Perussuomalaiset

Tatu Tyni

JOHN WICK 3 Parabellum

2 kommenttia

No niin, John Wick 3 on nähty. Kahta ensimmäistä elokuvaa en ole nähnyt muuten kuin useiden youtubeclippien kautta.

Äärimmäisen väkivaltainen elokuva. Miten ihmeessä on K16 eikä K18? Väkivalta tulee läpi koko elokuvan, aivan alusta loppuun saakka. Yksittäisenä katsojana tuntuu vastenmieliseltä väkivaltamässäilyltä, jolla ei ole katsojaan rakentavaa vaikutusta.

Mutta perehdytään ensiksi tarinaan (yhden katsomisen muistikuvilla).

Alussa näkyy New Yorkin Vapaudenpatsas (tarot-korttien taikuri, googleta vapaudenpatsas ja esoteeriset merkitykset). Sitten mennään mukaan armottomaan takaa-ajoon, koska edellisessä elokuvassa Wick oli listinyt kansainväisen High Table-salamurhaajajärjestön jäsenen. Hänestä tulee järjestön vihollinen ja hänen hengestä luvataan 14 miljoonaa dollaria.

Tästä alkaa brutaali meno, jonka action on huikeasti tehty. Samoin näyttelijät ovat todella tarkasti castattu ja tekevät työnsä huikeasti. Ohjaaja Chad Stahelski pitää huikean kameratyön kasassa esimerkillisesti. Jokainen, joka on jotain kuvannut, ymmärtää helposti kuinka paljon vaatii jo elokuvan 5s materiaalin tuottaminen.

Tarina on satu, jossa kuvataan Eliitin ikuista tappelua keskenään. Ne henkilöt, jotka Wickiä olivat auttaneet edellisessä elokuvassa, joutuvat järjestön sääntöjen rikkomisesta rangaistuiksi. Yksi ei sulata rangaistusta ja hänen päämajansa on New Yorkin Continentalissa (manner). Eliitin kansainvälinen verkosto tulee esiin, eri mannerten toimijat.

Viimein Wick hakeutuu “armahdusta “ etsien erämaahan – Orion tähden perässä (lue: Osiris ja googleta Orion ja Osiris). Eli Eliitin aivan alkujuurille. Täällä Wick tapaa “pääpomon” ja uhrausten kautta saa anteeksiannon. Hän on taas liigan jäsen, Eliitin palkkatappaja.

Wick palaa nykiin liigan jäsenenä ja kunnioitus häneen on palannut. Wick ei kuitenkaan pysty katsomaan sivusta, kun häntä auttanutta Continentalin pomoa aletaan rangaista. Wick hyppää uuteen, entistä hurjenpaan sotaan.

Parabellum – Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan. Elokuvan alaotsikko voisi myös olla – joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.

Elokuvassa tapetaan ihmisiä ympäri maailmaa ilman, että sivulliset niihin puuttuvat. Mutta näinhän on Eliitin välisissä sodissa aina ollut. Eihän Irakin sotaankaan puututtu, vaikka sinne hyökättiin tekosyitten nojalla.

Tällainen elokuva. Imdb.com 8,0 tähteä.

Mitäs suomalaiset “aasintuntijat” ovat elokuvasta kirjoittaneet? Tässä hesarin assanvessanseinäkirjoitus aiheesta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

En ole nähnyt, enkä ole kiinnostunut.

Miksi kirjoitit tällaisesta elokuvasta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Arvostelu alkaa väkivallan kritiikistä, mutta jo toisessa kappaleessa päädytään toistamaan huikeaa castausta ja kuvausta.

Loppuhuipennus arvostelussa on dissata muita arvostelijoita aaseina.

Perustavasti persua, miksiköhän tyyppi ei ole kulttuurielämän vaikuttaja?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000