Perussuomalaiset

Sanna Paasikivi

Suomi ja tytöt

On lottovoitto syntyä tytöksi Suomeen. On suurempi lottovoitto syntyä Suomeen turvapaikanhakijaperheeseen, jossa vanhemmat ovat onnistuneet jättämään taakseen naissukupuolta alistavan kehitysmaan. On vielä suurempi lottovoitto päästä tyttönä perheen kanssa pakolaisleirille pois kehitysmaan kurjuudesta ja sieltä Suomeen. Viimeksi mainittuja on kourallinen. Veljet matkustavat yleensä ensin ja päätepysäkillä siskot unohtuvat.

Suomi tarjoaa maahanmuuttajatytöille poikien kanssa tasa-arvoisen ja korkeatasoisen varhaiskasvatuksen sekä perus- ja jatkokoulutuksen. Suomi tarjoaa maailman huippua olevan terveydenhuollon sekä ehkäisy-ja neuvolapalvelut. Suomi järjestää harrastuksia, ajanvietettä ja kursseja maahanmuuttajatytöille suurelta osin ilmaiseksi. Suomi toivoo kaikille tytöille, varsinkin maahanmuuttajataustaisille, kaikkea hyvää; menestystä opinnoissa, palkitsevia kokemuksia työelämässä, onnea parisuhteessa, perheen, jonka lapsilukumäärän jaksaa hymyillen hoitaa, antoisan vapaa-ajan…

Suomi saa lottovoiton maahanmuuttajataustaiselle tytölle tarjottuaan hämmästyttävän usein kuulla nurinaa. Tytöt, jotka vanhempiensa kotimaassa tuskin selviäisivät lastentaudeista aikuisuuteen, valittavat lehtien palstoilla. Tytöt, jotka vanhempiensa kotimaassa kärsisivät luku- kirjoitus- ja laskutaidottomuudesta, valittavat televisiossa. Tytöt, jotka olisivat vanhempiensa kotimaan yhteiskunnassa lähes orjan asemassa valittavat keskenään toinen toisilleen shoppaillessaan suomalaisessa ostoskeskuksessa. Suomessakin vanhan kotimaan kaiut vaikuttavat; vielä ympärileikataan tytön sukuelimiä, vielä pakotetaan avioliittoon, vielä uhataan kunniamurhalla, vaikka Suomi ei sitä halua. Silti – on lämpöä, ruokaa, vaatetta, hygieniaa, terveyttä ja ystävällinen sosiaalineuvojatäti, joka kertoi sen paikan, minne saa paeta lapsien kanssa hakkaavaa aviomiestä.

Tyttöjen on hyvä olla Suomessa. Kaikkien tyttöjen. Eivätkä aivan kaikki maahanmuuttajataustaiset tytötkään sentään nurise ja silloin tulee kantasuomalaiselle tytölle ja vanhalle tädillekin, kuten minulle, iloinen mieli. Ollaan yhdessä sitä mieltä, että Suomi on hieno maa ja että pidämme sen sellaisena. Länsimaisena, demokraattisena, tasa-arvoisena ja yhdenvertaisena jokaiselle tytölle.

Oikein mukavaa kansainvälistä tyttöjen päivää!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Sannakin. Juuri noin: Oikein mukavaa kansainvälistä Tytöjen Päivää, vaikka vähän olisi myöhässäkin; toivotus. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

H Moilanen
#2

Kaikkein nirppanokkaisimmat nurisijat pääsevät Ylen kolumnisteiksi ja vakiovieraiksi Ylen ohjelmiin joissa he, yllätys yllätys, haukkuvat tietysti Suomea ja suomalaisia.

Vaikka heillä on täällä niin vaikeata ja kamalaa, he kuitenkin pysyvät täällä kuin se kuuluisa paska Junttilan tuvan seinässä. Ihme juttu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos H. Moilanenkin. Sellaiset ihmiset joita voi haukkua; ovat turvallisia. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#3

Hei. Kiitos. Onneksemme se on tässäkohtaa Totta; Että; ”Haukkuva koira”; ei pure. Kiitos. SIUNATEN; Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000