Perussuomalaiset

Saana Kokko

Vammaisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia

3.12. vietetään kansainvälistä vammaisten päivää. Lappeenrannan kaupungintalo valaistiin päivän kunniaksi siniseksi

Lappeenrannassa toimii vammaisneuvosto, jonka jäsen minulla on kunnia olla. Se on yhteistyöelin, jonka kautta vammaisten asiantuntemus ja mielipiteet saadaan mukaan kunnan eri toimialojen suunnitteluun. Vammaisneuvoston tehtävänä on tehdä esityksiä ja aloitteita sekä antaa lausuntoja kaupungin eri viranomaisille vammaista koskevissa ajankohtaisista asioista suunnittelun ja päätöksenteon pohjaksi. Tämän lisäksi neuvosto seuraa vammaisten näkökulmasta kunnan eri hallinnon aloilla tapahtuvaa toimintaa, palveluita sekä päätöksentekoa, erityisesti vammaisille tarkoitettujen palveluiden, tukitoimien ja etuuksien järjestämiseksi ja niiden saatavuuden parantamiseksi. Lisäksi vammaisneuvoston tehtävänä on edistää ja seurata kaupungin esteettömyyttä ja saavutettavuutta.

Lappeenrannan vammaisneuvosto palkitsee vuosittain kaupungin ja sen asukkaiden esteettömyyttä edistäneen tahon. Tänä vuonna vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmä esitti K-kauppias Harri Mattista ja hänen kauppojaan Lappeenrannassa esteettömyyskunniamaininnan saajaksi. Onnittelut kunniamaininnasta!

YK:n yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa joulukuussa 2006. Lappeenrannan vammaisneuvoston tehtävänä on edistää sopimuksen toteutumista kaupungissa. Vammaisneuvoston tulee mm. edesauttaa vammaisten osallistumista ja vaikuttamista kunnalliseen päätöksentekoon ja edistää vammaisuuteen ja vammaisten tarpeisiin ja palveluihin liittyvää tiedottamista. Lisäksi neuvoston yhdistehtävänä on vaikuttaa asenteisiin vammaisista henkilöistä yhteiskunnassa tietoisuuden lisäämisellä. Vammaisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia!

Aluevaalit pidetään muutaman viikon kuluttua. Uudet hyvinvointialueet alkavat hallinnoida sosiaali- ja terveystoimen sekä palo- ja pelastustoimen toimintaa. Itse kannan huolta siitä, että esteettömyysasiat ja (muut) nimenomaan vammaisille suunnatut palvelut jäävät uudistuksessa sivurooliin. Näin ei saa päästä tapahtumaan. Uudet hallintorakenteet eivät saa murtaa vanhoja hyväksi havaittuja käytänteitä.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

HEI. KIITOS SAANKIN. OLET TAIVAANISÄN ”SILMÄTERIEN” TEHTÄVÄINHOIDOSSA JOTKA OVAT ERITTÄIN TÄRKEITÄ ASIOITA: HÄN PALKITKOON TEILLE, JA OLKOON LÄHELLÄ TEITÄ: ”MINKÄ TE TEETTE YHDELLE NÄISTÄ MINUN VÄHIMMISTÄ VELJISTÄNI, SEN TE TEETTE MINULLE, SANOO JEESUS KRISTUS.* KIITOS 😕 SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vammaiset, lähellä sydäntäni
Iloinen
#2

Kiitos Saana kellojen kilistelystä. Kirjoitat aiheesta, josta me muka ”terveet” emme aina jaksa olla kiinnostuneita. Olen itse saanut ”herätyksen” työkaveriltani, joka ripitti minut kunnolla, kun mitään ajattelematta pysäköin autoni inva-paikalle!
Avovaimoni työpaikan siivellä olen saanut tutustua kehitysvammaisiin ja tämän asian myötä minulle on avautunut täysin uusi ja teeskentelemätön maailma. Toivon että sanomasi uppoaa ja että olet ehdokaana aluevaaleissa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000