Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Rinteen hallituksen tahtotila ohjelman toteuttamiseksi?

4 kommenttia

Somekeskusteluissa esiintyy jonkin verran puhetta Rinteen hallituksen pystyssä pysymisestä koko hallituskauden. Toki olen tuota itsekin pohtinut. Voiko pysyä pystyssä vai syntyykö erimielisyyttä monissa päätöksien alla olevista asioista, kuten puun riittävyydestä ja ennen kaikkea luulisi keskustalle olevan tärkeää millä varoilla rahoitetaan budjetin vuosimenoja. Enkä puhu nyt oikeista investointimenoista, joiden rahoittamiseen toki voi käyttää valtion omaisuuden myyntituloja. Toki siinäkin kohtuuden rajoissa.

Jo hallituksen ensi askeleilla näytti syntyvän eri mielisyyttä puun riittävyydestä kaikkien suunnitteilla olevien uusien käsittelylaitosten tarpeiksi vihreiden ministeri Mikkosen ja keskustan ministeri Kulmunin välillä. Näin niitä eri mielisyyksiä syntyy jokseenkin varmasti vielä monissa kohdin, eikä hallituksen päätöksien tekeminenkään ole päässyt vielä edes käytännön tasolle. Poistuuko vihreät hallituksesta, jos tai kun hallituksessa syntyy kestämätön erimielisyys uusien puunjalostuslaitosten luvista ja täten puun käytön lisääntymisestä?  

Katsotaan taipuuko keskustan vvm Lintilä budjetin vuosimenojen rahoittamiseen omaisuuden myyntituloista. Jos keskusta tuohon taipuu, niin sen luulisi olevan keskustan lopullinen tuho poliittisella kartalla. Niin ja onhan vasemmistoliittokin yhtenä hallituskumppanina ollut hyvinkin vastaan omaisuuden myyntiä ja varsinkin noilla tuloilla budjetin vuosikulujen rahoittamista. Poistuuko vasemmistoliitto noin tapahduttua hallituksesta kuten poistui Kataisen hallituksesta vuonna 2014, jolloin vasemmistoliitto ilmoitti eroavansa hallituksesta, koska puolue ei voinut hyväksyä hallituksen kehysriihiesitystä?

Yksi asia kuitenkin on mielestäni varma ja se on, Pääministerinä Antti Rinne haluaa jatkaa koko hallituskauden, joten paljon vielä voi tapahtua.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
eastfinn
#1

Kuitupuuta kyllä riittää, sahatavaraksi kelpaavasta puusta on jo nyt pulaa. Kuitupuusta saa myyntituloja jo 50 vuoden jälkeen, tukkipuu pitäisi olla ainakin 100 vuotiasta, venelautaa saa vasta 200 vuotiaasta puusta. Vaikka kuituipuusta saa vain puolet vs tukkipuu, niin houkutus isoisän tai isän istuttaman metsän myyntiin auttaa perikuntien rahapula. Luulisi Lintilän tietävän ettei lypsävää lehmää kannata myydä, ainakaan päivittäismenojen vuoksi. Ja tuollaisia menoja näkyi olevan listassa mitä aikovat rahoittaa omaisuutta myymällä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Sahapuun puutehan ei ole tai pidä olla esteenä uusien tehtaiden perustamisiin. Toistaiseksi on kuitupuuta tuoto vuosikausia Venäjältä ja tuskinpa sen tuonti kovin pian lakkaa tai mistäpä tuonkaan tietää.

Siihen hyväksyykö Lintilä normibudjettikustannusten maksamisen omaisuuden myyntituloista jää seurantaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

> Pääministerinä Antti Rinne haluaa jatkaa koko
> hallituskauden

Tärkeintä Rinteen kannalta oli saada hallitus nopeasti kokoon.

Seuraavaksi tärkeintä on saada voimaan AY-liikkeen ja muiden lobbareiden vaatimat lait. Nopeasti siksi, että hallitus voi hajotakin.

> Jo hallituksen ensi askeleilla näytti syntyvän
> eri mielisyyttä

Nämä erimielisyydet ovat vain nuorten ministerien kokemattomuutta. He eivät ole vielä tottuneet siihen, että aate on vain kauppatavara, joka myydään tai ostetaan henkilökohtaisen aseman edistämiseksi.

Jos vikurointi jatkuu vaihdetaan ministeri.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

> budjetin vuosimenojen rahoittamiseen

Jos raha meinaa loppua, käännytään taas shamaanin puoleen, joka sitten maksua vastaan muuttaa ennustetta. Tuo ennuste sitten asetetaan uuden budjetin rahoituspohjaksi.

Siinä, että hallitsijat ovat kääntyneet erilaisten oraakkelien ja ennustajien puoleen, ei ole mitään uutta. — Ja ennustajia löytyy niin kauan kuin maksavia asiakkaitakin. — Koska oraakkeli-nimitys on vanhanaikainen eikä kansa usko niihin, on ennustuksia tuottavan instituution nimi pitänyt vaihtaa. Nykyään se on tilastokeskus. Ennustajasta käytettävä nimitys vaihtelee eri aikakausina mutta tarve ennustusten ostamiseen, varsinkin toisten rahoilla, ei ole hävinnyt mihinkään; ja syykin on sama: saada kansa uskomaan hallitsijan puhuma valhe.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000