Perussuomalaiset

Sami Kymäläinen

Onko kulttuurien integraatio sittenkin pelkkä päiväuni?

3 kommenttia

Turun sanomat kirjoitti 30.9 ilmestyneessä artikkelissaan ruotsalaisia puhuttavasta uudenlaisesta asumismallista, jossa omakotialueet eriytetään ympäristöstään aitaamalla ja erilaisilla turvallisuusratkaisuilla. Tämä sama, huolestuttava ilmiö on nähtävillä ympäri maailmaa. Tulevaisuudessa ei pelkästään rikkaat, vaan myös keskiluokkaiset perheet alkavat enenevissä määrin muuttaa pois ongelmalliseksi kokemiltaan alueilta ja kerääntyvät samanlaisten ihmisten seuraan asumaan. Tapahtuu eräänlaista urbaania heimoutumista. Ilmiön seurauksena on alueiden homogenisoituminen etnisyyden, taloudellisen aseman ja sosiaalisen aseman mittareilla.

Yksi merkittävä tekijä ilmiön kehittymiseen on länsimaisten yhteiskuntien epävakaistuminen hallitsemattoman humanitaarisen maahanmuuton seurauksena. Betoniporsaat yleisötilaisuuksissa, islamistinen terrorismi, ja korkeat rikosluvut tietyissä seksi- ja väkivaltarikollisuuden lajeissa eivät ole antaneet kovinkaan lohdullista kuvaa yhteiskuntamme tulevaisuudesta. Erityisesti kun tämä sama linja näyttää toistuvan ympäri maailmaa kohtuullisen samankaltaisena. Uudet tulijat eivät ole kyenneet sisäistämään tarvittavassa määrin länsimaisten yhteiskuntien arvopohjaa. Poikkeuksia toki löytyy, mutta heitä on aivan liian vähän suhteessa tulijoiden määrään. Työllistyminen jää auttamatta liian vähäiseksi ja raiskauksissa, pahoinpitelyissä sekä muissa väkivaltarikoksissa joidenkin maahanmuuttajaryhmien yliedustus on järkyttävää. Lisäksi nämä rikokset tehdään usein julkisilla paikoilla, joka on omiaan lisäämään yleistä pelon ilmapiiriä.

Toinen merkittävä tekijä, joka kuitenkin jää usein keskustelussa pienemmälle osalle, on ihmisten luontainen taipumus hakeutua kaltaistensa joukkoon. Tämä ilmiö näkyy esimerkiksi Yhdysvalloissa, joissa sinällään yhteiskuntaan hyvin integroituneet etniset vähemmistöt kerääntyvät asumaan ja elämään samaa etnistä taustaa olevien kanssaihmisten kanssa. Poikkeuksia löytyy tässäkin, mutta asumisen etninen keskittyminen näyttäisi olevan kohtuullisen voimakas ilmiö riippumatta ryhmien taloudellisesta ja sosioekonomisesta asemasta (esimerkiksi kiinalaisten tulotaso on korkeampi kuin valkoisten, mutta tuo ei estä heitäkään kerääntymästä asumaan samoihin paikkoihin keskenään).

Tutkimuksissa on havaittu, että ihmiset pitävät itsensä kanssa samaa etnisyyttä olevia henkilöitä keskimäärin luotettavampina kuin toista etnisyyttä olevia henkilöitä. Tätä toimintaa ilmenee kaikilla etnisyyksillä eikä se ainakaan kaikissa tapauksissa ole tietoista syrjintää, vaan lienee jollain tasolla automaattista. Nämä tutkimukset eivät tietenkään kerro yhtään mitään ihmisten todellisesta luotettavuudesta, mutta ne kuvaavat usein ihmiseen sisäänrakennettuja ennakkoluuloja ja tietynlaista erilaisuuden varomista.

Edellä mainitut tutkimukset ja keskenään rauhanomaisesti elävien ryhmien vapaaehtoinen ja omatoiminen muuttaminen asumaan oman etnisen ryhmänsä läheisyyteen asettavat kyseenalaiseksi selityksen, jossa asuinalueiden segregaatiota perustellaan pelkästään köyhyydellä ja epätasa-arvolla. Näyttäisi siltä, että ihmiset eivät ajaudu asumaan ”samankaltaisten ja samannäköisten” kanssa pelkästään olosuhteiden pakosta, vaan taustalla on myös jonkinlainen oma vapaa tahto, tai jopa sisäänrakennettu taipumus hakea turvaa omasta heimostaan.

Voi olla, että unelma monikulttuurisesta ja integroituneesta yhteiskunnasta on liian korkealentoinen tavoite nyky-yhteiskunnille ja sen ihmisille. Tämä olisi syytä huomioida tarkemmin maahanmuuttoon liittyvässä päätöksenteossa ja asuntopolitiikassa. Ihmiset, joilla on mahdollisuus valita, muuttavat kuitenkin usein sinne missä he itse kokevat viihtyvänsä parhaiten, eikä sinne missä valtio heidän haluaisi asuvan. Ja näyttävät entistä useammin haluavan aitoja ympärilleen.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Rakenteellinen vika?
Utelias
#1

Tyhmä suvakki ei usko vaikka omin silmin näkee mitä on tulossa. Ovatko he vain tyhmiä vai onko heillä jokin rakenteellinen vika aivoissa? Tässä olisi Millenium -palkinnon paikka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Ei pelkästää tyhmiä mutta myös valtamedian aivopesemiä yksilöitä !?! Asiasta toiseen , eikös tämäkin ole kovajuttu , Kari uotin väittämä , että ministeri ei ole puhunut totta vastatessaan , eduskunnassa ??? Mitäs mieltä mahtanevat olla velalliset , jotka menettivät kaikki yrityksensä/työnsä/terveytensä/ystävänsä jne jne. Ja velat jäi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#3

Kieli on yleisin tekijä muodostamassa etnisiä väestöryhmiä. Etnisistä ryhmistä ne jotka osaavat maan pääkieli hyvin, edesauttavat omalla kieli avulla segregaatiota. Englanninkielisissä maissa tällaiset segregaatiot eivät ole ongelmallisia, esim. Kiinalaiset, Japanilaiset, Korealaiset tai Intialaiset etniset ryhmät, koska muuta segregaatio tekijä ei ole kuin kieli, paitsi ruokakulttuuri joka kuitenkin voi levitä ympäristöön elinkeinona. Mutta jos kielen lisäksi ”uskonnosta” tule segregaation lisätekijä tule segregaatiosta ongelmallinen, varsinkin jos uskonto on tärkein elämänarvo. Silloin itse biologinen elämä ja sen hyvinvointi ei ole enää tärkein, mutta hyvin tarpeellinen, jota sitten maailmanjärjestöt takaavat. Mitä jos se mitä kävi Palestiinalaisille laajenee? Onko olemassa uskonto museo, jos ei, sellainen pitäisi perustaa johonkin vaikka YK:n alaisena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000