Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Onko Suomi oikeusvaltio perustuslain näkökulmasta?

On suorastaan tyrmistyttävää kuultavaa äskeisen Marinin hallituksen tiedostustilaisuuden annissa se, että miten vahvasti hallitus pohjaa ja perustelee kansalaisten vapaan liikkumisen oikeutta perustuslain kannalta. Nimittäin perustuslain 9 §, johon viitattiin, on säädetty sanatarkasti vapaasta liikkumisoikeudesta lain 1 momentissa näin; ”Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa”.

Siis maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella. Miksi tällä perustuslain säädöksellä ei kuitenkaan ole tälle hallitukselle, kuten ei edellisillekään, merkitystä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden kohdalla vaan heille on jopa järjestetty ilmaisia asuntoja sekä muutoinkin tuettu verovaroilla oleskelua maassamme? Mitenkään en usko, että hallitukset voivat perustella laittomasti maahan jäävien vapaata liikkumisoikeutta ko. lain 4 momentin perusteella, sillä mainittu peruste on käsittääkseni ollut perusteena oleskeluluvan saamiselle ainakin tilapäisenä. 

Onko niin, että maamme päättäjät ikäänkuin kuorivat lainsäädännöstämme ideologiaansa parhaiten sopivat kohdat ja muut jätetään huomioimatta? Tältä tämä poliittinen meno on alkanut vaikuttamaan vuosien saatossa yhä enemmän. 

Voimassa olevaan perustuslain (731/1999) liittyvässä HE 1/1998 on kirjoitettu mm. ”Tuomioistuimen olisi annettava etusija perustuslain säännökselle, jos sen käsiteltävänä olevassa asiassa lain soveltaminen olisi ilmeisessä ristiriidassa perustuslain kanssa eikä lakia olisi säädetty perustuslain säätämisjärjestyksessä.” Siis perustuslaki on kaiken lainsäädäntömme yläpuolella. Miksi näin ei aina kuitenkaan ole? 

Tuo HE 1/1998 pitää sisällään yksityiskohtaisemman selityksen siitä, mitkä ovat perustuslain merkitys ja tehtävät.  

Perustuslaki vaikuttaa osaltaan siihen, miten kansalaisten yhteiskunnalliseen mielipiteenmuodostukseen perustuva maan poliittinen järjestelmä toimii. Kun perustuslaki käsitetään oikeudellisesti velvoittavaksi asiakirjaksi, tämä edellyttää, että perustuslaista ilmenevä valtiollisen vallankäytön järjestelmä ja tosiasiallinen vallankäytön järjestelmä ovat sopusoinnussa keskenään. Sopusointu on ollut monin kohdin hakusessa ja vallankäytönvälineenä mitä suurimmassa määrin. Näin mm. valtion vastuiden kasvattamisessa muiden jäsenmaiden velkoihin ja jopa niihin osallistumisessa sekä mm. laittomasti maassa oleskelvien suhteen. Perustuslakimme on ollut kuollut kirjain.

Esityksen perustelukohdassa 1.2. Perustuslain merkitys ja tehtävät

Perustuslaintasoisilla säädöksillä säädetään näissä maissa valtion itsenäisyydestä sekä valtion rakenteiden ja yksilön oikeusaseman perusteista. Yleisellä tasolla arvioituna perustuslait sisältävät säännöksiä ainakin seuraavista asiaryhmistä: Ao. kohdat on luettavissa linkistä, jossa yksi kohta kuuluu ”yksilön perusoikeudet ja muut yksilön oikeusaseman perusteet”. Tuosta on käsitettävissä, että perustuslaki koskee Suomen maassa laillisesti asuvien perusoikeuksia ja oikeusaseman perusteita. Ei siis laittomasti maassa olevien.

Ovatko päättäjämme Suomen kansalaisten ja laillisesti maassa asuvien ulkomaalaisten etuja ajavia kuten perustuslakiimme tarkoittaa vai ajavatko hallituspuolueet omaa ideologiaansa kansalaisten kustannuksella? Onko perustuslaista ilmenevä valtiollisen vallankäytön järjestelmä ja tosiasiallinen vallankäytön järjestelmä laisinkaan sopusoinnussa keskenään kuten tulisi olla? Maassamme lienee tälläkin haavaa tuhansia laittomasti maassa olevia perustuslain vastaisesti vapaan liikkuvuuden piirissä hallituksen myötävaikutuksella.

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
#1

Oikeusministeri Anna-Maja-Henriksson (r) huomauttaa, että ”oikeusvaltiossa on aina pidettävä kiinni oikeusvaltioperiaatteesta”.

– Me emme saa käyttää valtaamme väärin. Tämä ei ole mielipidekysymys, vaan tämä on oikeudellinen fakta, Henriksson painottaa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/851cb7a6-1291-4254-af22-b3588e80b465

Mitenkähän mahtaa olla se poliittinen silmä perustuslain noudattamisessa kaikilta osin? Oikeusministerin soisi todellakin puolustavan yhtä voimakkaasti myös laittomasti maassa olevien poistamista maasta ja tarpeen mukaan säilöönottamiseen kunnes voidaan poistaa maasta. Vai kuinka oikeusministeri Henriksson?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#4

Viher-Kommunistit nuoleskelee Ruotsia tuolla päätöksellä !
RUOTSIA JONKA JOHTO ON TAHALLISESTI MURHANNUT TUHANSIA IHMISIÄ KORONAAN !!!!!
Ruotsia josta tauti nyt leviää Tornion kautta Suomeen ennätys vauhtia ! Tauti jota Tahallaan Ruotsin Hallitus levittää !

