Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Keskustan ja kokoomuksen umpivedätys

4 kommenttia

Perussuomalaisten puoluekokous on pidetty ja Timo Soinin seuraajaksi valittiin siis Jussi Halla-aho ylivoimaisella äänienemmistöllä. Samalla puheenjohtajistomme vaihdettiin nuivempaan kaartiin. Tämä oli perussuomalaisen kentän tahto ja näillä mennään eteenpäin. Tiedossa on nyt linjan kirkastuminen parin vuoden hallitustaipaleen jälkeen. Tämä tekee puolueellemme hyvää, vaikka tässä tekemiämme valintoja on demonisoitu opposion ja hallituskumppaneiden toimesta.

Tänään sitten saimme tietoon, että keskusta ja kokoomus eivät halua jatkaa hallitusyhteistyötä kanssamme. Ainoa asia mitä Jussi Halla-aho on vaatinut on se, että hallitus noudattaa hallitusohjelmaa. Voi siis todeta, että kyseessä on keskustan ja kokoomuksen umpivedätys. On ollut puhetta arvopohjasta, jolla nyt tämä hallitus tehtiin toimintakyvyttömäksi juuri keskustan ja kokoomuksen toimesta. On täysin absurdia vaatia sitä, että perussuomalaiset suostuisivat kaikkiin hallituskumppaneiden vaatimuksiin. Oppositio huutaa samaa mantraa eli ”äärinationalistinen” puolue ei kuulu hallitukseen.

Käytännössä koko episodi on raakaa demokratian halveksuntaa eli nyt Jussi Halla-ahon valinnan takia yhteistyö vietiin pöntöstä alas. Kuitenkaan en usko, että perussuomalaisten tai minkään muunkaan puolueen valinnat johtotehtäviin kuuluvat ulkopuolisille. Se pitäisi riittää, että sovitusta pidetään kiinni. Mutta nyt vedätettiin kunnolla ja tämän vedätyksen tuloksena perussuomalaiset heitetään hallituksesta pihalle.

Nyt onkin perussuomalaisilla aika kirkastaa linja uuden johdon vetämänä. Maahanmuuttokriittisyys, EU-kriittisyys, hyvävelikerhojen vastustus ja muut vastaavat asiat nousevat meillä nyt enemmän esille. Tällä tulemme nousemaan takaisin keskiöön ja parhaimmillaan voimme seuraavien eduskuntavaalien jälkeen olla vaankieliasemassa. Lähdemme siis puolueena kohti uutta nousua.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Mikael
Iloinen
#1

Toivottavasti Soini ja lakeijansa nyt viimein ymmärtävät, mihin paskaan lähtivät mukaan. Esimerkkinä Orpo ei äänestänyt taakanjakoa vastaan, mutta persupuudelit kyllä äänestivät hallintarekisterin puolesta. Jos joku vielä ihmettelee kannatuksen hiipumista, ei voi olla hirveän korkealla äo:llä varustettu. En vaan käsitä, miksei tätä osattu nähdä ennalta. Vai nähtiinkö, mutta yhden miehen tavoitteiden täyttyminen kiilasi puolueen pidemmän tähtäimen menestyksen edelle?

En haluaisi sanoa, mutta mitäs minä sanoin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Eipä masennuta. Pieni paussi tekee terää.
Halla-Aho osaa kyllä pitää huolen siitä, että seuraaviin eduskuntavaaleihin kova ja äänekäs linja on se ainoa oikea. Nyt ei auta hölläillä vaan on pantava pökköä pesään. Liika kohteliaisuus, mediahiljaisuus ja tiedottamattomuus on hylättävä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Aika erikoinen kaveri EU-kriittiseksi, tuo Halla-aho. Eihän mies suostu lähtemään Brysselistä hyväpalkkaisesta EU-toimestaan millään ilveellä! Taitaa rakastaa EU:ta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Äänestäjä
Vihainen
#4

Kokoomuksen kelkka oli liian houkutteleva Soinille, sen myötä suli kannatus ja Kokoomus vielä viskasi koko puolueen ulos hallituksesta. Uskomatonta tumpulointia. Nyt saadaan sitten uusliberalismia oikein olan takaa kun hallituksessa istuu Kokoomus ja kaksi heidän agitaattoriaan eli Sipilä ja Berner.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000