Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Muuttuiko Keskustan linja jo Sipilän johdossa?

Tapanani on tallentaa joitakin mielenkiintoisia lehtikirjoituksia ja joitain muitakin sitä silmällä pitäen jospa niille olisi myöhempää käyttöä. Näinpä silmiini osui IL:n toimittaja Mari Julkun kirjoitus, joka koskee Keskustan Sotkamon vuoden 2018 puoluekokouksessa silloisen puoluejohtaja Juha Sipilän linjapuheen sisältöä pienenä otantana.

Mikä tuossa Sipilän linjapuheessa sitten oikein kiinnostaa, on Keskustan ilmoitus millaiseen hallitukseen Keskusta ei ainakaan mene vuoden 2019 vaalien jälkeen. IL:n mukaan Sipilä on linjannut ”Keskusta ei ole valmis sellaiseen hallitukseen, joka romuttaa tämän hallituksen perinnön.Saimme edelliseltä hallitukselta perinnöksi lahoavan kansantalouden.Nyt se on peruskorjattu.Perustus, rakenteet ja julkisivukin ovat nyt loistavassa kunnossa.” 

Onko Keskusta kuitenkin pettänyt Sipilän antaman lupauksen menemällä Antti Rinteen hallitukseen, jonka hallitusohjelma pohjautuu ensisijaisesti toiveiden varaan työllisyyden nostamiseksi toivottuun 75 prosenttiin? Mitkään merkit eivät viittaa siihen, että hallitusohjelman kirjauksilla tuohon pääsäisiin, etenkin kun edessäpäin näyttää olevan talouden hiipuminen. Vielä kun huomioidaan se, että nuo hiipumisen ennusmerkit olivat jo nähtävissä hallitusohjelmaa laadittaessa. Toisekseen sen minkä Sipilän hallitus sai velkakierteen katkaistua, niin sen nyt sitten Rinteen hallitus kääntää jälleen kasvuun ja Keskustan tukemana. Aivan kuten Kataisen-Stubbin hallituksen aikana demareiden ollessa hallituskumppanina (rahakirstunvartijana).

Mielenkiintoista näkemystä edellä esitetyn lisäksi esitti Sipilä tuossa em. linjapuheessaan 2018, kun hän totesi näin; 

Varsinkin pääoppositiopuolueen osalta on esitetty toimia, jotka riskeeraisivat talouden perustukset. Tähän emme ole valmiita – emme missään oloissa. Kannattaa muistaa, että vahva talous ja korkea työllisyys ovat parasta köyhän asiaa. Luottamuksen apilan jokainen kulma, osaava kasvu, huolenpito, realistinen vihreys ja vastuunkanto, nojaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kestävyyteen.”

Tuossahan Sipilä ilmaisee varsin selvästi sen ettei demareiden kanssa sovi lähteä hallitukseen ja mitenkäs sitten kävikään. Nyt siellä ollaan täysin rinnoin vaikka muuta lupailtiin ja millaisen vaalirökäletappion jälkeen. Talouden perusteet näyttävät olevan Rinteen hallituksella hukassa. Näinhän se sama toistuu näköjään aina. Velka on kiva otettaessa, mutta maksettaessa aivan muuta.

Toisessa kirjoituksessaan Juha Sipilä on todennut samasta seikasta näin ”Viime kaudella 2011-2015 sinipunan johdolla kasvoivat kolme asiaa: velka, verot ja työttömyys. Demarivaltiovarainministerit tulivat Suomelle todella kalliiksi. Vuosilta 2011-2015 Suomen BKT:ssa on noin 20 miljardin lovi.”