MAAILMAN TAPPAVIN TAUTI ON AIDS 79 Miljoonaa ihmistä on siihen jo kuollut !

SUOMI ON ”HOITANUT” sitäkin tautia ihan samalailla kuin Ruotsi !

Siis Homottamalla kansaa ja jopa lapsia !!! ja sen lisäksi pelaamalla ja suojelemalla Huume-Pakolaisbisnestä !!!!!!

Näitä pelejä on pelattu Suomessa mm. 70 Miljardin vuosuisilla sosiaali kuluilla joista valta osa menee juuri Huume/ pakolaisbisnekseen !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#5

Mihin Oikeusvaltio periaatteeseen voi perustua se että Suomi katsoo suu supussa kun Ruotsi Murhaa ihmisiä ???
Jos ne polttas vanhuksia kaasuuuneissa silloin joku voisi jotain sanoa mutta kun ne tapetaan tautiin joka tukehduttaa elävältä ne niin siihen ei kukaan puutu !!!! ??? Ja nyt saatana Suomi matkii ja apinoi noita murhaajia !!! Ja Tornio raja ei ole vieläkään kiinni vaikka siellä Vanhusten elävältä tukehduttaja Virus elviää nyt Suomen nopeiten !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Järkipersulla vankkoja mielipiteitä.

Taitaa Marininkin hallitus lähteä perustuslain 9§:n varjolla pitämään Tornion rajan avoimena Ruotsiin. Katsos se vapaa liikkuvuus eu:ssakin on schengen säännönmukaisesti voimassa. Näin, vaikka tosin on jäsenmaita jotka ovat tuota liikkuvuusoikeutta rajoittaneet. Suomi ei täysin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#7

Niin on ja totta kaikki !
Esim. Pakolais/Huumebisneksen rahoituksesta vielä otetaan esimerkki Rastila Helsinki
Huippupaikalle on rakennettu aivan järjettömiä määriä meren rantaan hienolle paikalle Kerrostaloja silmänkantamattomiin pakolaisille ja Huumehörhöille…
Tätä koko hommaa ei sosiaali kuluilla rahoiteta vaan siihen tulee muualtakin kaupungin ja Valtion rahaa….
AJATELKAA PALJONKO TÄHÄN PASKAAN ON MENNYT/ MENEE RAHAA ??? ja tämä on vain esimerkki koko Itä Helsinki on vastaavassa tilassa jos sinne joku normaali Huume vapaa Kanta Suomalainen erehtyy asumaan niin ainakin sen lapset on vaarassa joutua Hallituksen Pakolais/ Huumebisneksen uhreiksi
TÄMÄ ON IKÄVÄ KYLLÄ TOTUUS !
Kuka tämän järjettömyyden voi korjata ,voiko edes Persut vai tarvitaanko siihen 3. Maailman sota ?

Näitä paska alueita on Suomi pullollaa pienemmissä mittakaavassa ympäri maan !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#8

Otetaan toinen esimerkki Lapista Rovaniemi !
Kaupunki on niin sekaisin että paikalliset ei uskalla autoilla ajaa iltaisin (pyöräilystä tai kävelystä
puhumattakaan) kun huumehörhöt ajaa kahtapuiolta tietä ja penkoja ja jalkakäytäviä….
Siellä tämä niiden autolla ajo villitys on erinlaista kuin Pääkaupunkiseudulla joissa hörhöt seikkailee metroilla ja ratikoilla ym…

Rovaniemellä jouduttiin tekemään uusi jätteidenpuhdistuslaitos jossa jäämät muutetaan rakeiksi ja kylvetään lentokoneilla metsään koska Hörhöt kusi niin paljon huumeita viemäriin että niitä ei saatu puhdistetua ja oli vaarana että kaikki lähiseudun vedet pilaantuu huumeista !!!! Totta tämäkin !

Ja tätäkään ei rahoiteta periteisitä Pakoalis/Huumebisneksen rahoitus kanavia pitkin…

Persujen on saatava järkiin tämä maa !!! Persut on Suomen viimmeinen toivo

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juri
#2

Baja-Maja Henriksson se jaksaa jauhaa tuota oikeusvaltiota joka käänteessä.
Suomen valtio on Suomen kansalaisten valtio, jonka tehtävänä on kansalaistensa oikeuksien puolustaminen. Ei muiden.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

Onko ”kielisukulaisuus” riittävä peruste tulkita Suomen Perustuslakia siten, että muodostuu velvollisuus uhrata suomalaisten terveyttä? Vielä maalle joka tekee minimaaliset taloudelliset uhraukset kansalaistensa terveyden puolesta.
Tämähän on kuin 30-vuotinen sota. Silloinkin uhrattiin suomalaisia Ruotsin etujen puloesta. Näin se historia toistaa itseään.
Vai mitä Sanna?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000