Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Nyt tarkkana vaalikoneiden tuloksiin!

Julkistetut vaalikoneet näyttävät antavan etenkin kokoomuksen ehdokkaiden kohdalla erilaista tulosta omassa vaalipiirissäni, sellaista joka ohjailee äänestämään kokoomuksen ehdokkaita. Kokoomuksen ehdokkailla on vaalikoneiden, ainakin minulle tärkeissä, kysymyksissä vastaukset niin, etteivät ne vastaa kokoomuspuolueen johdon monissa yhteyksissä antamaa kuvaa puolueen ajamasta politiikasta. 

Muutama esimerkki vaalikoneessa olevista kysymyksistä sekä annetuista vastauksista.

1. Kun julkista taloutta tasapainotetaan, on keinoksi valittava leikkausten sijaan ensisijaisesti verotuksen kiristäminen.

Kokoomuksen edustajat ovat joko täysin tai jokseenkin erimieltä. Siis kokoomuksen vaaliehdokkaat eivät ole korottamassa verotusta myöskään välillisten verojen kohdalla, kuten arvonlisävero. Kuitenkin kokoomus on johdon mukaan ollut ensi sijaisesti tuloverojen alentamiseksi korottamassa arvonlisäveroa sekä muita välillisiä veroja. Tosin ruuan arvonlisäveron kohdalla ei olla ihan varmoja nostostakaan (jokseenkin puolet sanoo ”Jokseenkin samaa mieltä”.

2. Tuulivoiman rakentamista pitää tehostaa sujuvoittamalla lupakäytäntöjä ja keventämällä byrokratiaa.

Tässä kohtaa kokoomuksen ehdokkaat näyttävät noudattavan kylläkin kokoomuspu9olueen linjaa, mutta eivät sitten ota huomioon metsän hakkkuita tuulimyllyjen alta, jolla samalla on huomattavaa vaikutusta puhuttaessa ja päätettäessä metsänielujen määrästä. Tässä onkin huomattava ero mm. PS-ehdokkaiden vastausten kanssa, jotka eivät painota metsäalueille tulevaa tulivoiman lisätarvetta johtuen ilmeisesti juuri hakkuiden tarpeesta. Kokoomus siten näyttää kohdistavan ilmastotoimija ristiriitaisin päätöksin.

3. Suomen ilmastotavoitteesta ei voi tinkiä piiruakaan, vaikka talous sitä vaatisi.

Tämän kysymyksen kohdalla näkyy kaikkein parhaiten kokoomuspuolueen ja sen ehdokkaiden kanta. Kokoomushan on viimeksi eilen käydyssä vaalipaneelissa painottanut , ettei puolue tingi lainkaan ilmastotavotteista ja kuitenkin ehdokkaina on enin osa toista mieltä eli täysin tai jokseenkin eri mieltä olevia. Tällä kysymyksellä on mielestäni monille kansalaisille suuri merkitys oman talouden kannalta, joten ainakin tässä kohdi kannattaa miettiä mikä on tärkeintä puoluetta valitessa, sillä ei ehdokkaan itse ilmoittama kanta kuitenkaan ole sama kuin mitä puolue ajaa eduskunnassa ja EU-politiikassa. 

4. Bensiini ja diesel maksavat liikaa. Seuraavan hallituksen on laskettava polttoaineiden verotusta.

Tämä polttoaineverotus näyttä jakaavan kokoomuspuolueen ehdokkaita kahteen leiriin, veron alentajiien tai ei-alentajiin, melkein tasapäin. Mainittava on ps-ehdokkaiden kannattavan yksituumaisesti polttoaineverojen alentamista.

5. Liikenteen sähköistymistä on edistettävä uusilla tuilla.

Tämän kysymyksen kohdalla tulee ensimmäisenä mieleen kokoomuksen omakehu talouspuolueena, joka ei ainakaan näytä toteutuvan ehdokkaiden kohdalla, sillä melkein puolet ehdokkaista on valmiita tukemaan uusilla tuilla liikenteen sähköistämistä. Ilmeisesti kokoomus on jakamassa verotuloista rahaa yksiyiselle sektorille liikenteen sähköistämiseen. Miten tässä näkyy taloudellisuus?