Eihän tässä voi muuta todeta kuin sen, että kyllä oli Keskustalla kuitenkin kova hinku demarivetoiseen hallitukseen ja tekemään juuri sitä mitä ei pitänyt tehdä missään nimessä. Vai oliko kuitenkin niin, että Sipilän kuulema huhupuhe tulevan hallituksen koostuvan sinipunasta (Sipilän kirjoituksessa sanottua Huhut kertovat, että Helsingin kabineteissa rakennetaan sinipunaa jo toden teolla, niin sanottua uutta kasvun hallitusta.”) olisi saanut miehen pään sekaisin omista tavoitteistaan Keskustan suuresta vaalitappiosta huolimatta, ettei vain kokoomus astu demareiden kanssa vuosien 2011-2015 tapaan hallitukseen. Poliittista peliä näyteltiin siis mitä ilmeisimmin Antti Rinteen hallitusta koottaessa kasaan. Tämä vaalituloksesta huolimatta. 

Näyttää ne ARVOPOHJAT heittelevän Keskustan, Kokoomuksen ja demareiden kohdalla ns. häränpyllyä tarpeen tullen. Siis vallankahvaan pääsemiseksi ja toisen puolueen torppaamiseksi. Eduskuntapuheita kuunnellessa monina vuosina jotenkin on tullut sellainen kuva, ettei ainakaan Kokoomus olisikaan tullut kysymykseen hallituskumppaniksi demareille. Vielä ihmeellisemmältä vaikuttaa Keskustan sortuminen demareiden kelkkaan nykyisellä hallitusohjelmalla, joka tosiaan on eräänlainen toiveiden tynnyri jossa rahaa heitetään vähän jokasuuntaan velkaa lisäten ja valtion omaisuutta myyden. Tämä vaikkei ole mitään takeita valtion tulopohjasta. 

Kestääkö Keskustan arvovalta istua hallituskauden loppuun saakka demarivetoisessa hallituksessa?

Osallistu keskusteluun!


13 kommenttia
#1

Juha Sipilä oli Keskustan johtajana vielä hallitusneuvotteluissa mukana, joten eivät hänen lupauksensa demareiden kanssa hallitusyhteistyöhön menemisestä pitäneet alkuunkaan paikkaansa. Poliittinen peli on kovaa, kun se niikseen tulee. Näköjään.

En usko, että demarit olisivat ottaneet Kokoomusta hallitukseen mukaan vaan Rinteen jälkeen hallituksen muodostamistehtävän olisi saanut PS toiseksi suurimpana puolueena. On eri asia olisiko hallitusta saatu PS:n johdolla kasaan. Eipä tuohon kannata panna arvailupaukkuja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#2

Kepua odottaa entisten Persujen kohtalo !

Kepu pakotettiin Nuolemaan Viher-Kommunsitien Hallitus linjaa sillä ehdolla että se pääsi Hallitukseen siis Homottamaan ,mamuttamaan taloutta tuhoamaan jne.. Ja Kepun kannatus laskee kohti 5 % tasoa ihan kuin Persujen kannatus laski jyrkästi Soinin johdossa kun se meni Hallitukseen Persettä myymään (rahoja Kreikkaan ,Ukrainaan ym. lähettään, Matuja tänne houkutteleen ym. moraalitonta ja järjetöntä hommaa tekemään )

Persut pelastui kun Päästiin perseen myyjistä ,mutta Kepua ei pelasta kukaan muu kuin Paavo Väyrynen ja Hallituksesta lähtö.
Se tarkoittaa UUsia vaaleja ja Persut on silloin Pääminsiteri puolue !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#6

Persuilla on nyt hyvin pullat uunissa ,mitä kauemmin kommunsiti Hallitus istuu Kepun pystyssä pitämänä sitä enemmän Persujen kannatus nousee 🙂
Huonoa tässä on se kun Viher-Kommunsitit tuhoaa tämän maan talouden moraalin ,turvallisuuden ja moraalin mitä kauemmin tuo paska Hallitus pystyssä pysyy..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kepu ehkä hillitsee hurjaa menoa
#3

Hyvöä jotta keskusta on hallituksessa edes hieman hillitsemässä hurjaa menoa.
Velkaa varmasti otetaan rutosti ja jaetaan kansalle jotta se olisi tyytyväinen.
Rahaa luvataan sinne ja tänne. Jopa harrastusrahaa, jota Suomella ei ole ollut varaa jakaa milloinkaan.
Lupauksia on tullut ja takki pyörii. Hunajan lupaaminen ei ole uutta yhdellekään vaalivoittajalle. PS olisi ollut eka, joka ei luvannut hunajaa eikä satasia, vaan -verta, hikeä ja kyyneleitä-, jotta maan talous saataisiin kuntoon.

