-keskittymä.

Peruskysymys: kuka haluaa ylipäätään muuttaa Vuosaaren mamu-alueelle?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Paussu Yrittäjä
#2

Kieltämättä 1960-luvun maisemat ja meno Vuosaaressa ovat muuttuneet. Todennäköisesti mamutilanne on hieman tasapainottumassa kovan rahan asuntojen lisärakentamisen myötä. Haasteita kuitenkin jää. Alueena tämä Vuosaari on mahtava, kaikenlaista aktiviteettia voi harrastaa poistumatta kotisaaresta. Itse kyllä viihdyn.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000