Perussuomalaiset

Suvi Karhu

Palautetta ja tunnelmia vaalikentiltä

5 kommenttia

Vaaleissa on loppurutistus jäljellä ja historiallisen vilkas ennakkoäänetys päättyi eilen. Moni äänestäjä odottaa yhä sunnuntaita ja virallista äänestyspäivää. Niin kuin eräs äänestäjä minulle sanoikin, hän äänestää aina varsinaisena päivänä, sillä siinä on jotain juhlallista marssia Suomen lipun liehuessa lähiäänestyspaikalleen suorittamaan tärkeää oikeuttaan. Eräs toinen äänestäjä taas kertoi minulle, miten he koko ison kaveriporukkansa kanssa kokoontuvat aina ennakkoäänestyspaikan lähistölle ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä ja käyvät yhdessä isolla porukalla äänestämässä. He pitävät sunnuntaina isot omat vaalivalvojaiset ja jännittävät ehdokkaansa puolesta.

Useat äänestäjät ovat kertoneet, miten innoissaan he ovat Perussuomalaisten gallup-noususta ja kuinka he odottavat ja toivovat, että asiat muuttuisivat. Koettu epäoikeudenmukaisuus, veronmaksajien rahojen käyttö toissijaisiin kohteisiin, vanhojen puolueiden epärehellisyys ja äänestäjien mielipiteiden ohittaminen. Viestejä on tullut niin vanhoilta Kokoomus- kuin Demariäänestäjiltä, miten ääni on nyt tullut Perussuomalaisille. Juttelin jopa pitkän tovin, postilaatikkorivistön luona erässä rivitalolähiössä jakaessani vaalimainoksia, erään entisen Kokoomuksen varavaltuutetun kanssa vuosikymmenien takaa, ja hänen suuresta pettymyksestään entistä puoluettaan kohtaan ja siitä, miten hän toivoo Perussuomalaisten nousua. Sain viestiä lähes 30 vuotta Demareissa olleelta henkilöltä, ja hän kertoi, että ensimmäistä kertaa elämässään hän äänesti jotain muuta kuin demaria, hän äänesti minua.

Tunnelma vaalikentillä on innokas, odottava ja toiveikas. Moni tietää, että Perussuomalaiset ovat oppineet neljän vuoden takaisesta virheestä uuden johdon ottaessa puolueen hoteisiinsa kaksi vuotta sitten. Luotto on palautunut, ja siitä ei muuta voi olla kuin erittäin nöyrä ja kiitollinen, sillä luottamusta ei ole helppoa voittaa takaisin. Perussuomalaiset ovat myöntäneet virheensä ja virheiden myöntämisen hetki on se hetki, kun oppimista voi jälleen tapahtua. Se on tehty. Nyt voimme jälleen jatkaa sitä tavallisen pienen ihmisen, tavallisen suomalaisen veronmaksajan, pienituloisen työläisen, eläkeläisen ja työttömän, keskituloisen hurjan verotaakan alla olevan duunarin tai toimihenkilön huolien ja murheiden tuomista esiin. Asumisen hinta, sähkön hinta, ruuan hinta ja polttoaineiden hinta kuriin, jatkuvat veronkorotukset kuriin. Jatkuva verovarojen tuhlaaminen kehitysapuun, humanitääriseen maahanmuuttoon, tuulivoiman syöttötariffeihin tai muuhun toissijaiseen on loputtava. Perussuomalaisia tarvitaan.

Vaalitulos tulee olemaan hyvin tiukka. Vaalikentillä äänestäjien keskuudessa on vallinnut suuri yksimielisyys siitä, että SDP:n ja Perussuomalaiset ero tulee olemaan alle prosenttiyksikkö. Mutta kumpi on suurin puolue? Sen päätät sinä. Käy sunnuntaina uurnalla. Äänestämättä jättäminen on ääni ihan kaikelle sille, jota sinä vastustat. Älä jätä tilaisuuttasi käyttämättä, nyt on se hetki olla tämän maan pelastaja, supersankari. Sinä voit olla supersankari. Sinä.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Nämä ovat hyvin jännittävät vaalit.

