Perussuomalaiset

Toni Paussu

Katujen turvallisuus saatava takaisin

5 kommenttia

Kouluväkivalta ja nuorten tekemät ryöstöt sekä tapot

Yhteiskunta on raaistunut kuluneiden parin vuosikymmen aikana. Saamme valitettavasti jatkuvasti lukea lehdistä sekä somesta nuorten tekemistä vakavista kiristyksistä, pahoinpitelyistä, ryöstöistä ja kaikkein pahimmasta, hengen vaativista väkivallanteoista. Viimeisimpänä Helsingin rautatieasemalla tapahtunut 24-vuotiaan puukotus.

On uskomatonta, että Suomessa varastetaan vaatteita suoraan päältä. Tavaraa että rahaa on myös ryöstetty, puukollakin uhattu. Tapahtumat Lauttasaaressa, jossa lähes samanaikaisesti tapahtui kaksi uutiskynnyksen ylittänyttä ikävää tapausta, törkeä ryöstö, jossa 3-5 poikaa on uhattu puukolla. Toisessa tapauksessa, jossa oli yleistymässä oleva Rodman-ilmiö.

Nuorisoporukat ovat aseistautuneet astaloin, puukoin ym. välineistöllä ja hyökkäykset yksittäisiä henkilöitä kohtaan tehdään joukolla. Yhteiskuntamme voi huonosti, vasta 16-vuotias on poliisin vanha tuttu, Rodman-ilmiö, etniset yhteenotot ja jengit, yhä useampi kantaa teräasetta. Kehityskulku on huolestuttava.

Itä-Helsingissä häiriköi 30-40 nuoren joukko, johon poliisi sekä järjestyksenvalvojat joutuvat puuttumaan tuon tuosta metroasemilla ja sen liepeillä. Pahoinpitelyt, epävarmuus turvallisuudesta ja pelko ovat vallanneet koulut, ostarit ja kadut.
Koskelassa teinipojan kuolemaan johtanut tapaus. Alppipuiston joukkoryöstön yritys ja Kannelmäen törkeässä ryöstössä tekijöinä olivat 14-15 vuotiaita. Listaa voisi valitettavasti jatkaa aikalailla.

Kouluväkivalta on vakava ilmiö kaikissa olomuodoissaan, henkisesti sekä fyysisesti toteutettuna
Hirttämisyritykseksi kärjistynyt koululaisen väkivaltakierre sai jatkua jopa puoli vuotta Päijät-Hämeessä. Oppilaat alistuivat vaikenemaan tuomitun väkivallasta, koska pelkäsivät poikaa. Tekijä on 15-vuotias.

Näin ei voi jatkua. Etsivään nuorisotyöhön, lastensuojeluun ja moniviranomaisyhteistyöhön on saatavat lisää rahaa ja tekijöitä. Siirryttäessä lapsuudesta nuoruusikään, epäluottamus aikuisia kohtaan kasvaa. Nuorten luottamussilta aikuisiin on haasteellinen. Nuorilla on kirjoittamaton hiljaisuuden koodi, aikuisille ei kerrota, kantelijaksi ei kukaan halua leimauta. Luottamussilta vihjepuhelin nuorille, johon voi soittaa ja kertoa anonyymisti mitä koulussa tapahtuu ja mihin aikuisten täytyy puuttua.
Helsingissä ja Suomessa tulee kiinnittää huomiota koulukiusaamisen jonkinlaiseen tiedostamisen tasojen oivaltamiseen ja sitä kautta ehkä kiusaamisen hallintaankin.
Yleisesti koulukiusaamiseen on suhtauduttu ajoittain jopa välinpitämättömästi.
Turvattomuuden ja pelon ongelmat eivät jää pelkästään nuoruusvuosiin, ne siirtyvät aikuisena terapiakäynteihin, epäonnistuneisiin parisuhteisiin, työpaikoille sairauslomina jne. Meillä Suomessa ei ole varaa menettää yhtään nuorta tähän kierteeseen.
Sisäministeri Ohisalo ja ylikomisario Taponen selittelevät asioita parhain päin. Selvään Suomen sisäiseen turvallisuuteen liittyvään ongelmaan tulee puuttua välittömästi ja palauttaa sisäinen turvallisuus ja turvallisuuden tunne kansalaisille ja luotava uudelleen turvallinen yhteiskunta.
Viranomaistoiminta ei yksistään riitä, vastuu on myös vanhemmilla.
Katujen ja koulujen turvallisuus saatava takaisin

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Tonikin. Kaikkialle Suomeen: Tunnustuksellinen Uskontokasvatus, Vaikka siitä äläkän nostavat ne henkilöt joille se on Hulluutta, Ja Ovat menossa Helvettiin kuolemansa jälkeen. Muussatapauksessahan: He tekevät tästä Suomesta helvetillisemmän paikan, mitä tämä tänäpäivänä vielä
On. Myös KRISTUS takaisin Suomeen,
Ennenkuin Kukka puhkeaa tuomeen. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Mamujengit ovat suurin uhka.
Tytöille ja naisille kaikki mamu-miehet ovat illalla liikkuessa uhka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Paussu Yrittäjä
#5

Valitettavasti kasvavissa määrin asia on mainitsemallasi tavalla. Mainitsemisen arvoista on myös nuorisojengien aseistautuminen, kuten saamme kiihtyvällä tahdilla lehdistä lukea. Tähän kehityskulkuun muutosta jo nyt käsillä olevissa kuntavaaleissa äänestämällä Perussuomalaisia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Palautus laiva
Vihainen
#3

Ei näin ”Etsivään nuorisotyöhön, lastensuojeluun ja moniviranomaisyhteistyöhön on saatavat lisää rahaa ja tekijöitä”

Rahaa ko. maahanpäästetylle porukalle on jaettu Suomessa ja Hgi:ssa ja joka kaupungissa ja kunnassa paljon (miljardeja vuodesta toiseen).

Nyt on tehtävä oikeat vaikuttavat korjaavat toimet: ko. suku-klaanit rahdataan laivaan ja laiva lähtee kohti heidän omia maitaa, jossa he voivat paremmin toteuttaa kulttuurellista toimintaansa, eikä heidän tarvitse kärsiä Suomessa, Suomea jota he kovasti vihaavat ja osoittavat sen toimillaan.

Suomi eikä kaupunkimme tarvitse tätä tuhoa ja rahastusta enää yhtään, vaikka ns ”aseman-lapset” tästäkin tapauksesta tarinoi ja puolustelee ”ovat nykyisin herkkiä ”puolustamaan kunniaansa” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007931564.html ja poliisi selittelee ja silittelee: silittelyjärjestöiltä rahoitus pois ja poliisissa pitää tehdä henkilöstäuudistus !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Paussu Yrittäjä
#4

”Ei näin ”Etsivään nuorisotyöhön, lastensuojeluun ja moniviranomaisyhteistyöhön on saatavat lisää rahaa ja tekijöitä” ”

On myös suomalaisia lapsia ulkomaalaisten lisäksi, joidenka elämä täytyy palauttaa raiteileen. Tässä minun tekstissä ei pelkästään viitata ulkomaalaisiin. Paljon on myös täysin suomalaisista sukujuurista olevia lapsia ja nuoria hakoteillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000