Perussuomalaiset

Sami Lehto

Miten käy keskiluokan?

Luokkasota on ollut vuosikymmenet vasemmiston heiniä. Seurattuani pari vuotta hallituksen tekemisiä olen alkanut tulla tulokseen, että mikäli meininki jatkuu, keskiluokka sellaisena kuin me sen tunnemme, voi kadota.

Tämä ensikäteen vainoharhaiselta kuulostava teoria on itseasiassa kohtuullisen helppo perustella. Elämisen ja työnteon kustannukset nousevat jatkuvasti, ja niiden kohteena on nimenomaan keskiluokka. Autoilun hinta nousee, asumiskustannukset kasvavat sekä vaarana on myös veroasteen nousu: niin kunta- kuin valtionveronkin. Sähkön hinta nousee, kuten myös ruokakustannukset. Parkkipaikan saamista työpaikalta pohditaan verotettavaksi etuudeksi. Viherryttämisen voima saa lompakot tuntumaan pian kevyemmiltä kuin arvaattekaan.

Kaikista kipeimmin edellämainittujen kustannusten nousu osuu nimenomaan työtätekevään keskiluokkaan. Hyvin pienipalkkaiset sekä tuilla elävät kuittaavat kustannusten nousun valtion ja kuntien kassoista, mutta keskiluokka tuntee tämän todellakin kukkarossaan. Mikäli trendi jatkuu, tuloksena on se, että yhä enemmän ja enemmän ennen keskiluokkaan kuulunutta porukkaa tipahtaa vähävaraiseen, huonosti toimeentulevaan kansanosaan. Siitä on sitten kiusaus ottaa pienempi askel ja jäädä elämään tukien helmoihin, jos käteen jäävän rahan ero tukien ja töissä käymisen välillä jää pariin sataseen.

Hallitus, ja osin elinkeinoelämäkin, on huutanut ratkaisuksi mukamas valtavaan työvoimapulaan massiivista maahanmuuttoa. Ajatustakaan ei ole uhrattu sille, miten kolmesataatuhatta työtöntä saataisiin vaikkapa kouluttamalla siirrettyä työelämään. Ratkaisuna on vain ja ainoastaan maahanmuutto. Kuten on jo nähty, maahanmuuttajat työskentelevät usein heikommin palkatuissa töissä. Pikkuhiljaa maahanmuuttaja-alojen palkat hilautuvat alaspäin, ja taas ollaan alemmassa palkkaluokassa ja vähätuloisia. Miettikää vaikkapa hoitoalaa.

Kukaan ei myöskään ole puhunut siitä, paljonko kyseisiä töitä tekemään tulevien maahanmuuttajien kotouttaminen, kielenopiskelu, asunto jne. kustantavat. Ja varsinkin hoitoalalla voi miettiä riskejä, kun työtä tehdään huonolla kielitaidolla. Huippuosaajat, tervetuloa, mutta muun massan kanssa täytyy miettiä mikä kannattaa ja mikä ei.

Kuten jo kirjoitin, keskiluokka on nyt todella kovassa paikassa, puun ja kuoren välissä. Kustannusten nousu kohdistuu tietysti myös parhaiten toimeentulevaan kansanosaan, ja odotankin mielenkiinnolla millaista raippaveroa hallitus vielä keksii heidänkin päänmenokseen. Sitten meillä voi olla taas uusi keskiluokka.

https://suomenparhaaksi.com

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

HEI. KIITOS SAMIKIN. NUO SAIRAASTIKÄYTTÄYTYVÄT SUOMALAISET, ILMEISESTIKIN: LUOTTAVAT HEILLEJÄÄNEESEEN KAUKOROKOTUS MAHDOLLISUUTEENSA: HEHÄN VOIVAT YÖAIKAAN, NAPSIA MEITÄ: ELÄVIENKIRJOISTA POIS, KENET VAIN KATSOVAT, BELSEBUUNKANSSA, POISOTETTAVAKSI HEIDÄN TYÖ ”SIISTIYTYI” SIITÄ, MITÄ SE OLI ENNENVANHAAN, KUN PUNASIA SUOMESTA POISTETTIIN. KIITOS 😕. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Sami olen ajatellut , viimeaikoina noin jo usean vuoden , tätä menoa !? Poikkeaa paljon 50 – 60 luvun , elämänmenosta ! Mitähän tästä tuleekaan ??! Pahalta näyttää !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#6

Kun Kultalusikka sukupolvesta (-50 luvulla syntyneistä) aika jättää niin alkaa Suomessa kovat ajat !!!

