Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Kokoomuksen kesäterveiset: raippaa työelämän sankareille

Tavalliselle työtekevälle ja veronsa kuuliaisesti maksavalle ihmiselle kyyti on kylmää. Veronkorotuksia tulee, eläkeiän nostoa suunnitellaan ja nyt halutaan pidentää työaikaakin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen patistelee suomalaisia pidentämään työaikaansa ilman palkkaa. Tämä esityksen hän teki kesken oman 2,5 kuukauden kesälomansa. Kansanedustajilla palkkiot juoksevat pitkillä lomillakin.

Tavalliselle työtekevälle ja veronsa kuuliaisesti maksavalle ihmiselle kyyti on kylmää. Veronkorotuksia tulee, eläkeiän nostoa suunnitellaan ja nyt halutaan pidentää työaikaakin.

Ymmärrän taloudelliset seikat: tuottavuutta pitäisi nostaa. Mutta ensiksi pitää aloittaa siitä, että saisimme työtä edes osalle 337 000:sta työ- ja elinkeinotoimiston työttömästä työnhakijasta. Tämän lisäksi YT-pommeja tulee harva se päivä. Työttömien joukko on nykypäivänä kasvava ryhmä. Mutta Kokoomukselle ei tämä hätä kuulu. Suurin huoli on se, miten työntekijästä saataisiin viimeisetkin mehut irti. Ilman palkkaa, tottakai.

Halutaan siis ruoskia ihmisiä tekemään yhä enemmän töitä, ja eläkeikääkin pitäisi nostaa. Samaan aikaan ihmetellään, miksi lähes 90 000 ihmistä on työkyvyttömyyseläkkeellä mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden takia. Tämä ryhmä on suurin Kelan työkyvyttömyyseläkkeen saajista vuodelta 2013, tuki- ja liikuntaelinten sekä sidekudoksen sairauksista kärsiviä on ”vain” 27 000. Ongelmana on siis se, että ihmisillä on sellaisia terveydellisiä ongelmia, jotka estävät heitä tekemästä työtä. Tämä ongelma ei ratkea pidentämällä työaikaa. Kyse on työhyvinvoinnista ja työssäjaksamisesta.

Vuosina 2003-2005 tehtiin eräässä suomalaisessa kunnassa kokeilu, jossa 20 euron sijasta työterveyshuoltoon panostettiin 400 euroa per työntekijä. Tällä panokselle saatiin 46 prosentin tuotto vähentyneinä sairauspoissaolo- ja eläkekustannuksina. Tämän hankkeen mukaisilla toimilla voitaisiin saada 1,2 miljardin euron säästöt työeläkekustannuksista. Tästä mallia ottamalla me voimme lähteä ratkomaan työn tuottavuuden ongelmia.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Mitä sitten pitäisi tehdä
#1

”Tavalliselle työtekevälle ja veronsa kuuliaisesti maksavalle ihmiselle kyyti on kylmää. Veronkorotuksia tulee, eläkeiän nostoa suunnitellaan ja nyt halutaan pidentää työaikaakin.”

Koska moitit Sanna hallituksen aivan välttämättömiä toimenpiteitä, sinulla on varmaan esittää toimenpiteet miten Suomen taloutta korjataan? Mikäli Persuilla olisi ollut kanttia lähteä hallitukseen, olisivat toimenpiteet olleet täsmälleen samat.

Ymmärrän, että oli poliittisesti varmempaa jäädä oppositioon ja jäädä pois ikävistä päätöksistä. Toisin oli Kokoomuksella, he vastasivat vaalivoittajan huutoon ja ottivat suureen haasteen vastaan. Vaikka hallitusyhteistyö oli vaikeaa eripuraisten puolueiden kesken, ei Katainen antanut periksi. Hän ajoi ratkaisuja jotka auttavat Suomen nousuun, huolimatta siitä, että riski oman ja puolueen kannatuksen laskusta oli merkittävä.

Sikäli ilolla havaitsen, että vaalikansa on niin valveutunutta, että Kokoomuksen kova työ on palkittu suurimman puolueen paikalla. Aika vahva mandaatti kansan hyväksynnältä Kokoomuksen politiikalle. Samaan aikaan ilolla huomaan, että puskista huutelu popuilistisen kaneetein ei enää uppoa kansaan, vaan Persujen kannatus lähenee oikeaa tasoa.

Mikäli Persuja kiinnostaa hallitusvastuu, on työtapojen muututtava reippaasti ennen kevään vaaleja. On selvää, että joko Sipilä tai Stubb on pääministeri, se, että onko Persuista hallitusvastuuseen jää nähtäväksi. Toki on mahdollista, että Persut otetaan hallitukseen apupuolueeksi ja heille annetaan jotkut pienet salkut hoidettavaksi. Tärkeää on kuitenkin se, että Vassarit ja Demarit eivät ole seuraavissa hallituskoalitioissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

PS - I Love You
#3

Ja höpö höpö! Jos Perussuomalaiset olisi voinut mennä hallitukseen ja pitää paikkansa siellä, olisi se tiennyt sitä että Kokomustan olisi pitänyt käyttäytyä edes jotenkuten selväpäisesti. Nythän kaikki on ollut hallituksessa yhtä sekoilua – jo yli kolme vuotta, siis YLI KOLME VUOTTA! Tuloksena maan talouden katastrofi ja Jyrkin palkkiovirka ’for nothing’ ja tyttöset samoin perässä. Opettajatar rahahanan kiertäjän paikalta joutui sentään oikein perustein luopumaan vaikka vaihtoehto ei ollutkaan yhtään parempi, ei edes vaihtoehto, pelkkä munakas ja feministi. On tämä surkuhupaisaa!

Kun Suomi olisi voinut olla menestystarina, niin se valitsi narrin päättäjän sijaan. Hyvin huijattu Kokoomus. Teillä on lahjoja (no, rahan lisäksi)! Saitte vielä vasemmistonkin altavastaajat mukaan vedätykseenne. Siihen ei mikä tahansa oikeiston eturintama pystyisi! Luulevat varmaan vieläkin että Kokomusta ajaa kansan asiaa – menkää hyvät ihmiset katsomaan niitä maalattuja ja pyntättyjä hienohelmoja vaikka Lionsiin ym. ja yrittäkää sovittaa itsenne samaan porukkaan noiden Kokoomuslaisten kanssa, niin aika vaikeaa olisi, veikkaan…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomi menestyy (ilman PS:ää)
#4

On selvää, että Suomi on nyt ja tulevaisuudessa menestystarina. Vähintään yhtää selvää on se, että Persuilla ei ole osaa eikää arpaa Suomen menestyksessä.

Persujen poliittinen historia on naurettavan nuorta ja aika jota nykyisin elämme ruokkii populistista politiikkaa. En edes tahtoisi kuvitella millaisessa ajassa eläisimme jos yhteiskuntamme perustuisi Persujen maailmankatsomukseen.

Persujen nykyinen voimakkaasti laskeva kannatus ei ole millään tasolla vääristellyn gallupin tai muuten median aikaansaama. Asia on yksinkertaisesti niin, että kansaa haistaa Persujen puhalluksen kilometrien päähän. Persuille ei olisi mikään niin suuri lottovoitto kuin vaalit. Se olisi ainut keino saada kaksinumeroinen kannatusprosentti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

lapsilisäleikkaus
#2

Hallituksen ehdotus, jonka kokoomus osana hallitusta antoi, mutta myöhemmin populistisesti kritisoi, lapsilisien leikkauksen hyvittämisestä tarkoittaa tulorajoineen samoin, että lähinnä vain sosiaalitukien varassa elävät voivat saada sen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000