6. Maahanmuuttajat ovat hyvä ratkaisu työvoimapulaan muun muassa hoitoalalla.

Tämä kysymys on paljon laajempi kokonaisuus työvoimapulasta puhuttaessa. Kokoomus on ajamassa EU:n ulkopuolelta tulevaa työvoimaa laajasti työvoimapulaan, vaikka meillä on hyvin suuri määrä kielitaitoista työvoimaa työttömänä. On kohtaamisongelma mitä suurimmassa määrin. Vai onko niin, että etenkin työvoimaa vailla olevat haluavat halpaa työvoimaa juuri maahantuotuna? Mikä merkitys on kielitaidolla työnantajille? Ilmeisesti ei minkäänlainen. Entäpä työkokemus alalla? Miksi työantajille ei kelpaa työttömänä olevat? Onko työmarkkinatuki liian korkealla tasolla ettei kannata mennä työhön? 

Kokoomuksen ehdokkaat ovat puolueen tavoin tuomassa näköjään maahan työvoimaa, kielitaidottomia ja ilman pätevyyttäkin alalle. Ainakin oma mielipteeni on se, että hoitoala vaatii kyllä kotimaisten kielien osaamisen tyydyttävästi. Kielikoulutus on annettava tulevien kotimaassa ennen Suomeen tuloa. Tuon pitää tulla työnantajien kustannettavaksi. Työnantajat ilmeisesti samalla kartoittavat myös kunkin pätevyyden alalle.  

————–

Tuossa muutamaan kysymykseen annetut vastaukset IS:n vaalikoneesta, jonka kysymykset näyttäisivät vastaavan pitkälti muiden koneiden kysymyksiä. Ainoa asia johon olisin itse toivonut esitettävän kysymyksiä olisi EU-politiikkaan liittyvät, jotka loistavat poissa olollaan. Tietenkin siitä syystä, että PS-puoluetta lukuunottamatta, muut puolueet ovat tukemassa ajettua politiikkaa. Suomalainen veronmaksaja on laitettu yhä kiristyvän jäsenmaksun maksajaksi ja paine korotukseen näyttää jatkuvan, sillä metsään liittyen asetuskin näyttää saavan kannatusta myös kokoomuksesta, vaikka asetukset ovat vahvaa noudatettavaa lainsäädäntöä. Ilman vastaan pullikointia. Tällä tavalla pannaan suomalaiset pikku hiljaa polvilleen. 

Äänestäjien kannattaa ottaa huomioon kunkin puolueen ajama politiikkaa joka saralla, eikä uskoa yksittäisen ehdokkaan mielipiteitä asioissa. Puolue, kuten kokoomuskin, ajaa omaa puolueen poliittista ohjelmaa. Noin vaikka kokoomuksen puheenjohtaja Orpo saattaa antaa eri yhteyksissä ristiriitaisia lausahduksia eri asioissa (äänestäjien sumuttamista tai puolueen linja epämääräinen). Äänestäjille jää tutkinnan paikka mitä mikin puolue ajaa eri asiakokonaisuuksissa ja sekin tulee huomioida miten vaikuttaa muuhun taloudessa.

Osallistu keskusteluun!


100 kommenttia
Nimetön
#1

Kokoomuksella ei tunnu olevan aikomustakaan hidastaa polttoneidetinden verotuksen kiristämistä. Luulisi että äänestäjillä olisi helppoa valita vaaleissa, kiristää omaa kokonaisverotusta vaiko ei. Joka tapauksessa ilmastoon ei voi vaikuttaa, vaikka Suomessa maksettaisiin bensasta tuhansia euroja litra, mikään summa ei muuta ilmaston suuntaa. sen sijaan jopa tuhansia hehtaareja tuulivoiman alle pilaa maamme aktiivisia hiilinieluja jopa tuhansiksi vuosiksi, kuten metsä katoaa myös asutuksen alle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Juuri näin, öljyä tulee käyttää niin kauan, kuin sitä on saatavissa, koska mm. teiden päälystäminen tarvitsee pikeä, ja bensat ovat vain ohuita tisleitä prosessista. Tosin nyt on pakko mainita, että se, mitä ollaan saatu raakaöljystä, saadaan myös puhtaalla teknologialla kivihiilestäkin, hiilivetyjä sekin, tosin kivihiili sisältää myös happea, joka auttaa selviytymään happikatastrofilta. Piki on luonnon tuote, mm. Kuolleenmeren pintaa pulpahtelee silloin tällöin luonnon pikeä, joka kertoo maankuoren prosesseista, jota ihminen itse asiassa käyttää teollisessa prosesseissa. Maankuoressa muhii biljoonia tonneja mnaaöljyä, joka olisi edullisempi pumpata pois ja tehdä siitä energiaa, kuin tuo raakaöljy joka tapauksessa tulee vuotamaan valtameriin geologisissa prosesseissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#17