Näille -70 nuorille rakennettiin valtion toimesta lähes ilmaiset talot aravalainalla ja lopulla rahalla ostettiin uudet autot ,inflaatio söi velat ja rahaa tuli ovista ja ikkunoista…
Nyt ne (YLI)hoidetaan vielä vanhainkodissakin hoitajamitoituksen avulla .

Maa on velkaantunut… Moraali on kadonnut… Huumeet on vallanneet joka paikan … Ihmissakkaa tuodaan ulkomailta kiihtyvällä tahdilla vaikka omassakaan ei ole kehumista kaikilta osin ja mikä hulluinta KAIKKI SUOMALAISET MENESTYS YHTIÖT KAIKILTA ALOILTA ON MYYTY POIS ULKOMAILLE ! NYT MENI NESTEEN ÖLJYN JALOSTUSKIN VIIMMEISENÄ KUIN TUHKAT PESÄSTÄ….Kaikki muut on jo myyty aikaisemmin..Ja velat vaan kasvaa…..

Jokainen järkevä tajuaa sanomattakin mihin tämä johtaa …

Hallituksen ainoa huoli on palastaa Kultalusikka sukupolvi viimmeiseen asti ja tietenkin hommata itselleen Brysselistä Miljoona palkkaiset virat

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#3

”Ajatustakaan ei ole uhrattu sille, miten kolmesataatuhatta työtöntä saataisiin vaikkapa kouluttamalla siirrettyä työelämään. ”
Poliitikot puhuvat mielellään sellaisesta, mistä luulevat tietävänsä tai minkä kuvittelevat olevan ratkaisu ongelmaan. Helppo sanoa, että otetaan työperäistä maahanmuuttoa, opetetaan työläästi suomalaiseen työelämään toisesta kulttuurista tuleva kun tarjolla olisi työttömiä kantasuomalaisia. Ulkomaalaisia ollaan valmiita kouluttamaan ja perehdyttämään, suomalaiselta vaaditaan heti kättelyssä täyttä ammattitaitoa. Eikö tässä ole nähtävissä xenofiliaa ja suomalaisvihaa. Poliitikot pettävät puheillaan suomalaisia joka päivä, eivät tunne vastuuta suomalaisista työttömistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#4

Kyllä keskiluokan osa on heikko. Intersektionaalisen feminismin airueeksi on nyt nostettu julkisen sektorin naiset ja heidän tunteet enemmän pisteitä kerääviin heikkoihin ryhmiin: niin naisiin kuin nappisilmiin. Kaikki he ovat saamapuolella julkisesta kukkarosta. Intersektionaalisen feminismin asteikolla ne, ketkä tuottavat rahaa eivät ole mitään eikä hallitus heille puhukaan. Suurta osaa heistä heikentää uhka halpatyövoiman tulosta ja ne keitä se ei uhkaa, voivat pohtia, missä haluavat työtä tehdä. Haluaako intialainen huippuinsinööri tulla Suomeen tai haluaako suomalainen huippuinsinööri jatkaa elämää Suomessa pahnanpohjimmaisena intersektionaalisessa feminismissä. Palkkakilpailulla ja julkisilla varoilla ei pitkälle pötkitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Sitähän tämä kehitys tai pikemminkin taantuminen ajaa kohti globaalikommunismia. Jää vain poliittis-taloudellinen kaiken omistava ja mielivaltaa käyttävä prosenttieliitti sekä muurahaiskansalaiset, orjat joille tarjotaan sirkushuveja ja leipää (ehkä huumeitakin) sen verran etteivät kapinaan ryhdy. Vapaus ja vauraus muurahaiskansalaisille toteuteaan vain virtuaalisesti. Kaikkea kontrollia perustellaan ilmastonmuutoksella ja muilla uhkakuvilla. Kurjuus ja orjuus käännetään rikkaudeksi ja vapaudeksi. Isoveli valvoo tekniikan ja tekoälyn avulla jokaista liikettäsi, jopa hengitystäsi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000