Perussuomalaiset

Samppa Granlund

Nyt on oikeasti kiire

Juuri äskettäin Iltalehti julkaisi tilaston. 240000 Suomalaista on yyteiden piirissä. Luku on karmea ja tulee kasvamaan nopeasti. Kassavirta on tyrehtynyt lähes kaikilta yrityksiltä, eikä mikään hallitus toimi juuri helpotusta anna.

Työeläkeyhtiöt ovat siirtäneet eyl maksujen eräpäivää, mikä on hieno ele, mutta ei ratkaisu. Verottaja myöntää maksuaikaa. Jälleen hieno ele, muttei ratkaisu. Tyhjästä ei yrityksen kiinteitä kuluja maksella ja siirretyt maksut vain kasaantuvat eteen seinäksi toiminnan jatkamisen esteeksi.

Osa vuokranantajista on puolittanut vuokran ja osa laittanut jopa nolliin. Tämä on yksi hyvä ratkaisu, millä yrityksen juoksevat kulut pidetään alhaisina ja toiminta voi jatkua pienelläkin kassavirralla. Toki tämä on pois vuokranantajilta, joten mikään pitkä aikainen ratkaisu tämäkään ei voi olla. Eikä läheskään kaikille tarjoudu tätä mahdollisuutta.

Hallitus laittoi lisärahaa Business Finland tukirahastoon, mikä voi olla helpotus monelle pk pienyrittäjälle, jos tukia tosiaan moni saa. Päätöksiä ei ole vielä tippunut, joten jää nähtäväksi millainen vaikutus tuolla on. Ainoa tapa saada pidettyä yritykset pyörimässä ja välttyäkseen massiiviselta konkurssiaallolta tulee nyt antaa suoran tuen virrata. Näpertelyn ja mukatukemisen aika on ohi.

Moni on varmasti huomannut kuinka EKP:n ja Suomen pankin tuet kaatuivat yrityksille jotka eivät ole missään vaarassa kaatua ilman tukiakaan. Suuriin tukirahoihin pääsi käsiksi esimerkiksi n 300 ihmistä työllistävä Kojamo, joka takoo vuosi vuodelta erittäin hyvää tulosta ja maksaa hyvin osinkotuottoja. Kojamon tulos koostuu asuntojen vuokrista ja maksajana asumistukijärjestelmästä johtuen isolla osalla valtio. Voidaan siis olettaa, ettei maksu katkeaisi kriisinkään aikana. Silti Kojamo komeilee tuettavien listalla. Kaikessa röyhkeydessään Kojamo vielä korotti vuokria poikkeustilajulistuksen jälkeen 5%.

Juuri tälläistä toimintaa moni pelkäsikin. Tuet valuvat suurille ja pienet keräävät jämät, jos niitä jää.

Hallitusvatuussa olevat ministerit ovat nuoria ja uskallan väittää yritystietouden, saati kokemuksen olevan aikalailla nollissa. Rehellisesti en usko, että viisikko edes ymmärtää mitä nyt pitäisi tehdä ja millä aikataululla. Vinkkinä voin sanoa, että nyt on kiire ja tukien pitää olla tuntuvia, jos syvä lama halutaan edes jollain tasolla yrittää välttää.

Toivottavasti päätökset yllättävät ja pyörät saadaan pidettyä pyörimässä kaikesta kriisistä huolimatta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Yrittäjä
#1

Ei tule pienyrittäjille tukia.
Maksuaikaa kyllä veroille ja muille.
Maksaa pitää kuitenkin joskus.
Kassaan ei tule rahaa, sinnitellään vielä niin kauan kuin perse kestää.
Loma jää pitämättä!
Syksyllä jos tilanne hyvä, ikäänkuin aloitetaan tyhjästä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Samppa
#2

Kenellä pakka nyt kunnossa selviävät, pahoin pelkään, että moni kyykkää ennen syksyä. Yleisesti monilla aloilla joulu-tammi hiljaista ja kriisi heti perään tietää, ettei kassassa paljon kolise.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#4

Todellinen konkurssiaalto ja Pörssiromahdus tulee Heinä-elo-kuussa,siihen on monta syytä

-Toisen vuosineljänneksen osavuosikatsaukset
-Työttömyyden räjähdys
-Suomen valtion velkojen jyrkkä kasvu
-Kepun kannatuksen putoaminen 5 % tasolle saa aikaan Hallitus kriisin
-Valtion tulojen ja menojen täydellinen epätasapaino
.Maailman laajuinen pörssiromahdus joak ajoittuu kesälle
koska Trump siirtää sitä 2000 Miljardin lisä velalla koska
se luulee että sillä tempulla (Housuun kusemalla pakkasella)
varmistaa toisen kauden.
-Eu:n velkaantumis ja rahan jakopolitiikan törmääminen päin
seinää..
-Lisäksi Turkin puolella odottaa 3 Miljoonaa pakolaista että ne pääsee kuin koira veräjästä Eu alueelle.

Eli kaikki menee päin vittua ja tämä järjetön laina rahan kylvö maailman laajuisesti pahentaa asiaa…mutta siirtää konkurssia vähän myöhemmäksi kesään tai alku syksyyn !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Pienyrittäjällä kun tulot tippuu nollaan ja juoksevat kulut juoksee entiseen malliin niin nyt ei auta edes säästötkään koska jos ne on olleet osakkeissa ne on romahtaneet ja romahtavat vielä lisää kesällä.
Vaikka olisi kuinka pieni yritys ,niin juokesevat kulut on tuhansia euroja niiden lykkääminen ja kassaminen kuukausien päähän pahentaa vaan asiaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000