Vaalikoneet eivät ole oikeita äänestäjän , neuvojia !? Siellä puhutaan toista ja tarkoitetaan toista ,,” siis äänestäjän harhautusta ” !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Halla-aho on tullut hulluksi! Eihän nyt todellakaan kannata uhrata muita maita tai edes ruveta sotimaan Venäjää vastaan jonkin Ukrainan takia. SE ON MIELENVIKAISTA!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Kivihiilen rikkiä on turha pelätä, rikkiä riittää tuliperäisillä alueilla yllin kyllin, joskin tuosta ei ole apua rikkihappojärvenä jossain Uuden-Seelannin alueilla (esim. Aucklandin alueella aktiivisessa tulivuoressa luokkaa miljoona kuutiota kiehuvaa akkuhapon vahvuista rikkihappoa). Mannerlaattojen saumat vuotavat sekä hiilimonoksidia että rikkiä ym. Tulivuorialueilla rikin louhiminen on varsin vaarallista touhua, ja siksikin ihmisen tulisi käyttää luonnon rikkipitoisia kivihiiliä, joka poltettuna lannoittaa rauhallisesti tuulten avulla laajoja metsäalueita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Eilen kuuntelin muutaman minuutin puolueiden edustajien vaalipaneelia. Orpo lohkaisi jotenkin niin, että pitää ottaa huomioon teollisuuden tarpeet ilmastonmuutoksessa. Ihan kuin eduskunnan pitäisi päättää mitä tuotteita ja millä tavalla niitä tuotetaan. Olen käsittänyt teollisuuden ja yritystoiminnan itse päättävän mitä tuotteita ja millä tavalla tekevät, eikä siihen tarvita eduskuntaa. No jaa ehkä kuitenkin verotukien maksumiehinä tarvitaan. 😉

Kokoomuksen ajamasta politiikasta, sen paremmin ilmastonmuutoksen johdosta kuin muutoinkaan, ei ota erkkikään selvää, sillä niin epämääräistä ja poukkoilevaa politikointi on. Ilmeisesti tuulen suunnasta riippuvaista kulloinkin. Ja se näyttää näkyvän myös ehdokkaiden mielipiteissä kokoomuksessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Näin on, Orposta ei ota selvää Erkkikään, mutta huoli kasvaa, onko kokoomus todellakin johtonsa kaltainen hihhuli, jos nimittely sallittua, vihreiden pehmolelu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Tuntuu siltä, että se menestyy vaaleissa, joka osaa rinnastaa puolueensa vaikka Saimaan norppaan tai pehmonalleen, Itämeren tilaan, kuontokatoon, metsiä ei ole enää lapsen lapsillemme ja muuhun sontaan, joka pehmittää kuvakuorisimmankin luonnontuhoajan. Kokoomuksen kova kuori on kuin käärmeen panssarisuomut, mutta myrkkyhampaissa muhii talouden tappavat veromyrkyt. Köyhien rahat joutuvat uusjakoon, totta kai malli saatu demareilta, joilta moraali on kadonnut lakkoaaltoihin, joiden tarkoitus on korvata ulkomaille lahjoitetut varat työntekijöille palkankorotuksina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Orpo oli sisäministeri, kun Sipilän avulla päästi yli 30 000 irakilaista v. 2015.
Orpon teot on nähty, ei jatkoon. Katsokaa Turkua.
Samoin Mykkänen, joka on toinen mamuttaja Espoosta.
Ihmettelen, kuinka yleensä kehtaa olla politiikassa mukana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Äänestäjä
#33

Mitä migrin päätös kaikille afgaaninaisille annettavasta turvapaikasta käytännössä tarkoittaa?
Translain myötä sukupuolen saa vaihtaa ilmoituksella, tuleeko paljon vaihdoksia?
Erotetaanko pojat ja lähetetään kotiin?
Miten perheenyhdistäminen toimii?
Mitä lausunto siitä, että maamme ottaa vastaan kaikki afgaanit on vaikuttanut tulijoiden määrään?
Oliko migrin päätös varsinainen jackpot kaikille vihervasemmistolaisille ja kansan ja enemmistöuskonnon vaihdosta haaveileville?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Aivan väärä päätös Migriltä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Naiseksi ilmoittautunut afgaanimiehelle lottovoitto, varsinkin, jos saa suomalaisen naisen kanssa lapsen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Orpon rimanalitus, luulisi häpeävän
#30