Jännittävää on myös nähdä, kuinka korkeaksi äänestysprosentti nousee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
Vihainen
#2

Tähän kevääseen asti olen ollut Kokoomuksen kannattaja, mutta tänä sunnuntaina minä, ja kaikki ystäväni, äänestämme Perussuomalaisia!
Minusta on käsittämätöntä, että vuodesta toiseen syydetään rahaa kaikkiin järjettömiin ja tuottamattomiin asioihin, kuten sosiaalietuuksiin. Kuten Halla-aho sanoi, sosiaalietuudet ovat luksustuote, ja mielestäni meillä ei ole enää tällaiseen luksukseen varaa. Kokoomus lupaa aina vaalien alla pistää järkyttävät tulonsiirtovirrat säppiin, mutta tämäkään hallitus ei onnistunut siinä. Indeksit kyllä jäädytettiin alle vuoden 2014 tason, mutta tuokin taso on liian korkea veronmaksajalle. Aktiivimalli oli ihan hyvä alku, mutta se leikkaa liian harvoilta.
Toinen asia on toki maahanmuutto. Tänne ei tarvita enää yhtään nuoria miehiä notkumaan, ja nykyisetkin pitäisi laittaa töihin. On käsittämätöntä, että meidän maassa voi asua osallistumatta millään tavalla talkoisiin.
PS on ainoa aito oikeistolainen konservatiivipuolue. Pistäkää asiat kuntoon!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kiinnostusta PS ohjelmaan on paljon
Tyytyväinen
#3

Jos toimii aina samalla tavalla ja odottaa eri tulosta pätee vaaleihinkin.
Mikään ei tule muuttumaan haittamaahanmuuton suhteen, jos äänestää muita kuin persuja.
HS vaalipaneelissa kysyttiin puoluejohtajilta, mitä he sanoisivat tänne tulleille tp-hakijoille – welcome to Finland- kaikui suista. Jos odotan näin sanovien puolueiden torjuvan henkisesti ja taloudellisesti meille suuntautuvaa mamutusta, käy kuten ekassa lauseessani sanoin.
Kaikki myöntävät maamme talouden ahdingon hamuten kuitenkin maahamme täydellä ylöspidolla olevaa porukkaa. Maamme sos. ja terv. palvelut ovat nyt jo kuralla eikä edes kantis saa kunnon hoitoa.
Kun tuo muukalais joutoväki asutetaan, kiskotaan se veroja korottamalla suoralla tulonsiirrolla matuille. Punavihreät rkp mukana toitottavat jo nyt verojen korottamista.
Saamani nettoeuro on jo verotettu, ja kun sillä jotain ruokaa ostan, siitä lohkaistaan vielä valtiolle tietty vero%.

Kaikki laittomat säilöön kunnes heille tulee mieleen poistua maasta!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Louie
#4

Jos Perussuomalaiset ovat suurin puolue ja Halla-ahosta tulee hallituksen muodostaja alkaa lapsellinen hiekkalaatikkoleikki.
Puolue toisensa jälkeen ilmoittaa: Me ei leikitä teidän kanssa!
Kuulkaan samaa jankkausta vääristä arvoista.
Sitten joku muu ryhtyy hommaan ja sama laulu jatkuu, me ei haluta olla teidän kaa…..
Herää kysymys, mitä väärää on laittaa oma kansa etusijalle?
Me emme voi olla maailman sosiaalitoimisto.
Valtion ensisijainen tehtävähän on pitää huolta omista kansalaisistaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#5

Joo, sitähän se tulee olemaan, etenkin kun on kyse PS.
Yksi kaikkien puolesta ja kaikki yhden puolesta.

Poliittis_ilmasto yhdessä globaalisten seikkojen vuoksi asettaa politiikan uuteen valoon.

PS ovat herättäneet katsantokannoista riippumatta että mikä on Suomen kuin maailman suhde toisiinsa kunkin omassa yksityisessä elämässä.
Tavalla tai toisella,tykättiin tai ei !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000