Perussuomalaiset

Sirje Mänd

Rullattaisiinko hieman hitaammin...?

2 kommenttia

Mikä meidän fiksuun, sisukkaaseen kansaan on mennyt? Tuntuu, että ajattelu on unohdettu asia, ja asioihin reagoidaan miettimättä, onko reaktio ihan asiallinen. Miettimällä edes hetken, voisi kommentointi ja reaktiot olla ihan toista luokkaa.

Tyyli on esimerkin tavalla tämä: toinen näkee edessään tiellä auton, ja sanoo ”Auto!” Toinen näkee kauempana kulkevan junan, ja sanoo ”Juna!” Ensimmäinen närkästyy, ja sanoo ”Eikun auto!”

Ei nähdä nenää pidemmälle, ja nähdään vain se oma asia ja mielipide. On tavallaan unohdettu, että kaikkeen ei tarvitse reagoida heti, vaan voi hetken miettiäkin.

Some-maailma on luonut paineen reagoida heti. Rullataan asioita vauhdilla, ja reagoidaan nopeasti. Rullauksen voi myös pysäyttää, ja jäädä hetkeksi miettimään, miten asiat oikeasti ovat. Voisiko hetken miettimisellä tulla toiseen johtopäätökseen? Olisiko nopeasti luetussa kuitenkin joku asia toisin kuin alkuun ymmärsit?

Lue, sisäistä, mieti uudelleen. Onko pakko sanoa kaikki mitä ajattelet? Liikkuvatko sormet nopeammin kuin ajatus? Närkästytkö turhaan asiasta, joka ei edes koske sinua?

Haastan kaikki hitaampaan reagointiin, ajattelemaan ennen toimintaa. Sillä voi olla aika hyvät vaikutukset 🙂

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Sirje Mänd Toimistosihteeri
#1

Tämä kirjoitus lähti siitä, kun vastasin erään päivityksen aiheeseen, mutta toisesta näkökulmasta. Joku hermostui, ja syytti siitä, että en kirjoittanut aloittajan näkökulmasta, vaan toin uuden. Kysyinkin, mitä haittaa siitä oli, että avasin silmiä asian toiselta kantilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Erittäin hyvä kirjoitus ja vaikka kommentoin näin heti sen luettuani, asia on niin osuvasti tuotu esiin, jotta jo otsallaankin ymmärtää asian ytimen. Some-kanavat ovat tietenkin muuttaneet kommentoinnin maailmaa, on niin helppoa naputella näppiksellä ja olla ns. on-line:ssa. Ns. ”ennen vanhaan” meni viikko ennen kuin mielipide julkaistiin lukijan palstoilla. No, en minäkään sinne ”ennen vanhaan” -aikaan halua palata, mutta kun ottaa huomioon miten pinnallista muutenkin meno yhteiskunnassa on niin jotenkin some-maailmakin on siinä ”samassa veneessä”. Mielestäni on hyvin haitallista, että Suomessakin matkitaan lähinnä USA:n vasemmistosiiven muoti-ilmöitä, joita osa rahaeliitistä tukee ja käyttää hyväkseen omien agendojensa ajamisessa. Eihän näiden kohdalla enää oikein kukaan muu kuin perussuomalaiset ajattele syvällisemmin. Ylipäätään harkinta jää kiihkon jalkoihin, ja mallia otetaan ulkomaiden aktivisteista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000