Orpo on rimanalitus puoluejohtajista, kieltämässä mm. polttomoottoriautot muiden äkkiviherkommareiden jonossa. Suomessa polttomootttoriautot ovat ainoa realistinen vaihtoehto vielä kymmeniä vuosia ainakin, ja Orpolle jää mahdollisuus intoilla ilmaston kanssa eläkepäiviinsä saakka, ilmaston muuttumatta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Tuntuu jotenkin hullulle, että autot syyllistetään ilmastonmuutokseen, vaikka maapallon magneettikenttä on syypää esim. napaseudun kuumenemiseen. Magneettikentän repeämä tällä hetkellä pohjoisella Atlantilla, noin 5 miljoonaa neliökilometriä, päästää sekä säteilyn että hoiukasvirtaukset pintaan, lämmittäen sitä, kun ehjä n kentän alueella voidaan osoittaa, että kuumin alue napaseudulla sijaitsee nimen omaan yläilmakehässä magneettisessa ytimessä. Tuo johtuu siitä, että sekä säteily että hiukkasvirtaukset ohittavat siististi maapallon kentälle ominaisen ohjaavuutensa tavoin. Magneettikentän ominaisuudet muodostuvat myös litosfäärin materiaalista, jossa rauta on ratkaisevassa ja ohjaavassa asemassa. Pohjoisen Atlantin pinnan ja yläilmakehän keskilämpötila on noin miinus 1,8 C astetta, kun pohjoisnavalla keskilämpötila on vastaavasti noin miinus 40,9 C astetta. Kaiken ihmeellisen takana on maapallon rauta-ferriittiytimen liike, tai lähemmin liikkeen takertelu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Märehtivien mikrobit sitä metaania tuottaa
#42

Juuri näin, Kiinan etelä-Suomen laajuisen alueen CO päästöt ovat luokkaa koko EU:n päästöt yhteensä. Pientä on Suomen päästöt, ja joka päivä pitäisi olla mannekiini, kuten pääministeri ilmasto asioissa. Maapallolla on mikrobeja luokkaa 5 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 kappaletta, ja jokainen tuottaa sekä metaania että hiilidioksidia, että ottaa nyt sitten selvää, kenen tuottamaa ne saasteet ovat. Nurmirehu sitoo hiilidioksidia, ja märehtivän mahoissa rehuun sitoutunut hiili ja vety sitoutuvat metaaniksi, kaikki raaka-aineet saatu maasta ja vedestä, ja samaa tapahtuu ihmisen ruoansulatuksessa, jos ravinto olisi sitä samaa nurmirehua, selluloosan osuus ravinnosta on kuitenkin osa ravintoketjua, joka tapauksessa. Ilman sitä nurmirehua ja muuta kasvillisuutta maapallon hapen tilanne olisi heikko. Ilman märehtiviä ruoka loppuisi nopeasti, ja mikrobit sama asia, metaania muodostuu kaikessa mädäntyvässä, luonnossa märehtivien tai tai vain muiden mikrobien ansiosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

Näin on, punaista lihaa syödessään ihminen ei tuota metaania, kun vaikka herneitä tai nurmirehua syödessään ihmisen ruoansulatus tuottaa metaania. Kumpi sitten on parempaa metaania, ihmisen mikrobien tuottama, vai märehtivien tuottama metaani? Nauta tuottaa elämänsä aikana jopa kymmeniä tonneja maitoa ja niistä saadaan monipuolisia ravintojalähteitä, terveellisiä, etenkin lasten kasvua ja terveyttä ajatellen. Vihreä talous tuottaa heikkokuntoisia ja mielenterveyshaittoja, ja vähentää lisääntymistä, joten naudan käyttö ravintoketjussa on äärimmäisen älykästä ihmisen kannalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mätä siellä mätä täällä
#48

