Perussuomalaiset

Teemu Tares

Aloite työttömyyden poistamiseksi

Tein jo jonkin aikaa sitten työajan pidentämiselle vastakkaisen kansalaisaloitteen TYÖTTÖMYYDEN POISTAMISEKSI JAKAMALLA TYÖAIKAA sekä sallimalla nykyistä laajemmat palkkajoustot, mutta aloite sai käsittämättömän vähän kannatusta, vaikka kyseessä oli vain ehdotus asian pohtimiseksi.

Linkki on tässä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1392

Tieto aloitteesta on aiemmin toimitettu myös useille Vasemmistoliiton, Vihreiden ja Perussuomalaisten puoluetoimistolle sekä Suomen noin kolmellekymmenelle työttömien yhdistykselle, joita pyysin toimittamaan tietoa eteenpäin mahdollisimman monelle työttömälle sekä eri sidosryhmille.

Koska kannatusta tuli näin vähän, niin johtopäätökseni on, että näiden yhdistysten edustajat eivät ole vieneet tietoa eteenpäin, eivätkä siten rehellisesti aja työttömien etua. Voipa jopa olla niin, että työttömyys on näiden yhdistysten etu, eikä leipäpuun haluta ainakaan kuihtuvan.

Suomen yli 400 000 työttömässä on kuitenkin suuri potentiaali, jota pitäisi voida käyttää ja johon pitäisi saada yhteys työttömien oman edun nimissä. Myös työvoimaviranomaiset ehdottomasti kieltäytyivät antamasta minulle mitään kontaktipintaa työttömien suuntaan.

Voi olla, että aloitteessa työajan jakamisen sijaan olisi ollut parempi puhua osa-aikatyön lisäämisestä, joka on aivan sama asia sikäli, kuin kokopäivätyötä muutetaan osapäiväiseksi. Se varmaan olisi ollut helpommin sulateltavissa kuin työajan lyhentäminen.

Pyydän teitä miettimään uusia aloitteita, koska työttömyydestä on tullut erittäin vakava ongelma kotimaallemme, kun eurossa ainoa keino joustaa on irtisanominen.

Huom! Ehdotan puolueellemme erikseen myös sen miettimistä, miten Chilen ihme (klikkaa tästä) tehtäisiin Suomeen sovellettuna. …

*

Voisiko jokaiselle kansalaiselle esimerkiksi perustaa henkilökohtaisen sosiaalitilin, jonne työaikana kerrytettäisiin ansio-, eläke-, työttömyys-, sairausvakuutus- yms. verot ja maksut tavanomaiseen tapaan?

*

Kansalaiset maksaisivat merkittävän osan veroistaan säästöön itselleen ja näkisivät varojen kertymisen konkreettisesti omalla sosiaalitilillään. Näin verojen maksu tulisi nykyistä paljon kannustavammaksi!

Tuet vähennettäisiin omalta tililtä ja ne olisivat esimerkiksi 2000,-/kk niin kauan, kun tilillä on rahaa, jonka jälkeen putoaisi vähintään puolta pienemmälle perusturvalle. Jos myös työpoissaolot maksettaisiin omalta sosiaalitililtä, niin se ehkäisisi luvattomia poissaoloja tehokkaasti.

Tilille kertyneet varat saisi käyttää eläkeiän jälkeen 20 vuoden aikana, jolloin esimerkiksi miljoonan euron säästöllä eläkkeeksi tulisi 4000,-/kk. Jäännöksen saisivat perilliset hyväkseen perintöverojen vähennykseen.

Tasa-arvon vaatimusten mukaista on, että eläkkeet ja muut tuet tulisivat kaikille samalla ajalla ja absoluuttisesti yhtä suurina, koska ei ole oikeudenmukaista, että summat ovat valtavan erisuuria, kuten nykyisin. Todellisuudessahan olemme jokainen eläkkeellä samassa asemassa eli työelämän ulkopuolella.

Suurituloiset pystyvät itse säästämään itselleen riittävästi pahanpäivän varalle korkeista työtuloistaan. Näin väistettäisiin sekä eläke- että työttömyyskorvauspommit.

Tarvitaan kannustavia, oikeudenmukaisia ja oikeasti merkittäviä muutoksia verotukseen ja sosiaalitukiin. Esimerkiksi muiden maiden kansalaisille maksettavista tuista on tehtävä vastikkeellisia niin, ettei tukia voi saada lainkaan, ellei ensin ole maksanut niitä veroina.

Kaikki vanhakantaiset ja uudemmatkin epäkohdat, haittamaahanmuutosta ulkomaiden hyväksi otettuihin velkoihin, on poistettava yksi kerrallaan.

Kaikkea toimintaa kannattaa parantaa kokoajan, jatkuvasti pienin askelin, kertarysäysten sijaan! Niin toimivat tutkimusten mukaan esimerkiksi suuret ja menestyvimmät amerikkalaisyritykset. Isot äkkinäiset muutokset saavat koko organisaation hämilleen, sekaisin, jumiin ja jopa polvilleen.

Vanha ajatus, että ”parempi kertarutina kuin ainainen kitinä” on VIRHEELLINEN ja siitä pitää siirtyä parempaan kehityskulttuuriin. Emme tarvitse SOTE-rysäystä, vaan pitää korjata vain sitä mikä ei toimi. Siten vältetään suuret kustannukset ja riskit, ja yhteiskuntamme toimintakyky paranee jatkuvasti.

Chile_GDP.jpg (klikkaa tästä)

Chilen (sininen) ja Etelä-Amerikan (punainen) bruttokansantuote henkilöä kohden.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000