Vaalien alla syrjäkorvalla kuuntelin äijien jorinaa: eivät oikein tienneet mikä PS on! Joku lausahtikin, että ”on parasta äänestää tuttua ja turvallista sdpeetä. PS on outo arvoitus…” Vuosia sitten saatu hopeinen olympiamitali esitti taas osaansa, koska tuo äsköinen äijäjorina kuului painisalin katsomossa ja mitalistiehdokas oli sdpeestä.

Tällä paikakunnalla on yksi tuttu juoppo laitettu haravaan nojaamaan, jotta on poissa työttömyystilastoista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Sanot ”Hyvöä jotta keskusta on hallituksessa edes hieman hillitsemässä hurjaa menoa.
Velkaa varmasti otetaan rutosti ja jaetaan kansalle jotta se olisi tyytyväinen.”

Tuskinpa Keskusta on mukana hallituksessa hillitsemässä millään tavoin valtion menojen paisumista ja velan oton lisääntymistä vastaan. Näyttää siltä, että Kulmuni Keskustan johdossa on paljon enemmän linjallaan kallella vasemmistoon kuin edeltävät puheenjohtajat olivatkaan. Oikeastaan en itse löydä mitään eroa nykyisen Keskustan ja demareiden välillä talousajattelussa.

Hallitusohjelmaan kirjatut talouden vakautta koskevat kohdat ovat niin ympäripyöreätä liirumlaarumia jotta kaikkeen voi Keskusta mennä mukaan. Katsotaan mitä tapahtuu, kun todellakaan työllisyysaste ei tule nousemaan tavoiteltuun määrään ja kun menojen lisäykset on kuitenkin Rinteen mukaan tarkoitus toteuttaa kaikesta huolimatta. Muutoinhan todellakin Rinne ja demarit etunenässä syövät kaikki lupauksensa, jos hallitus joutuukin leikkaamaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Satu
#11

Kulmuni oli Suomi-Venäjä seuran pj ennen eduskuntaan menoaan. Erosi sitten ainakin pj- hommista.
Kumma kun media ei ole tätä ottanut mitenkään esille?! PS puolueeseen ollaan kyllä median taholta kovasti kiinnostuneita PSn Venäjä-yhteyksistä ikään kuin niitä olisi ollut! Tällä vain annettiin/annetaan mielikuva kansalle, jotta PS olisi kovinkin V-myönteinen. Kuitenkaan esille ei o!e otettuasioita joita PS ajaa, kuten maan myymistä, maamiinoja, kaksoiskansalaisuutta ym Venäjä vastaista ohjelmaa.

Kulmuni on punainen kommari keskustalaisessa vaalean enkelin kaavussa. Hänet valittiin vain ulkonäön, iän ja sukupuolensa perusteella vihreiden tyyliin, jotta nuoremmat tarttuisivat haaviin.
Linja muuttuu laitavasempaan suuntaan myötäillen vasureita?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#12

Satu, samansuuntaisia ajatuksia minullakin. Tosin en pidä Kulmunia ainakaan vielä ihan kommunistina. Tarvitsen hiukkasen lisää hänen poliittisia kantojaan hallituksen päätöksissä. Toki Keskusta joutuu tekemään sellaista politiikkaa jolla saisi kannatuksen kasvuun, mutta tuohon en usko Kulmunin johdolla kyettävän. Mutta eihän sitä koskaan voi varmasti sanoa. Katsotaan….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#13

Keskustaa ei voi pelastaa kukaan muu kuin Paavo väyrynen !