Täsmälleen näin, selluloosan märehtiminen tuottaa metaania, tuolle ei voi mitään, ja ihmisen suolistossa on vähäinen määrä selluloosaa sulattavia mikrobeja, ravinto ei tuosta juuri irtoa, kuten myös toimii kuten märehtivän eläimen ruoansulatus systeemi, eli metaania tulee, tosin mittasuhteen huomioiden. Ilmaston kannalta ja teorialla, ihmisen ei kannattaisi koskea kasviksiin ravinto mielessä, vain kypsennetyt kasvikset voi antaa enemmän energiaa, mitä kasviksista voi saada. Maapallon ilmaston kannalta kasvikset tai liharavinto on aivan saman tekevää, ihminen tuottaa tonnin hiilidioksidia hengityksessään vuositasolla, oli hiili peräisin tonneista kasviksia tai kiloista lihaa. Lisäksi kannattaa muistaa, että maan metaanipäästöistä puolet muodostuvat kaatopaikka- ja jätevesipuhdistuksesta, mutta maaperä sisältää ihmistä paljon suuremmat metaanipäästöt kasvillisuuden mädätessä, eli se, jonka märehtivät voisivat käyttää joka tapauksessa hyväkseen ihmisravintoa muodostaessaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#51

Tämä on juuri se, mitä vihreät eivät ymmärrä, kasvit mätänevät ja tuottavat metaania olosuhteista riippuen joka tapauksessa, vaikka kasvit eivät kulkisi märehtivän mahojen läpi. On ihme, että edes näin yksinkertaista asiaa ei Suomessa, huipputeknologian maassa, ymmärretä. Otetaan esime. metsän sienet, nuo kukinnot mätänevät syksyisin, tehtävänsä suoritettuaan. Kunnon nauta metsässä pistelee mielellään mustarouskun mahaansa, ja se on aivan sama, mätäneekö se rousku naudan mahassa tai siellä metsämaassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ihminen ei lämmitä ilmastoa
#53

Hiilidioksidilla ei ole mitään, siis ei mitään merkitystä ilmakehän lämmöissä. Läntisen Ranskan alueella lämpötila on tällä hetkellä plus 8,8 C astetta, hiilidioksidipitoisuus 435 ppm, ja vastaavasti Kanadan itärannikolla samalla leveysasteella ja etäisyys rannikosta lämpötila on miinus28,9 C astetta, hiilidioksidipitoisuus sama, eli 435 ppm. Hiilidioksidi ei vaikuta nykyisen erittäin heikolla pitoisuuksilla ollenkaan ilmastoon, mutta pinnan lämpötilan nousu voui nostaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Tämä on siis todellisuutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#54

Juuri näin, usein kuulee väitteen, että säteily ja hiilidioksidi yhdessä olisivat se lämmön nostaja, mutta auringonsäteily nostaa aina päivisin lämpöjä, ja harva magneettikenttä lisää myös hiukkasvirtausta, joka polttaa ja aiheuttaa ihosyöpää ja myös nostaa niitä lämpöjä. Toiseksi tuo päivän lämpö kuolee yön pimeydessä, paitsi kun perihelikiertymässä pohjoisnavalle paistaa päivä osan vuotta ympäri vuorokauden. Ihmiskunnalla ei ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa maapallon magneettikentän toimintaan, ei edes viherkommareilla, eikä edes lihansyönnin lopettamisella jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmasto hyperviilenemisessä?
#55

Olemmeko juuri tällä hetkellä joutumassa pienen jääkauden kouriin. Maapallon magneetisen pohjoisnavan sijainti ja tämän hetken pohjolan myötäpäivään pyörivän uuden polaaripyörteen ydin on juuri nyt sama, kuin magneettisen pohjoisnavan sijainti vuonna 1632. Magneettikentän voimistuminen, joka kertoo maapallon ytimen jumista, aiheuttaa magneettikentän suojauksen voimistumista, joka johtaa ilmaston jopa rajuun viilenemiseen, jota oli juuri viime pienessä jääkaudessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

IL:n mukaan Lahden kokkareiden Nigerian ”osasto” on ampunut torikauppiaan lehtitietoon luottaen ja ymmärtäen, kun ei ole totellut ulkonaliikkumiskieltoa. Mitenkähän meillä täällä Suomessa, onko kokkareilla myös Suomessa aseellisia ulkomaisia voimia? Osaajia odotellessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Hienoa, että Junnila jauhotti Orpon kyselytunnilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#44

Paistoko voissa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#47

Kokoomus kypsyy vain kasvisöljyissä, voi tuhoaa ilmaston. Tämä on syytä muistaa, maitotuoteet, jos ne eivät ole kauraa, ovat myrkkyä ilmastolle, muistuttaa vihreät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#49

Rintamaidolle on asetettava joku haittavero, sehän on eläinperäistä ravintoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#52

Tuttipulloon voi laittaa kauramaitoa, ei lapsi sitä huomaa, tai enkä minä tiedä, siitähän se tietää, jos alkaa pahasti pieremään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#50

Voi on aina voita,mut voi ei viinaa voita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#16

Viime kädessä taitaa olla ostaja joka päättää mitä tuotetta tehdas valmistaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#21

Jos ”sisäpiirin tiedot” pitävät paikkansa, siitä mitä EU:ssa puuhastellaan, Timmermanin johdolla, niin meille on luvassa k***a ja kavioita, noissa ilmastojutuissa. Ville Niinistö ja Kokoomuksenn mandaatilla heiluva Srpa Pietikäinen komppaavat, tietenkin.
Pelkästään senvuoksi katsokaa nyt, hyvät äänestäjät, minkänumeron piirrätte. Nimttäin jos täällä vielä luistellaan, vaikka joku EU-virka tavoittena, niin kohta ollaan kerjuulla, koko sakki.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Nuorempana tuo Pietikäinen vaikutti niin normaalille, mutta kait se seura tekee kaltaisekseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Juuri näin, toiset menevät vihreään lankaan kuin kärpänen kärpäspaperiin. Aika paljon on nykyään noita vihersekoja. Puheet ovat kuin avaruudesta, on ilmastonmuutosta, on luontokatoa ja miten me myydään sadoilla miljardeilla vihreää teknologiaa ulkomaille, ja kuten meille tulee vihreitä investointeja, kuin maahanmuuttajia elättämään meitä jne. Suomi on sekaisin luontokadosta, metsät pitäisi jättää mätänemään, puut pitäisi olla vanhoja ja maahanmuuttajat nuoria.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Näin on, ilmastoon vaikuttaa tällä hetkellä raju yläilmakehän lämpeneminen, jossa hiilidioksidilla tai kasvihuonekaasuilla yleensäkään ei ole mitään tekemistä, auringon hiukkavirtauksilla on. Tuo näkyy kahtena polaaripyörteenä, jossa myötäpäivään pyörivä polaaripyörre on voittamassa kilpailun. Tuo kertoo myös mm. jäätiköiden laajenemisesta napaseudulla, myös mantereilla. Vastapäivään pyörivä polaaripyörre myös tuhoaa otsonia, jonka tilanne onkin paranemassa. Tämän hetken säät ovat siis täysin luonnonvoimien käsissä. Kun nämä poliitikot ovat taistelevinaan ilmastonmuutosta vastaan, ilmastoaktivistit ovat väärä porukka neuvomaan. Nuo usein puistokemistit ovat lähinnä katkeria kaikelle, mikä liikkuu, ja veromnaksajat maksavat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Politiikka|HS-gallup
Kokoomuksen etumatka hupenee
Kokoomuksen kannatus väheni, perussuomalaisten ja Sdp:n kasvoi. Kolmen kärki on enää noin kahden prosenttiyksikön sisällä toisistaan.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009384628.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Näyttää siltä, että nykyhallituksen kaaos on siirtymässä Perussuomalaisten harteille. Tehtävä vaikeutuu päivä päivältä, mitä pidempään nykyhallitus tussaroi touhuissaan. Velka kasvaa, ja sukupuoletkin meni sekaisin, mutta ilmeisesti mikä tahansa hallitus, oli se koottu vaikka käpylehmistä, olisi hoitanut homman paremmin, velkaantumatta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Entäs tämä ”mälli poskessa kyselytunnilla” Lintilä??