Mutta Persujen kannalta on perempi ettei sekään pelasta koska jos Keskusta nousee se vie ääniä Persuilta !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka Iiskonmäki
Tyytyväinen
#4

Kepu autioitti maaseudun. Kepu oli aina vastaan, että maaseudulla saisi myydä kaikkia tuotteita, joita laillisesti Suomessa saa myydä.

Alkoholimonopoli oli tärkeämpää kuin maaseudun elinvoimaisuus.
Isäntä otti emännän mukaansa kaupunkiin ja molemmat hoitivat ostoksensa tahoillaan. Kyläkauppias naulasi ovensa kiinni.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomi tuhosi itsensä veroilla.

Sipilä kaiketi edes hieman yritti lykätä Suomen hirttäytymistä itsetuhoisiin veroihinsa.

Nyt on hallituksen kyyti kylmää ja julmaa kansaa kohtaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Heipä hei Pekka, pitkästä aikaa!
Olen vuosikausia ihmetellyt Keskustan toimia hallituksessa ollessa eli kuinka ovat olleet hyväksymässä kaikki EU:n vaatimat toimet vaikka niillä on kurjistettu juuri maaseudun elinkelpoisuutta, etenkin oman kannattajakunnan elinolosuhteita. Kovin pitkä pinna on kannattajakunnalla ollut. Ehkäpä nyt on tulleet siihen tulokseen, ettei puolue aja heidän etujaan laisinkaan. Muuten sekin on otettava ensimmäiseksi huomioon, että Keskusta on ajamassa liittovaltiokehitystä eteenpäin, eikä tuolla ole suinkaan vähäinen merkitys Suomelle missään mielessä. On kysyttävä, missä ja ketkä tietävät parhaiten Suomen elinkelpoisuuden? Tietävätkö sen eteläisten ja keskisten Euroopan suurten jäsenmaiden mepit vai ihanko paras tietämys on meillä kansallisella tasolla. Eikö liene päivänselvää, että nuo suuret jäsenmaat ajavat aina vain omia etujaan, kun meidän neuvottelevat virkamiehet ja päättäjät ensisijaisesti muiden maiden etua. jatkuu……

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Olemme olleet ja tulemme olemaan nettomaksajia. Näin maksamme suuren veroasteen kerryttämistä tuloista alahaisemman verokannan maiden hyväksi. Mitä mieltä tässä on? Kurjistamme vain näin omaa talouttamme ja kansalaisten elinoloja. Federalistien päämäärä on etu mainituille suurille ja eteläisille pienemmille jäsenmaille, jotka ovat nattosaajina olleet vuosikausia, jopa kymmeniä vuosia. Ei järjenhäivää tässä touhussa.

Kauppaa voidaan hyvin tehdä kauppaliiton turvin. Ei siihen tarvita edes turvallisuuden takeeksi moista EU-organisaatiota, joka näyttää paisuvan kuin pullataikina ikään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#5

RE: #11
Väyrynen tänään ilmoitti, että on käytettävissä konsulttina Kepulle!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Harri, taisi Väyrynen antaa vastauksen Kulmunin IL:n haastattelussa ottamaan kantaan. Nimittäin mainitussa haastattelussa Kulmunin ilmaisema kanta Väyryseen; ”Kulmuni suhtautuu vanhaan oppi-isäänsä lempeämmin ja avaa ovea takaisin keskustaan.

– Surullisena katsoin niitä seikkailuja, mitä hänellä oli muissa puolueissa. Jos ne on haudattu Atlantin syvänteeseen, niin kyllä Paavo silloin voi keskustan nettisivujen kautta käydä klikkailemassa itsensä uudelleen jäseneksi. Se vaatii tietenkin sitä, että silloin on oltava keskustan ajatusmaailman ja keskustalaisuuden puolella. Silloin ei voi olla muiden puolueiden aisankannattaja.”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006293394.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000