Kolumni: Jos Mika Lintilä valehtelee, hänen pitää erota

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9a1db5c1-cef0-478a-8afc-8acf7ec5f4f7

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Niinhän se Jäätteenmäkikin jäi valheesta kiinni, kuten kepulla on tapana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Paskalaki kepu tuli myös kalliiksi, mutta Annikka se vasta kalliiksi tuli.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Äänestäjä
#39

Lintilän meemi oli hauska vitsi, valitettavasti huumori on kiellettyä, ainakin kun se kohdistuu vihervasemmistoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Kukaan ei ole kieltänyt Lintilän hauskuutta, kyse oli valehtelusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Miksi ylipäänsä on vaalikoneiden kysyksistä jätetty pois EU-politiikkaa koskevat kysymykset, sillä siletä tulee jo enin määrä kansalliseen lainsäädäntöön ja käytäntöön olevat asiat? Ilmeisesti siksi, koska on tiedostettu kielteisyyden lisääntyminen EU:sta tulevaa säätelyä ja päätösvaltaa kohtaan.

Tämän pitää olla jokaiselle äänestäjälle ns. ykkösluokan kysymys valittaessa puoluetta ja ehdokasta vaaleissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Ei siellä paljon maahanmuutostakaan kyselty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#18

Mitä Migrissä tapahtuu? Yrittääkö Vihreiden sisäministeri viime metreillä saada unelmiaan läpi?
Migri uudistettava SUOMEN etuja ajavaksi (niinkuin Ruotsi tekee).
Aivan käsittämätön päätös:
Kaikille afganistanilaisille naisille ja tytöille myönnetään pakolais­asema.

Eikö muslimien naapurimaissa löydy turvapaikkoja? Miksi raahataan Suomeen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#26

Migri on täysin unohtanut tehtävänsä.
Migrin tehtävä on suojella Suomea ja suomalaisia tänne tulevilta haittamaahanmuuttajilta.
ME suomalaiset maksamme migriläisten palkat, joten migriläisen ainoa tehtävä on ottaa niin vähän meidän sosiaaliturvalla elätettäviä, kuin mahdollista.
Suomella ei ole mitään velvollisuutta ottaa mm. muslimeja kymmenien maiden takaa tänne.
Miksei muslimimaat ota omiaan suojeltaviksi? Huonompi Kelakorvaus niissä maissa?
Migri kaipaa uudistusta. On järjetöntä jakaa suomalaisille tarkoitettua rahaa muille. Jokainen maa hoitakoot omat kansalaisensa. Tietenkin TILAPÄINEN suojelu suotakoon (Ukraina).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Odotamme mielenkiinnolla, kuinka moni kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut afgaaniuros ilmoittaa olevansa nainen.😈

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Äänestäjä
#29

Sukupuoli on jatkossa ilmoitus asia uuden lain mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Tein eilen pari testiä ja kummallakin tuli perussuomalaiset ehdokkaat, toinen jopa 98%.
Ainakin puolue meni oikein.😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Eikö todellakaan tullut melkein samoin prosentein myös kokoomuksen ehdokkaita?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Ei, tuli liuta näitä pikkupuolueita, jotka ei ole eduskunnassa, mutta suurin osa oli ps miehiä ( ja naisena valitsen tietenkin naisen). Alue oli Uudenmaa (Vantaa).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Piti vielä sanoa, että mahtaako olla eri vaalipiiri, jolloin on mahdollista myös ehdokkaiden mielipide-eroavuus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#4

Ihme että eilen”Maikkarin”uutisissa kerrottiin tutkimuksesta.Jossa oli kysytty uusilta äänestäjiltä,ketä äänestäisivät tulevissa EK-vaaleissa?PerusSuomalaiset olivat ylivoimainen ykkönen 28%:tin tuloksella,ja muistaakseni Demarit olivat saaneet kyselyssä 13%:tin kannatuksen.Tuo 28%:tia olisi kyllä PS:lle hyvä kannatustulos kokovaltakunnan tasolla kevään EK-vaaleissa.Kelpais kyllä mulle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

NUKKUVAT ÄÄNESTÄMÄÄN MYÖS
Tyytyväinen
#13

Voitto on lähempänä kuin koskaan, mutta ilman ääniä sitä emme saavuta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

İBRAHİM FUAT
#5

Kedi Maması, Köpek Maması , Kuş, Balık, Akvaryum, Hamster, Kuş Yemi, Balık Yemi, Konserve, Kedi Kumu, Proplan, Hills, Royal Canin, Online Petshop, Ucuz Mama, Kaliteli Mama, Kampanyalı Mama https://petonya.com.tr

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Kela yemek için para vermiyor da hayvan yemi yemek zorundamısın?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#19

Eikös kelasta kuitenkin saa rahaa ruokaa varten? Eihän kela ole ruokakauppa sinänsä vaan rahanjakamista varten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000